Na even geen wedstrijden gehad te hebben was het voor de instap op 30 maart weer zover. Een thuiswedstrijd tegen Kracht en Vriendschap. Dit was de derde in de reeks van vier wedstrijden. En tevens een belangrijke. De eerste twee wedstrijden hadden de instappers gewonnen. Maar dat had Kracht en Vriendschap ook! Door deze wedstrijd te winnen zou het zicht naar een finaleplek heel dichtbij komen. Maar dan moesten de meisjes eerst nog aan de bak!

Er werd door DVO gestart op brug. Een andere start dan we verwacht hadden… Tessa kon bij het inturnen de snelheid van de buikdraai niet tegenhouden. Zo ook niet tijdens de wedstrijd, waardoor ze viel. Iets wat haar als sterke brugturnster eigenlijk zelden overkomt. In de loop van de week kwam ze nog wel achter de oorzaak… In de ochtend voor de wedstrijd waren haar handen ingesmeerd met hele vette crème. ( niet meer doen mamma!? 😊)

Vanuit onze ooghoeken zagen we dat K&V goed begonnen was op sprong. Dus konden de meisjes niet achterblijven. Mooie DVO sprongen waren het resultaat!

Op naar de vloer. Hier is het altijd goed opletten met alle onderdelen die geturnd moeten worden. En dan ook nog opletten dat we de juiste kant opspringen en het juiste been beginnen. Doordat er hier en daar een paar slordigheidsfoutjes gemaakt werden, was al te merken dat de meisjes de concentratie een beetje verloren. Toch gingen we vol goede moed naar het laatste onderdeel: de balk.

Flore, die al de hele ochtend niet lekker was, zag het helaas niet meer zitten om te balken. Gelukkig wisten alle anderen een mooie oefening neer te zetten en zat de wedstrijd er uiteindelijk op. Grote vraag was of alles goed genoeg was geweest om K&V te verslaan. En dat lukte! Top meisjes!

De vierde en laatste wedstrijd kwam er ook al snel aan, want die was meteen de volgende zaterdag bij Sparta. Omdat dit voorlopig de laatste zou zijn vond de juf het een leuk idee om dat in de avond af te sluiten met een klein pizza en pannenkoek feestje bij DVO. Niet realiserend dat de meisjes tijdens de wedstrijd meer met hun gedachten bij het feestje waren dan bij de oefeningen!?

Daarnaast kwam er ook nog bij dat ze pas om 4 uur in moesten turnen. Een tijd waarop ze anders waarschijnlijk lekker op de bank kruipen! Al met al dus geen optimale omstandigheden. Maar als bijna poulewinnaar zou het toch wel heel zuur zijn als ze niet wisten te winnen. Ook al was het voor Sparta het 2e team en waren de meisjes maar met z’n vijfjes, ze lieten echt goed en mooi turnwerk zien, waardoor het was nog echt geen gewonnen strijd was. Zeker niet met de onverwachtse foutjes die ze op balk maakten. Iets waar nog hard op getraind moet worden voor de finale. Hetgeen we inmiddels hard aan bezig zijn, want deze laatste wedstrijd wisten ze ook te winnen. Hierdoor werden de meisjes poulewinnaar van de instappers. Wat een feest!

En dat werd dezelfde avond uitgebreid gevierd met zelf gebakken pannenkoeken en pizza’s. Op naar de finale!

Alle juryleden, tellers, ouders en andere enthousiaste supporters super bedankt voor jullie inzet, aanwezigheid en support tijdens dit wedstrijdseizoen. Ik zie jullie graag weer op 4 juni voor de GRAND finale!

Groetjes van,

Astrid van Spanje