Na weer een paar weken trainen mochten de meiden op zaterdag 12 maart weer in actie komen voor hun tweede wedstrijd. In eigen zaal tegen Olympia Papendrecht. De tegenstanders hadden het pittig want zij waren als team voor het eerst van de Keuze B naar Keuze A gegaan.

Helaas kon Sonja, herstellende van een blinde darm ontsteking, nog niet meedoen. Gelukkig was ze er wel voor de nodige aanmoediging. Net als de trouwe ouders en andere familieleden die weer volop aanwezig waren om de meiden een hart onder de riem te steken. Vandaag was dit ook voor hen doorbijten want de kachel was uitgevallen dus het was ’s morgens maar amper 16 graden in de zaal. Jack heeft gelukkig geregeld dat deze weer in werking gezet kon worden maar de temperatuur steeg maar mondjesmaat. De meiden leken hier minder last van te hebben en startten om 12 uur met een goede warming up en het inspringen op het eerste toestel, sprong.

Eva (1)

We maakten op dit onderdeel echt een geweldige start. Ondanks dat het in onze eigen zaal vaak wat moeizamer gaat dan in de turnhal hebben jullie prachtige sprongen laten zien. Jullie kregen ook de nodige complimenten van ons trouwe jurylid Femke die zag dat er steeds meer hoogte in de afzweeffase te zien was. De tellende scores zaten allemaal tussen de 11,225 en 11,80. Dat laat ook meteen zien hoe spannend het onderling is en hoe jullie aan elkaar gewaagd zijn. Vandaag liet Djura, die zelf vond dat ze nóg beter kon, zien dat ze de hoogste score op dit onderdeel kon behalen.

Vervolgens gingen we naar ons andere trouwe jurylid, Patricia, die zat te koukleumen bij het onderdeel brug. Helaas draaide Marieke bij het inturnen haar nog te verse blaar open. Gelukkig kon Janneke voor haar invallen. De ene keer gaat de ‘kip’ voortreffelijk, de andere keer is hij weer even zoek. Jullie konden vandaag dik tevreden zijn want de oefeningen zagen er prima uit. Ook al zaten er wat kleine foutjes in, jullie hebben de oefening goed doorgezet en er het hoogst haalbaar uitgehaald. Ook op dit toestel zaten de cijfers weer onwijs dicht bij elkaar. Van een 10,70 tot een 11,60. Jullie voldoen ook steeds beter aan de eisen. Ook het tweede toestel leken wij ruim te winnen van de tegenstanders.

Toen de brug weer opgeruimd was, gingen wij verder op vloer, altijd een prettig onderdeel. Olympia koos ervoor eerst balk te trotseren. De oefeningen zijn her en der wat aangepast. Ook hebben heel wat meiden de hulp van Joseline ingeschakeld die haar talenten in de choreografie kon verwerken en heel veel turnsters hier onwijsmee heeft geholpen. Ook hier waren spetterende oefeningen te zien. Violette behaalde het hoogste cijfer van alle turnsters, een 11,65, super hoor! Ondanks dat Julia soms een beetje de weg kwijt was leek er met de elementen weinig mis. Een mooie 11,50 kreeg jij voor jou oefening.

Tot slot mocht DVO nog ‘knallen’ of trillen op balk. Na heel wat balktrainingen blijft dit lastig. Toch hebben jullie je erdoorheen geslagen. Elina had wat goed te maken na een wat mindere brugoefening en slaagde er dan ook meteen in ruim het hoogste cijfer te scoren van iedereen, een 12!! Wat een prestatie! Marieke en Eva lukte het om in de 11 punten te scoren, knap hoor meiden!

Na dit laatste onderdeel werden de toestellen snel opgeruimd, vele handen maken ook vandaag weer licht werk. We hoefden dankzij het telprogramma van de vader van Ellina en de oplettendheid van de diplomaschrijvers en (waaronder de moeder van Djura) niet lang te wachten op de uitslag. Binnen een mum van tijd was alles gereed en konden de meiden oplopen.
DVO won vandaag met 208,405 tegen 225,5 waarbij jullie ook echt een goede wedstrijd hebben geturnd en wederom met elkaar voor een overwinning hebben gezorgd. Heel veel dank aan Wilma, die buiten het helpen in de trainingen ook vandaag weer onmisbaar was. Femke en Patricia voor het jureren, moeder van Sanne voor het helpen van cake-bakkende barman, Patrick en de moeder van Djura voor het ‘tellen’. Ook is iedereen onwijs blij met de mooie foto’s die Leo, de vader van Julia ook vandaag weer heeft gemaakt. Deze zijn vanzelfsprekend op de site terug te vinden. En uiteraard ook dank aan alle belangstellenden die na afloop vast toe waren aan een warme douche.

Christel

Cijfers (1)