Schermafbeelding 2016-06-10 om 08.40.32De turnselectie kwam dit seizoen voor het eerst met meerdere turnsters uit in de 1e divisie en zij waren meteen succesvol. Fabiënne Medaets instap N1, Cheyenne Lentze jeugd 1 N2 en Nadia Tito jeugd 2 stonden op 4 juni j.l. op het NK in Tilburg en turnden daar alle drie een sterke meerkamp.

Zaterdag
Schermafbeelding 2016-06-10 om 08.41.43Onder luid gejuich van de meegereisde supporters opende Fabiënne de wedstrijddag op vloer. Voor Luna Olde Olthof die als reserve op de lijst stond, bleef het helaas alleen bij de warming-up daar er geen afmeldingen waren. Fabiënne had er zin in en turnde een nette oefening met mooie lange series en keurige kaats na haar overslagen. De jury was streng maar rechtvaardig en telde haar split niet mee, hierdoor ging een bonus verloren. Op naar sprong waar ze eerst een overslag over de pegasus liet zien, gevolgd door een arabier flikflak verhoging op als voorbereiding op yurchenko. Vooral de tweede sprong was er één om in te lijsten, zelfs beter dan op de training. Ze werd beloond met een hoog eindcijfer: 6e plaats! Daarna kwamen plotseling de zenuwen om de hoek kijken.…nieuw element brug?….balk?…. Het is ook allemaal super spannend. Tijdens het inturnen aan de rekstok was de tweede beurt heel sterk: Mooie losom en reuzen. Jammer dat het kwartje tijdens de wedstrijd Schermafbeelding 2016-06-10 om 08.41.47precies de andere kant op viel. Door het iets te vroeg steken bij de losom ging ze voorover verder in plaats van achterover. Al met al toch een prima oefening met hoge opzwaaien. Als laatste van haar groep was ze aan de beurt op balk. Altijd lastig na lang wachten, maar ze bleef er keurig op. Het zelfvertrouwen moet hier nog een beetje groeien, voor nu zijn we echter dik tevreden. Ze turnde een mooie eindscore bij elkaar van 50.800 p en werd hiermee keurig 17e van Nederland. Chapeau!

De opmarsmuziek werd weer gestart; Cheyenne en Nadia liepen achter de vlaggen aan naar hun eerste toestel. Cheyenne begon op brug en Nadia op vloer, ieder in een andere baan.

Schermafbeelding 2016-06-10 om 08.44.11De brugoefening van Cheyenne kwam zeer goed uit de verf. In onze ogen waren alle elementen geslaagd, helaas dacht de jury daar anders over en noteerde de handstand niet als bonus. Op balk had ze wat tegenslag door tijdens het inturnen te weigeren met bruggetje voorover en daardoor belandde ze vervelend op de grond. Cheyenne beschikt gelukkig over een sterke wedstrijdmentaliteit en deed het bruggetje vervolgens gewoon weer in haar oefening. Petje af! Met hier en daar een wiebel turnde ze een oefening met prima flikflakken. Ja, en dan vloer. Wat moeten we hier nog over zeggen? Arabier flikflak streksalto Schermafbeelding 2016-06-10 om 08.44.15halve draai nagenoeg perfect, arabier temposalto met kaats, losse overslag en losse radslag feilloos aan elkaar. Een geweldige, strakke performance waarin alles klopte. Zo ook de waardering van de jury: 3e plaats! Opgetogen naar het laatste toestel sprong. Waar ze twee keurige gehurkte tsukahara’s uitvoerde met slecht enkele stapjes na de landing. Het was een sterk deelnemersveld waarin Cheyenne zich uiteindelijk knap naar een 12e plaats heeft weten te turnen met een totaal van 52.284 p. Proficiat!

Schermafbeelding 2016-06-10 om 08.46.27Zoals gezegd startte Nadia op vloer waar ze steeds sterker op wordt. Zeker vandaag steeg ze boven zichzelf uit. Goede series, zowel acrobatisch als gymnastisch, een genot om naar te kijken. Op het tweede toestel, sprong, heeft ze alles eruit gehaald wat erin zat. Met de wetenschap dat haar sprong nog niet moeilijk genoeg is om zich hier in de strijd te mengen. Maar haar tweede overslag over de pegasus biedt zeker perspectief. Nadia zat goed in Schermafbeelding 2016-06-10 om 08.46.31haar vel en dat zag je wederom terug op brug. De kip handstand was 100% gevolgd door een hoge losom en een super wippertje naar de hoge ligger. Met haar reus was ook niets mis, alleen de streksalto af oogde wat ontspannen, maar ach waar hebben we het over. Zo’n brugoefening geeft je vleugels….en zelfvertrouwen. En dat was wat je zag op balk. Een super strakke oefening met iets meer Schermafbeelding 2016-06-10 om 08.46.35rust. Haar acrobatiek: arabier, bruggetje flikflak en gesloten flikflak zagen er bijna ‘simpel’ uit, wij weten echter wel beter. De jury was diep onder de indruk en zette haar op de 3e plaats op dit toestel. In de sport heb je het vaak over pieken op het juiste moment. Nadia is hier zeker in geslaagd door tijdens het NK maximaal te turnen! Met als beloning een geweldige 9e plaats. Gefeliciteerd!

Onder groot applaus van onze enthousiaste supporters sloten we deze wedstrijddag voldaan af.

Zondag
Zondag 5 juni stonden er nog twee toestelfinales voor Nadia op het programma: balk en vloer. Cheyenne was ook present daar ze reserve stond op brug en vloer. Het had zo leuk geweest, zeker na haar geweldige vloeroefening de dag ervoor, maar het mocht niet zo wezen. Geen afmeldingen.

Schermafbeelding 2016-06-10 om 08.50.05Nadia ving haar balkoefening goed aan, maar halverwege zag je de onzekerheid toeslaan. De bewegingen werden minder afgemaakt en de wankels namen toe. Jammer, want er waren zeker medaillekansen. Uiteindelijk werd ze 6e van Nederland, een mooie prestatie op dit hoge niveau. De volgende ronde mocht ze aantreden op vloer, waar het vandaag niet helemaal naar wens verliep. Een oorzaak is altijd moeilijk aan te wijzen, maar op de één of andere manier kwam ze minder van de vloer en lukte dingen net niet: 8e plaats. Wel heeft ze er enorm van genoten om in deze finale haar oefening aan het publiek te laten zien. En dat is misschien wel het belangrijkste van allemaal.

Schermafbeelding 2016-06-10 om 08.50.37

Zo kwam er een einde aan een zeer succesvol wedstrijdseizoen voor de turnselectie. Een seizoen waarin alle turnsters gestreden hebben voor wat ze waard waren en veel progressie hebben geboekt. Met hier en daar tegenslag maar vooral vele hoogtepunten en mooie resultaten in de vele wedstrijden. Een groep turnsters die steeds hechter wordt en waaraan wij als train(st)ers enorm veel plezier beleven. Wij zijn trots op jullie allemaal!