OPEN DISTRICTSWEDSTRIJD  1E DIVISIE

De turnselectie is dit seizoen op vele fronten aanwezig. In de 3e divisie, de 2e divisie en ook in de 1e divisie. In de verplichte oefenstof mag je elk jaar de keuze maken welk niveau het best bij je past, maar zodra je Jeugd wordt is deze keuze definitief. Jada Buntsma is één van deze jeugdturnsters, één die graag hoger op wil. Na het uitbreiden van het aantal trainingsuren en haar progressie werd besloten voor de 1e divisie te kiezen. Super leuk en een hele mooie uitdaging.

Zaterdag 9 december mocht ze voor het eerst haar kunnen laten zien op de open Districtswedstrijd te Rotterdam. Ze opende op vloer waar het inturnen niet geheel vlekkeloos verliep. Toch wist ze het hoofd koel te houden en zette ze een prima oefening neer, waarbij ze goed aan haar open houding en landingen dacht. En met de wetenschap dat het een hele moeilijke oefening is met haast onmogelijk standjes, kan ze heel tevreden zijn. Op sprong werd besloten nog niet de tsukahara te springen; wellicht een volgende wedstrijd? Haar ½ in ½ uit ging gepaard met veel vaart waardoor de landing niet strak was, maar voor nu prima.

Dat Jada een goede brugturnster is, bewees ze ook deze keer. Haar zware oefening met kip handstand, tweemaal losom en meerdere reuzen mocht er zeker wezen. Knap gedaan hoor! Als laatste was de balk aan de beurt, waar ze goed haar hoofd erbij hield. Alle aanwijzingen van de trainers waren terug te zien. Jammer van de val na pirouette, maar dat mocht de pret niet drukken. Het was een geslaagde eerste wedstrijd op dit niveau. Dat dit ook nog beloond werd met een 2e plaats, was helemaal een verrassing. Van harte gefeliciteerd!

Meteen hierna was Fabiënne Medaets aan zet in de categorie pupil 2 N1. Ook deze categorie behoort tot de hoogste niveaus. Zij startte op brug waar ze nog niet alle elementen beheerst. Wel zag de huidige oefening er goed uit. Nu hard gaan trainen op de losommen. Het volgende toestel is het minst favoriete van Fabiënne en we weten dat de oefening nog aangevuld moet worden met verschillende acro-elementen en dat het tempo omhoog moet. Maar voor vandaag heeft ze het maximale er uit gehaald door op de balk te blijven. Op vloer leverde ze een knappe prestatie door verschillende nieuwe series te springen: arabier flikflak streksalto met ½ draai, overslag streksalto en arabier temposalto. Haar sprongen waren ook vooruit gegaan, dus werd er met een goed gevoel doorgedraaid naar sprong. Haar overslag over de pegasus was werkelijk prachtig. Slechts een klein stapje na de landing. Vervolgens slaagde de yurchenko de mattenstapel op ook prima. Een mooie afsluiting van de wedstrijd. Na het optellen van de cijfers eindigde Fabiënne op de 8e plaats! Proficiat.

Niet alleen bovenstaande turnsters waren aanwezig op deze wedstrijd. Ook jurylid Femke Kok was heel de dag in actie. Femke, enorm bedankt voor je geweldige inzet!