oranje1De eerste wedstrijd van de turnselectie in 2016 werd geturnd te Hellevoetsluis. In een trainingshal die misschien wel iets aan de kleine kant was om zoveel turnsters te bergen. Onze turnsters lieten zich echter niet van de wijs brengen en zetten knappe prestaties neer op deze 3e divisie Regiowedstrijd Zuid-Holland-Zuid.

In de eerste ronde begonnen Cato Zijderveld, Suzanne van der Net en Marit Boon, allen jeugd 1 N4, op sprong. Een fijn toestel om mee te starten. En de uitvoeringen waren subliem. Een mooie ½ in ½ uit van Cato, een super hoge overslag van Suzanne en een keurige overslag ½ draai van Marit. Suzanne en Marit werden zelfs 2e en 3e op dit toestel.

Bij brug turnen zij hun oefening aan een enkele brugligger, dit jaar echter voor het laatst. Ook hier zag het er keurig uit. Cato turnde een pendelkip met rechte armen en daar kan ze blij mee zijn. Suzanne was wat voorzichtig maar desalniettemin een goede oefening met een mooie streksalto af. Marit verraste met een zeer ruime, nette oefening en werd hiermee 4e op brug.

oranje2Bij het volgende toestel komen altijd de meeste zenuwen bovendrijven. Cato wist er goed mee om te gaan en was de enige die niet vroegtijdig de balk hoefde te verlaten. Een mooi bruggetje en tiktak zorgden er mede voor dat ze een hoge score neerzette en 2e werd op dit toestel. Grote klasse! Marit startte met een overtuigende sprongenserie, had daarna wel een aantal wankels en een val maar hield de schade beperkt en werd netjes 4e. Suzanne moest meteen na haar opsprong een val incasseren, dat is altijd lastig. Toch hervatte ze prima haar oefening, helaas sloeg aan het einde de onzekerheid weer wat toe.

oranje4oranje3De wedstrijd werd afgesloten met vrije oefening. Waar ze alle drie nagenoeg optimaal geturnd hebben. Netjes, ruim en technisch goed. We kregen na afloop een compliment van de jury voor de goede oefeningen. De cijfers van Cato en Suzanne waren zelfs gelijk, wat een gezamenlijk 3e plaats opleverde op dit toestel. Marit scoorde zelfs nog net iets hoger en werd 2e.

Dit alles leverde een mooi eindplaatje op. Cato werd als eerste naar voren geroepen en werd knap 4e met 48.000 p. Daarna volgde Suzanne met 48.350 p goed voor de 3e plaats. En Marit mocht op nummer 2 klimmen van het podium met 49.175 p.

oranje5In de wedstrijdronde die volgde was het de beurt aan Lene in ’t Veld. Zij komt uit in de klasse pupil 2 N3. Jammer genoeg heeft zij de afgelopen tijd niet optimaal kunnen trainen. Gelukkig kreeg ze voor de wedstrijd wel groen licht om alles te turnen. Lene had een beetje “de pech” om als eerste toestel de balk te treffen. Ze was dan ook behoorlijk gespannen. De oefening ging op zich netjes, mooi gymnastisch werk op hoge voeten, maar ze viel er meerdere keren af en dat was echt balen. Vol goede moed naar vloer, waar ze er vol voor ging. Met een keurige dubbel flikflak en een onverwachte bonus werd ze knap 9e.

oranje6Op sprong was ze in haar element. Een mooie overslag en een hoge salto voorover waren goed voor een verdiende 7e plaats. Tot slot de brug waar ook zij aan 1 ligger turnt. Helaas schoot na de pendelkip haar hand er af. Even schrikken, maar ze vervolgde haar oefening netjes. Lene sprokkelde een totaal bij elkaar van 45.025 p en werd hiermee 16e.

oranje7

U begrijpt dat wij enorm trots zijn op deze kanjers!

De tweede 3e divisie Regiowedstrijd Zuid-Holland-Zuid vindt plaats op 30 of 31 januari a.s. Het eindresultaat van beide wedstrijden telt mee voor doorstroming naar de landelijke ½ finale. Daarnaast kunnen zij zich plaatsen voor de District Kampioenschappen in maart 2016.