NK 1e DIVISIETICKET VOOR CHEYENNE

In het weekend van 6 en 7 mei vond de op één na laatste landelijke halve finale plaats voor de turnselectie van DVO. Jeugdturnster Cheyenne Lentze die deelnam aan deze 1e divisie wedstrijd, moest hiervoor naar Rotterdam met als inzet een NK-ticket. De omstandigheden waren ideaal: dichtbij huis, halverwege de dag en in vorm. Daar staat echter tegenover dat je elke oefening die slechts rond de minuut duurt, optimaal moet presteren en dat je maar 1 kans krijgt. Een lastige opgave waar we vele uren per week hard voor trainen.

Cheyenne startte haar “challenge” op brug, waar ze een nette en goed gespannen oefening neerzette. Er zijn nog enkele verbeterpunten, maar voor nu heeft ze het maximale er uit gehaald. Op balk kreeg ze de opdracht mee te doen alsof het een training was. Daar turnt ze namelijk zonder al te veel moeite meerdere oefeningen zonder vallen achter elkaar. Iets wat de laatste wedstrijden niet lukte. Deze keer gelukkig wél en met verve. Haar oefening met tempo en strak turnen leverde haar een 6e plaats op. En dat met de kanttekening dat de jury haar acrobatische serie niet verbonden vond, terwijl anderen de reden hiervoor – een minuscule armbeweging – niet eens gezien hebben…

De flow waarin ze zat nam ze mee naar vloer, waar wederom een goed optreden te zien was. Helaas haalde ze twee sprongen door elkaar en telde één eis niet mee. Je ziet, niet álles kan perfect gaan… De twee tsukahara’s waar ze de wedstrijd mee afsloot, waren best verschillend. De eerste: ruim, ver, snel en met enkele kleine extra landingsstapjes achteruit. De tweede hoger, maar trager, waardoor een diepe en lastige landing. Toch lagen de cijfers heel dicht bij elkaar.

Al voordat de uitslag bekend werd gemaakt, konden we vaststellen dat Cheyenne een super goede wedstrijd had geturnd. Dit werd bevestigd door het eindklassement waarin ze als 10e geëindigd was. Een enorm goede prestatie, want het niveau in de 1e divisie is heel erg hoog. En we weten dat de meeste concurrenten veel meer trainingsuren per week maken.

Cheyenne van harte gefeliciteerd en veel succes op het NK wat 10 juni a.s. plaats vindt in Duiven.