Na 4 gewonnen wedstrijden waren de meiden van de Keuze A als Poulewinnaar door naar de finale. Ze moesten het opnemen tegen Olympia Papendrecht. De meiden hebben er keihard voor getraind, zijn bijzonder gemotiveerd en er heerst een grote teamspirit maar toch blijft zo’n finale extra spannend. Vroeg, erg vroeg waren we op zaterdagmorgen compleet in Gorinchem. Anneloes kon i.v.m. vakantie niet aanwezig zijn. Samen met het keuze B team zaten we bij elkaar in de groep en dat was extra gezellig.

De wedstrijd begon na de warming up al snel op een vertrouwd onderdeel; vloer. Toch was dit allemaal een beetje wennen. De mat was vrij glad en de plank veerde niet geweldig waardoor veel dames moeite met hun salto’s hadden. Bij Marieke en Djura zaten de acrobatische series vandaag niet helemaal mee maar gelukkig was de rest van de oefening in orde en behaalden ze een cijfer van 11 punten. Eva behaalde een mooie 12,50, het hoogste cijfer van alle turnsters. Met maar 1 punt verschil wonnen we dit onderdeel.

Vervolgens gingen we door naar sprong, een sterk onderdeel. Dit ging geheel naar wens. De turnsters hadden een krachtige aanloop en konden daardoor een ruime overslag turnen. Omdat wij met 9 turnsters waren en er maar 6 per toestel mochten turnen kwam Sonja alleen op sprong in actie. En dit deed ze voortreffelijk. Net onder Sanne behaalden zij de 2 hoogste cijfers van iedereen! Met bijna 2 punten verschil wonnen we ook dit tweede toestel.

Het derde toestel was brug. Altijd afwachten hoe deze voelt en of er veel beweging, vering enz. in zit. De brug viel in de smaak maar de dikke mat erachter wat minder. Deze was dikker dan de meiden gewend waren en daardoor was het lastig goed te landen met de salto’s. De mat moest (i.v.m. het stoten van de tenen) verder liggen en het overbruggen van ‘het slootje’ was toch wat spannend. Gelukkig turnden de meiden naar behoren. Alle pendelkippen lukten en de meiden kunnen ook steeds beter doorturnen. Violette kreeg een mooie 12,15 voor haar oefening.  Je laatste finale sloot je op deze manier op brug keurig af! Met een klein puntje verschil was ook dit toestel voor DVO in the pocket.

Maar alles kon nog veranderen na het laatste toestel, balk. De balk was, hoe zullen we het noemen, een zeer grote uitdaging. De balken zullen steeds meer voorzien worden van een wat ‘zachtere’ toplaag om blessures te voorkomen. Deze toplaag was wel heel dik waardoor de meiden het gevoel hadden dat ze op een opblaaskussentje stonden en moesten de enkels flink werken om zoveel mogelijk wiebels te voorkomen. DIT was dus de reden waardoor er zoveel meiden van de balk vielen, Gelukkig had iedereen dit probleem en konden we er maar het beste van maken. Uiteindelijk is bijna iedereen op de balk gebleven. Er werd vandaag niet aan alle eisen voldaan maar er is echt gevochten om op de balk te blijven. Vooral Elina liet hier mooie behendigheidsactiviteiten zien om op de balk te blijven. Als we daarvoor nu ook cijfers konden krijgen?! Marieke behaalde samen met Eva en Violette de hoogste cijfers. Goed gedaan meiden! Ook dit toestel wonnen we met een kleine 2 punten.

Tijdens de prijsuitreiking bleef het natuurlijk spannend. We hadden weinig van de tegenstanders gezien en hadden zelf prima geturnd maar er waren toch ook wat fouten gemaakt. Zou het genoeg zijn? Gelukkig was het dat en gingen de meiden los toen bekend werd gemaakt dat wij met ruim 6 punten gewonnen hadden. Wat een mooi seizoen, en wat een mooie prestatie. De meiden werden overladen met cadeaus en er werden mooie foto’s gemaakt van de beide teams die wederom allebei kampioen werden. Gefeliciteerd meiden. Jullie trainsters zijn apetrots!! Omdat er volgend jaar het een en ander gaat veranderen was dit een bijzondere afsluiting. Gelukkig doen bijna alle turnsters met de NTS wedstrijden mee en kunnen ze nog eenmaal dit seizoen mooi turnwerk laten zien.

Dank aan alle trouwe, gezellige, enthousiaste supporters die er ook voor hebben gezorgd dat de meiden hier weer konden staan.
Hieronder de individuele uitslagen en de foto’s van deze finale komen ook op de website te staan.

Christel

Naam Sprong Brug Balk Vloer
Djura   11,30   11,05
Sonja 11,45      
Marieke 11,25   10,20 10,75
Janneke 11,23 10,95 9,80 11,55
Elina 10,88 12,00 9,00  
Eva 10,98 12,15 10,05 12,40
Violette   11,35 11,05 11,80
Julia   11,35   11,70
Sanne 11,45 10,95 9,75