Het was even slikken toen we de indeling van de landelijke kwartfinales op de KNGU site zagen staan. DVO stond ingedeeld in Roden, helemaal boven in Drenthe! Gelukkig maakte het succes de lange reis een stuk aangenamer. Alle turnsters plaatsten zich voor de ½ finale en we konden zelfs een bronzen medaille mee naar huis nemen.

Luna Olde Olthof verscheen als eerste op het strijdtoneel. Samen met vier andere pupillen 2 N2 turnsters begon zij op het toestel brug. Daar was het nog even schrikken toen zij tijdens het inturnen met haar afsprong van de brug gleed. Zij herpakte zichzelf knap en turnde een strakke wedstrijdoefening. Vrij zenuwachtig begon ze vervolgens op de balk, wat overigens niet te zien was. Haar houding was zelfverzekerd en ze turnde met flair. Ze zette een prima optreden neer met hier en daar slechts een kleine wankeling. En haar nieuwe afsprong arabier streksprong ging helemaal goed. Op vloer was ze duidelijk in haar element. Mooie hoge salto’s en gymnastische sprongen in combinatie met goede pirouetten zorgden ervoor dat ze hier op de 3e plaats eindigde. Knap gedaan! Haar overslag over de pegasus was vol overgave, waardoor ze wat moeite met de landing had. Haar yurchenko op de verhoogde mattenstapel was beter gedoseerd en keurig tot stand. Als snel verschenen de einduitslagen op de digitale beeldschermen en zagen we dat Luna op een hele mooie 6e plaats stond. Van harte gefeliciteerd!

Madelief Klooster, die dit jaar voor het laatst verplichte oefenstof turnt in de categorie jeugd 1 N3, had de ideale wedstrijdvolgorde te beginnen op sprong. Daar leek ze even op gang te moeten komen want in haar eerste ½ in ½ uit zat weinig power. In de tweede daarentegen wel. Brug is niet haar favoriete toestel, maar ze heeft er alles uitgehaald wat erin zat. Haar opzwaaien worden steeds hoger en één telde al mee voor een bonus. Nu gaan werken aan de moeilijkere elementen zodat de uitgangswaarde opgeschroefd kan worden. Op de balk voelt Madelief zich meer thuis. Haar mooie houdingen zijn altijd plezierig om naar te kijken. Helaas miste ze wat spanning in de flikflak waardoor deze ernaast ging. Alle andere acrobatiek slaagde echter met vlag en wimpel. En meteen streed ze mee in de hoogste regionen: 6e plaats. Haar wedstrijd sloot ze af op vloer, waar ze netjes turnde. Wel waren er enkele schoonheidsfoutjes te bespeuren in de gymnastische elementen. Een mooi streven voor de volgende keer om de puntjes op de i te zetten. Van de 24 turnsters ontvingen er 14 een ticket voor de ½ finale. Madelief was daar één van met een prima 10e plaats. Chapeau!

 

In de laatste wedstrijdronde van deze dag was het de beurt aan de senioren 2e divisie. DVO werd vertegenwoordigd door Jonna de Zeeuw en Wendy Rekkers. Vera Anröchte heeft zich helaas af moeten melden als gevolg van een blessure. Jonna startte met een huizenhoge tsukahara op sprong. Die van Wendy oogde ietsje lager, maar nog steeds meer dan ruim voldoende. De brug is altijd een zwaar toestel; zowel in kracht als conditie word je tot het uiterste gedreven. En daarbij is een goede techniek een vereiste om alle elementen te doen slagen. Wendy turnde een knappe oefening met losom handstand gevolgd door zolendraai handstand, een moeilijke combinatie. Jonna had als gevolg van mindere inturnbeurten weinig vertrouwen in een goede afloop. Dit pakte echter veel positiever uit dan verwacht; haar wedstrijdoefening werd beloond met het hoogste cijfer van de wedstrijd. Ook Wendy eindigde in de top met haar 4e plaats. Met een goed gevoel wisselden zij door naar de balk. Op deze 10 cm kan het alle kanten opschieten. Jonna had in het begin wat haast en sprong na een scheef bruggetje achterover toch haar flikflak door. Helaas belandde deze naast de balk. Maar verder was er niet veel op haar oefening aan te merken. Wendy turnde de sterren van de hemel, des te meer balen dat er een val volgde na haar losse radslag. Desondanks werd zij toch 2e op dit toestel! De vloeroefeningen zagen er prima uit. Hier en daar moet er nog geschaafd worden aan een landing of een pirouette. Maar voor  nu kunnen ze dik tevreden zijn. Ook Jonna en Wendy turnden genoeg punten bij elkaar om in april deel te nemen aan de ½ finale. Jonna mocht zelfs op het podium plaatsnemen en kreeg de bronzen medaille omgehangen. Wendy zat daar kort achter en werd keurig 4e! Beiden van harte gefeliciteerd.