Op vrijdag 22 juni 2018 kwam Tess Boer in actie op de individuele wedstrijden in Hendrik Ido Ambacht. Na een bewogen seizoen kon ze dit gelukkig op deze manier afsluiten. Eva, Marieke en haar familie was er om support te geven.
Meteen als eerste kwam ze in actie op sprong. Dit ging niet verkeerd en met name de tweede sprong kwam ruim over de pegasus heen. Ze behaalde hier een mooie 9e plaats.
In dit sterke deelnemersveld mocht ze vervolgens op brug haar talenten laten zien. Met een dubbele kip voldeed je aan meer eisen dan de anderen. Super knap dat ze allebei lukten, dit was in de training nog niet altijd het geval maar nu kon je zeer tevreden zijn met de oefening. Door wat stops in de oefening leverde dit helaas geen heel hoog cijfer op maar doelen bereiken was in dit geval belangrijker.
Vervolgens was de balk aan de beurt. Dit is altijd even afwachten hoe het loopt. Met maar 1x kort inturnen moest je er maar het beste van maken. En dit ging super! Je koos er heel slim voor de pirouette te vervangen door een fouetédraai. Je radslag stond, in tegenstelling tot het inturnen, als een huis. Een prachtige oefening was het resultaat. Helaas net 0,05 punten te weinig voor een medaille op dit toestel.
Tot slot mocht je je mooie oefening op vloer laten zien. Wat een beleving en mooie bewegingen. Met inturnen bleek je ineens bijna een dubbele pirouette te kunnen. Mooi doel voor volgend jaar? Ook op dit toestel behaalde je een 9e plaats.
Na deze wedstrijd viel er even een last van je af. Ondanks je vermoeidheid heb je er alles uitgehaald en een mooie wedstrijd geturnd waarbij je je dingen die je wilde doen ook hebt kunnen doen. Je kan trots zijn op het doorzettingsvermogen dat je dit jaar hebt laten zien en ik wens je alle goeds voor de toekomst.
Dank aan Femke Kok die vanavond voor DVO in actie kwam achter de jurytafel, fijn dat we ook dit seizoen weer op je hebben kunnen bouwen.

Christel