[vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]

Nieuwsbrief DVO RG selectie

10e editie oktober 2016

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vcex_spacing][vc_single_image image=”2984″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Mooie resultaten op de B-finale – Martine van den Berg

Op zaterdag 4 juni werden in Utrecht de Nederlands Kampioenschappen voor het B-niveau individueel gehouden. Mirthe van Weert en Esmée Groen bij de junioren, Gizha de Waard bij de pré junioren en Juliët van der Net en Amber van Wijk bij de benjamins.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vcex_spacing][vc_column_text]

De junioren mochten het spits afbijten met hun oefeningen touw, hoepel, bal en knotsen.

Mirthe begon een beetje rommelig aan de wedstrijd. Haar touwoefening werd goed op tempo uitgevoerd en haar element waren afgewerkt, maar met het touw een aantal slordige fouten die niet nodig waren. Ook bij hoepel waren er nog wat onnodige fouten. Daarna kreeg ze de smaak te pakken en kwam er een mooie baloefening. Vooral het vangen van haar risico-gooien was vooral voor Mirthe zelf een opluchting. De afsluiting van de wedstrijd was helemaal top. Een keurige knotsoefening, die werd beloond met het 2e cijfer. In het eindklassement werd Mirthe knap 6e.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Ook Esmée schommelde een beetje met haar oefeningen tijdens de wedstrijden. Touw ging netjes, maar wat slordig in de technieken. Haar hoepeloefening had mooie elementen en gelukkig bleef de hoepel heel, toen bij een meesterschap deze helemaal dubbel klapte. De baloefening blijft spannend, maar Esmée werkte keurig netjes en geen grote fouten. Alleen bij de elementen liet ze wat punten liggen. De knotsoefening was ook voor Esmée een sterke afsluiting. Esmée eindigde net achter Mirthe als 1e jaars junior heel knap op de 7e plaats.

Gizha draaide de finale van de pré junioren zonder clubgenootje, reserve Maura mocht helaas niet in actie komen. Gizha begon een beetje wiebelig aan de wedstrijd met haar baloefening. De techniek is sterk verbeterd in een jaar, maar de basis mist nog waardoor de uitvoering nog instabiel is. De zonder materiaal oefening was ijzersterk. Keurige elementen en een nette uitvoering zorgden voor een heel hoog cijfer. De hoepeloefening begon sterk, maar een grote fout halverwege kostte voor veel aftrek. Gelukkig herstelde Gizha goed en maakte ze de oefening ook weer sterk af. Gizha werd in haar 1e RG jaar heel knap 5e.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”2985″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vcex_spacing][vc_single_image image=”2986″][vcex_spacing][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vcex_spacing][vc_single_image image=”2987″][vcex_spacing][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

In de middag mochten de benjamins aan de slag.

Juliët begon heel er netjes met haar oefening met bal. Ze werkte heel groot en met mooie elementen. Ook de uitvoering zag er heel strak uit. Een podiumplaats kwam zelfs in zicht voor haar. Helaas was de concentratie bij de oefening zonder materiaal een beetje weg, waardoor de elementen net wat te kort kwamen. Juliët heeft door het seizoen heen een mooie stijgende lijn laten zien en werd net 4e op maar 0,10 achterstand op het podium.

Amber draait een heel sterk wedstrijdseizoen. Ze is met grote sprongen vooruitgegaan. Deze wedstrijd was het helaas net niet overtuigend genoeg. Zonder materiaal was goed in de elementen, maar miste een beetje strakheid in de uitvoering. Bij bal geen grote fouten en dan ook een goede oefening, maar ook hier was de uitvoering het net niet. Amber werd vandaag keurig 6e.

[/vc_column_text][vc_single_image image=”2988″ alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_column_text]

Crowdfunding Bart Treuren – Constantia van Soolen

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner css=”.vc_custom_1476092618755{padding-top: 20px !important;}”][vc_column_inner width=”1/3″][vcex_spacing][vc_single_image image=”2989″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”2/3″][vcex_spacing][vc_column_text]

Zoals velen van jullie waarschijnlijk al weten is Bart Treuren, de fotograaf, al zijn fotografie apparatuur kwijt. Deze zijn gestolen en nieuwe kopen kost veel geld.

Hij is een crowdfunding gestart en daar wordt door verschillende mensen geld op gestort zodat hij nieuwe apparatuur kan aanschaffen.

Omdat we graag willen dat hij mooie foto’s van onze meiden blijft maken, willen we, namens DVO RG, geld inzamelen en storten op zijn crowdfund rekening.

Het bedrag is voor ieder vrij, wat je kunt of wilt missen.

Graag vraag ik dan ook jullie bijdrage in een enveloppe voor 15 oktober in te leveren bij de leiding (Fenneke C-lijn, Shauwni Mini’s en Martine AB-lijn). Na 15 oktober zal ik ervoor zorgen dat het bedrag bij Bart terecht komt, met vermelding dat dit een gift is van DVO RG.

Alvast bedankt namens Bart!

**************************

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Kleding

Geachte ouders en gymnaste,

Vanaf 4 oktober komt de kledingcommissie weer langs in de training. Dan worden de trainingspakken en wedstrijdpakken gepast. Ook is er de mogelijkheid om de trainingssetjes te passen.

De trainingspakken krijgt men in bruikleen. De kosten voor gebruik zijn dit jaar € 7,50. Dit is iets meer dan vorig jaar, maar we willen vast een spaarpotje gaan maken voor nieuwe trainingspakken.

De wedstrijdpakjes krijgt men ook in bruikleen. Hiervoor betaal je € 30,- per seizoen en € 20,- euro borg. De borg blijft staan als de gymnaste haar pakje weer netjes heeft ingeleverd en het volgende seizoen doorgaat. Stopt een gymnaste dan krijgt zij haar borg weer terug.

Deze kosten worden via een factuur aan de penningmeester overgemaakt.

Trainingssetje. Tijdens de training is het verplicht om allemaal dezelfde kleding aan te hebben. In de passessie is er gelegenheid om het trainingssetje te passen voor diegene die nieuwe kleding wil of nog niet heeft.

Het shirtje kost € 24,75 en het broekje € 14,40.

Uw dochter krijgt een formulier mee waarop de maat staat die zij gepast heeft en die wij beoordeeld hebben. U kunt er altijd voor kiezen om meerdere en/of een andere/grotere maat aan te schaffen. Let wel de bestelling die u doet is bindend. De shirtjes worden voor DVO speciaal gemaakt en ruilen is erg lastig.

Met vriendelijke groeten,Irma de Man en Constantia van Soolen

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Samenstelling oudercommissie – Gerda Blaak

[/vc_column_text][vc_column_text]

Vorig seizoen heeft de RG voor het eerst met een oudercommissie gewerkt.

In overleg met de trainster zijn een aantal activiteiten ondernomen:

  •  Uitgeven van de nieuwsbrief
  • Organiseren kamp of uitje aan het eind van het seizoen
  • Op verzoek van het bestuur hebben de ouders van de RG de ‘grote clubactie’ georganiseerd
  • Op verzoek van het bestuur verzorgen van presentjes voor de gymnasten die deel hebben genomen aan de wedstrijden
  • Organisatie van wedstrijden.

[/vc_column_text][vc_column_text]

Dit seizoen willen we graag verder met de oudercommissie. Toch wordt de opzet iets gewijzigd. Er zullen meer ouders in de oudercommissie gaan meedraaien, om zo het werk beter te kunnen verdelen.

De kledingcommissie, die de wedstrijdpakken en de trainingspakken beheert, wordt samengevoegd met de oudercommissie. Daardoor worden beide commissies minder kwetsbaar.

Dit jaar zitten in de oudercommissie:

  • Janine Groen, moeder van Esmée, junior B Jacqueline van Beest, moeder van Chimène, junior
  • Danny Jadoenath, vader van Desny, benjamin B en Luna, mini.
  • Onder voorbehoud: Claudia van der Linden, moeder van Nadia, benjamin C, zij denkt nog na over deelname.
  • Constantia van Soolen, moeder van Melissa, junior
  • AIrma de Man, moeder van Tiffany, junior A.

Constantia en Irma verzorgen de kleding.

Mijn rol binnen de oudercommissie is dit jaar vooral coachend en kennis overgedragen. In de afgelopen jaren ben ik op verschillende terreinen actief geweest voor de RG. Nu Lian gestopt is met RG, hoop ik aan het eind van dit seizoen het stokje over te kunnen dragen.

Debby van der Net, moeder van Juliët, pre junior B, gaat met mij meelopen om te kijken of ze mijn plaats in de landelijke werkgroep wedstrijdzaken over kan nemen.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Mini’s 2016 -2017 – Shauwni Vink

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row column_spacing=”20″][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]Mini’s 2016-2017

Dit jaar bestaan de mini’s uit 9 gymnasten, waarvan 7 tweedejaars en 2 eerstejaars. Tijd om de gymnasten even voor te stellen!

Van links naar rechts: Patricia, Suzanne, Sienne, Phileine, Luna, Rozemarijn, Lisa, Maresse, Amy.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vcex_spacing][vc_single_image image=”2990″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Patricia
Tweedejaars.
Leeftijd: 7 jaar
Knappe prestatie: Patricia oefent altijd erg hard en kan al alleen het bruggetje uit stand en spagaat met één been!

Suzanne
Tweedejaars.
Leeftijd: 7 jaar.
Knappe prestatie: Suzanne zit pas voor het eerste jaar op ritmisch gymnastiek, maar kan al de split en met één been spagaat!

Sienne
Eerstejaars.
Leeftijd: 6 jaar.
Knappe prestatie: Sienne zit pas net bij de mini’s, maar heeft al heel snel leren touwtjespringen en kan ook al heel mooi haar knieën strekken!

Phileine
Eerstejaars.
Leeftijd: 5 jaar.
Knappe prestatie: Phileine is de jongste gymnaste van de groep, maar kan al heel goed touwtjespringen en haar neus op haar knieën leggen!

Luna
Tweedejaars. Leeftijd: 7 jaar.
Knappe prestatie: Luna kan sinds dit jaar al helemaal zelf het bruggetje uit stand en met één been spagaat zitten!

Rozemarijn
Tweedejaars
Leeftijd: 7 jaar.
Knappe prestatie: Rozemarijn zit pas voor het eerste jaar op Ritmisch gymnastiek, maar kan al helemaal zelf het bruggetje uit stand. Ook kan zij al heel netjes werken met haar knieën!

Lisa
Tweedejaars.
Leeftijd: 7 jaar
Knappe prestatie: Lisa zit al voor het tweede jaar bij de mini’s en kan al met links en rechts de spagaat en split! Ook kan zij al helemaal zelf het bruggetje uit stand en omhoog komen!

Maresse
Tweedejaars.
Leeftijd: 7 jaar.
Knappe prestatie: Maresse zit al voor het tweede jaar bij de mini’s en kan al met links spagaat en helemaal zelf het bruggetje uit stand en omhoog komen!

Amy
Tweedejaars.
Leeftijd: 7 jaar.
Knappe prestatie: Ook Amy zit voor haar tweede jaar bij de mini’s. Amy is erg vooruitgegaan en kan al netjes werken, spagaat met één been en de split!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vcex_spacing size=”20px”][vc_single_image image=”3012″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Clijn 2016 2017 – Fenneke Nijenhuis

[/vc_column_text][vcex_spacing size=”10px”][vc_single_image image=”2991″][vcex_spacing size=”20px”][vc_column_text]

2016/2017 wordt een seizoen met veel nieuw talent bij de C-lijn. Daarom is dit een leuk moment om even de nieuwe (en oude) gezichten aan jullie voor te stellen.

[/vc_column_text][vcex_spacing size=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

De benjamins bestaan momenteeuit 4 meisjes. Op de foto te zienNadia van der Linden, Marit Werkman, Noor Verweij en Danielle Leegwater. Helaas hadden we aan het begin van het seizoen afscheid moeten nemen van Lenne Beentjes.

De meiden zullen op dwedstrijden de materialen bal en hoepel laten zien en hebben ook een duo oefening z.m. Ook beginnen zij aan een groepsoefening met het materiaal hoepel. Dit is helemaal nieuw voor de meiden en daaroeen grote uitdaging!

[/vc_column_text][vcex_spacing size=”20px”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_single_image image=”2992″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”2993″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Bij de pre-junioren zitten 2 sportieve meiden, Sasha Boot en Isis Kooper. Zij zullen voor dit seizoen een oefening z.m. en hoepel laten zien op de wedstrijden. Samen hebben ze een duo oefening met bal. Voor deze meiden is het allemaal helemaal nieuw maar ze hebben al veel zin in de wedstrijden.

[/vc_column_text][vcex_spacing size=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vcex_spacing size=”20px”][vc_column_text]

De junioren bestaan uit 2 bekende gezichten, Estelle Blankenstijn en Chimène van Beest. Deze meiden zitten nu al een tijdje bij DVO. Op hun wedstrijden zullen ze de oefeningen met lint en knots laten zien en samen de duo bal. Voor Chimène is knots een heel nieuw materiaal en vindt ze het daarom een grote uitdaging maar dat komt zeker allemaal goed!

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_single_image image=”2994″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

We hebben zeker zin in komend seizoen en kijken nu al uit naar de wedstrijden en gaan hier zeker hard voor trainen!

[/vc_column_text][vc_single_image image=”2988″ alignment=”center”][vc_column_text]

De AB selectie van het seizoen 2016-2017 – Martine van den Berg

[/vc_column_text][vc_column_text]

Komend seizoen doen er 15 meiden mee aan individuele wedstrijden op de wedstrijden in het AB niveau, daarnaast komt Salina nog uit in de OKK-DVO combinatie met de seniorengroep.

[/vc_column_text][vcex_spacing size=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”2995″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Femke de Visser is de enige senior van DVO dit seizoen, zij komt uit in het A niveau. Vorig jaar heeft zij ook in dit niveau wedstrijden gedaan en al het NK in Ahoy gehaald. Femke is 16 jaar en komt dit jaar uit in individuele wedstrijden en is lid van de seniorengroep OKK-DVO. Haar kenmerken zijn haar lenigheid in combinatie met haar kracht. Haar gevoelige kuiten zijn soms spelbreker, maar met veel doorzettingsvermogen gaat zij dit jaar er weer tegen aan.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vcex_spacing size=”20px”][vc_column_text]

In de junioren categorie komen dit seizoen maar liefst 8 meiden in actie namens DVO. Een hele grote gezellige groep meiden op zich. Ik zal de meiden aan de hand van onderstaande foto voorstellen van rechts naar links, van boven naar beneden. De hele bovenste rij zijn eerste jaars junioren. Zij komen allen over vanuit de pré junioren en staan voor een moeilijke opgave dit seizoen, omdat er 3 leeftijdsgroepen in de junioren zijn en zij nu de jongst meiden zijn. Gizha de Waard is 12 jaar en komt uit in het B niveau. Voor haar is het leukste materiaal hoepel, lint vindt zij erg moeilijk en daarom ook het minst leuke om te doen.

Tiffany de Man is 12 jaar en komt uit in het A niveau. Haar lievelingsmateriaal is knots, het minst lint. Lara van Daalen is 12 jaar en komt uit in het A niveau. Haar lievelingsmateriaal is lint en doet niet zo graag een oefening met de knotsen. Maura Kreitz is 12 jaar en draait in de B niveau. Het liefste doet zij een oefening met hoepel en lint vindt zij niet leuk omdat daar altijd knopen in komen.

Mirrthe van Weert is 13 jaar en komt uit in het B niveau, zij komt dit seizoen voor het 3e jaar uit bij de junioren. Vorig jaar stond zij al in de finale! Haar lievelingsmateriaal is knots en touw doet zij het minst graag.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Esmée Groen is 12 jaar en draait in het B niveau. Zij is dit jaar tweedejaars junior, vorig seizoen was top met direct een finale, zou het dit jaar weer lukken? Het leukste materiaal om te doen vindt zij hoepel, het minst leuk touw, dat is zo vermoeiend.

Julia Ootjers is 13 jaar en komt uit in het B niveau. Zij is tweedejaars junior en bereikte vorig jaar al de halve finale. De oefening met hoepel doet zij graag, maar met knotsen maak je haar niet zo blij, dat vindt zij erg moeilijk. Melissa van Soolen is 12 jaar en komt voor het 2e seizoen uit bij de junioren A.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”2996″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Er zijn dit jaar 4 pré junioren, alle vier komen ze voor het eerst uit in deze leeftijdscategorie.

Op de foto met de klok mee beginnend links boven in: Amélie van der Burgh, Juliët van der Net, Desny Jadoenath en Amber van Wijk.

[/vc_column_text][vcex_spacing size=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]

Amélie is 9 jaar en gaat dit seizoen voor het eerst uitkomen in het A niveau. Een mooie promotie die ze met haar NK prestatie in AHOY vorig jaar heeft verdiend. Het leukste deel van de les vindt zij bruggenlopen en het doen van de sprongen.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_single_image image=”2997″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

De negenjarige Juliët wist vorig jaar de B-finale te halen en gaat er dit jaar voor bij de pré junioren in het B niveau. Oefeningen voor de voeten en sprongen vindt zij het leukste van de les.

Desny is 10 jaar en draait dit seizoen voor het eerst haar oefeningen in het B niveau, vorig jaar was zij nog actief in het C niveau. Het leukste deel van de trainingen vindt zij het trainen van de verschillende oefeningen. Ook lenigheid vindt zij een leuk onderdeel. Amber is bijna 10 jaar en wist vorig seizoen de B-finale bij de benjamins te behalen. Dit jaar komt zij eveneens uit in het b niveau. In de trainingen doet zij graag rugoefeningen en spagaten.

[/vc_column_text][vcex_spacing size=”20px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_column_text]

Tot slot de twee benjamins. Jonge enthousiaste meiden die vorige jaar nog bij de mini’s wedstrijden hebben gedaan. Een grote stap van de mini’s naar de benjamins, maar de twee meiden gaan als een speer en werken heel hard.

Liselotte heeft de oefeningen snel onder de knie en kan al heel netjes werken, ze zit keurig in de spagaten en vindt de oefeningen met de rug soms nog wel lastig.

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_single_image image=”2998″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Linde is het elastiekje van de groep. Ze kan zich moeiteloos helemaal dubbel vouwen, heeft ook al veel spanning, alleen is het gebruiken van die spanning nog wel moeilijk. De oefeningen onthouden vindt zij nog best wel ingewikkeld.

Fenneke bedankt voor het maken van de foto’s.

We gaan ons opmaken voor een gezellig sportief seizoen met hopelijk mooie resultaten.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”2988″ alignment=”center”][vc_column_text]

WEDSTRIJDKALENDER RG 2017 – Gerda Blaak

Toelichting: de derde kolom bevat de naam van de vereniging die de wedstrijd organiseert. Dat geeft een indicatie van de plaats waar de wedstrijd gehouden wordt. Als er niets staat, is bij ons nog niet bekend wie de wedstrijd organiseert.

[/vc_column_text][vcex_spacing size=”20px”][vc_single_image image=”2999″][/vc_column][/vc_row]