[vc_row el_class=”row-news”][vc_column][vc_column_text]

WEDSTRIJDSEIZOEN TURNSELECTIE GESTART

Na een periode van veel kracht-, lenigheid-, en conditietraining en het aanleren van nieuwe elementen en oefeningen, ging zaterdag 25 november het wedstrijdseizoen voor de turnselectie van start in Bergschenhoek.

De eerste wedstrijd staat altijd in het teken van ervaring opdoen, kijken of de oefeningen al goed beheerst worden en natuurlijk proberen een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Deze wedstrijd zal mede met een tweede wedstrijd in januari 2018 bepalen of de turnsters door mogen stromen naar de landelijke wedstrijden.

Zaterdag

Zaterdag waren Luna Olde Olthof en Marischa Zijlstra als eersten aan de beurt bij de pupillen 2 N2 en Madelief Klooster turnde in de andere baan in de categorie Jeugd1 N3.

De vloeroefening waren voor alle drie nieuw ten opzichte van vorig jaar en vooral voor Luna en Marischa een hele klus om aan te leren. Ze brachten het er echter prima van af; Luna hier en daar wat gehaast en Marischa wat ontspannen. Maar mede door de prima acrobatische series waren we voor nu tevreden. De oefening van Madelief zag er al strak en verzorgd uit. Nu nog werken aan ruimte in bewegingen en sprongen. Ze kreeg van de jury een hoog cijfer en belandde op een 6e plaats.

Op sprong kwamen Luna en Marischa beiden niet uit met de aanloop voor de overslag. Gelukkig wisten ze wel door te springen, maar haalden ze er niet uit wat er in zat. De tweede aanloop voor de yurchenko was wel productief met mooie sprongen als gevolg, waarbij Luna voor het eerst tot ruglig turnde. Madelief had de pech lang op het startsein van de jury te moeten wachten, wellicht de rede waarom ook zij geen perfecte aanloop had. De tweede ½ in ½ uit kwam veel beter uit de verf.

De brugoefeningen werden door de drie turnsters beheerst geturnd. De opzwaaien schommelden rond de horizontaal, wat een vereiste is voor de basisoefening. Misschien volgende keer boven horizontaal?

Balk stond als laatste op het programma. Luna liet een keurige oefening zien en bleef knap met arabier staan. Helaas ging het bruggetje achterover wat ondoordacht, maar dat was dan ook het enige. Marischa wéét hoe het moet, maar wist dit helaas niet te tonen. Jammer, want daardoor moest ze een paar keer de balk verlaten. Hopelijk kan je de volgende keer laten zien, wat een mooie balkturnster je bent. Madelief werkte netjes en vlot en wist met arabier en flikflak op de balk te blijven. Ook hier streed ze mee in de top van het klassement: 4e plaats.

Nadat de cijfers geteld waren, werden de uitslagen bekend gemaakt. Luna eindigde op een keurige 10e plaats en Marischa werd 25e. Madelief zat net onder de medailles met haar knappe 6e plaats.

Zondag

Een dag later gaven de keuze oefenstof turnsters in de 2e divisie acte de présence. Helaas hadden we Marit Boon af moeten melden vanwege een knieblessure. De vier senioren, te weten Vera Anröchte, Fu-Cui Meijer, Jonna de Zeeuw en Wendy Rekkers, mochten als eerste hun kunnen tonen op brug. Fu-Cui zette meteen een nette oefening neer, inclusief mooie afsprong. Jonna wist mooi achter elkaar door te turnen, waarbij alle elementen lukten, wat resulteerde in een knappe 3e plaats op dit toestel. Ook Vera heeft het goed gedaan; wel turnde ze een aangepaste oefening, waardoor ze twee eisen miste. Wendy sloot de rij, maar ging helaas wat voorzichtig te werk. Hierdoor ging de combinatie losom handstand zolendraai handstand verloren en moest ze later nog een tussenzwaai incasseren.

Op balk wisten Jonna en Vera staande te blijven. En dat leverde Jonna zelfs een mooie 2e plaats op. Wendy kwam helaas ten val na haar bruggetje flikflak, maar turnde verder een prima oefening. Bij Fu-Cui wilde het niet lukken om haar acrobatische serie te voltooien, gelukkig slaagden de gymnastische elementen wel.

Het volgende toestel was vloer en daar waren we zeer benieuwd hoe alles uit zou pakken:
twee nieuwe oefeningen, nieuwe series, andere eisen, andere aftrekken… De nieuwe oefeningen van Vera en Wendy waren een succes en werden heel goed uitgevoerd. Fu-Cui kan trots op zichzelf zijn; na heel veel en hard trainen op haar salto-salto, heeft ze hem vandaag voor het eerst en met succes uitgevoerd. En meteen een 2e plaats op vloer! Ook Jonna presteerde prima, waarbij de acrobatische series alle drie slaagden.

Als laatste werd er gesprongen over de pegasus. Wendy en Vera turnden twee verschillende sprongen die beiden goed uit de verf kwamen. Wat ook bleek uit het klassement: respectievelijk 3e en 2e op sprong. Fu-Cui en Jonna sprongen keurig, ze hadden alleen een beetje moeite met de landing.

Na het gedeeltelijk opruimen van de zaal werden de 20 turnsters weer onthaald op de vloer voor de prijsuitreiking. Jonna mocht stralend de zilveren medaille in ontvangst nemen. Chapeau! Vera werd knap 5e op de voet gevolgd door Wendy op de 6e plaats. Fu-Cui eindigde als 12e.

Alle verplichte en keuze oefenstof turnsters van harte gefeliciteerd met deze mooie resultaten. En jurylid Lydia Tito enorm bedankt voor het jureren!

 

 

 

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]