Trampolinespringen

DVO komt in het wedstijdjaar 2018/2019 uit in de 4e, 3e en 2e divisie.

De 4e en 3e divisie zijn regionaal en de 2e, 1e en eredivisie zijn landelijk.

Onze regio bestaat uit Zuid Holland en Zeeland. Er zijn 5 plaatsingswedstijden waarvan de drie beste tellen voor plaatsing voor het bondskampioenschap.

Een wedstijd bestaat uit een voorronde en een finale. De voorronde heeft een verplichte, voorgeschreven oefenstof passend bij de leeftijd en divisie en een keuze oefening. De oefening is vrij en heeft per leeftijd en divisie een maximale moeilijkheid. Iedere sprong heeft een bepaalde moeilijkheid en iedere oefening bestaat uit 10 sprongen. Deze moeten, achterelkaar door, zonder tussenstop en tussensprong, gesprongen worden. Er wordt tijdens een oefening gelet op de moeilijkheid, de uitvoering maar ook de verplaatsing. Hoe meer de oefening in het midden van de trampoline uitgevoerd wordt, hoe hoger de score. Er zijn basissprongen zoals de hurk, hoek en spreidhoek. Dan zijn er ook de voetvreemde landingen zoals landen op je rug of buik en een zitsprong. En natuurlijk alle vormen van salto’s en schroeven in de enkele vorm maar ook in de meervoudige vormen.

Bij de plaatsingswedstijden mogen de beste springers van de voorronde mogen nog een finale springen. De finale telt voor de medailles. De ranking in de voorronde telt voor de plaatsing voor het bondskampioenschap.

We hebben jongens en meisjes bij onze groep variërend in de leeftijd van 8 jaar tot 28 jaar. Dat maakt het een hele leuke, gemengde en ondanks het leeftijdsverschil hechte groep. Bij het trampolinespringen wordt er van iedere springers verwacht dat je naast de trampoline vangt zodat het gevaar om ervan af te vallen niet bestaat. Hierdoor is op elkaar vertrouwen heel belangrijk. Dat vinden wij ook heel belangrijk!