[vc_row][vc_column][vc_column_text]

In het weekend van 21 en 22 mei vond op defoto1 Sportboulevard te Dordrecht het Bondskampioenschap Turnen Dames 3e Divisie plaats. Dit grote evenement was tot in de puntjes perfect georganiseerd door de NK-commissie van DVO. Waarvoor hulde aan Theo Anröchte, Lydia Tito, Sandra Mampaey, Ingrid Soffers, Marion van der Sluijs, David Moore en Dick Meijer! Ook alle turnsters van de turnselectie hebben hun steentje bijgedragen door een strakke show te maken van de op/afmars en de prijsuitreiking onder leiding van Denise Hageman. Als klap op de vuurpijl behaalden onze NK-turnsters 3 medailles en werden er 2 tickets voor het NK 1e divisie bemachtigd!

Zaterdag

foto2Zaterdag aan het einde van de ochtend meldden Cato Zijderveld, Suzanne van der Net en Marit Boon zich voor hun NK-finale op de thuisbasis. Zij komen uit in de categorie Jeugd N4 en streden met 33 andere turnsters om de Bondstitel in deze klasse. Ze beten de spits af op de pegasus, waar Suzanne en Marit een nieuwe sprong lieten zien: ½ in 1/1 uit. Marit was bij haar eerste poging nog wat ontspannen, maar verbeterde dit bij de tweede sprong. Suzanne had zoveel adrenaline dat ze te hard ging en achteruit viel. Gelukkig bleef ze bij de volgende wel staan. Cato turnde tweemaal een ½ in ½ uit naar kunnen.

Op brug presteerdenfoto3 ze alle drie erg goed. Marit had mooie hoge opzwaaien en werd 3e op dit toestel, Cato verraste met een prima pendelkip buikdraai en Suzanne zette een oefening neer met veel meer amplitude dan we van haar gewend zijn. Met een zeer tevreden gevoel vertrokken we naar balk, waar ze in stijgende lijn verder gingen. Marit mocht weer als eerste en bleef met een prima oefening op de balk. Cato deed er nog een schepje bovenop door met een strakke oefening inclusief allefoto4 bonussen als 5e te eindigen. Suzanne wist de druk goed het hoofd te bieden en turnde in een super optreden als enige de sprongenserie zonder onderbreking door.

Het laatste toestel diende zich al weer aan: de vloer. Marit ging overtuigd te werk, wat resulteerde in een mooie performance in alle opzichten. Cato had hier en daar een wiebeltje maar turnde verder een nette oefening. Ook Suzanne slaagde in alle elementen en liet de jury zien hoe een bruggetje met beenwissel moet. Complimenten aan alle drie voor de mooie gymnastische uitvoeringen.

De strijd was gestreden en het ‘nieuwe’ podium van DVO werdfoto5 klaargezet voor de prijsuitreiking. Aanvankelijk stonden onze turnsters niet zo hoog in het klassement, maar door de laatste twee toestellen begonnen ze te stijgen. En wat lagen de eindtotalen dicht bij elkaar! Het ging zelfs om honderdsten van een punt…………..

Er ontstond een kippenvel moment toen we hoorden dat Marit als 3e plaats mocht nemen op het podium. Het omhangen van de bronzen medaille was een waar feestje met de toejuichingen van het Dordtse publiek.

Cato en Suzanne behaalden ook een schitterend puntentotaal en werden respectievelijk 14e en 18e van Nederland. Grote klasse!

Zondagochtend

De volgende morgen waren we weer vroeg present voor de ½ finales in de 1e divisie. Hier waren Cheyenne Lentze en Nadia Tito voor DVO van de partij. Zouden zij in hun eerste jaar 1e divisie een NK ticket weten te bemachtigen?

foto6Cheyenne is een jeugdturnster N2 (verplichte oefenstof) en mocht beginnen en wel op sprong. Daar turnde ze een tsukahara zo hoog dat ze niet goed met de landing om kon gaan en een val moest incasseren. De tweede keer liet zij zich echter niet verrassen en stond ze als een huis. Op brug waar de oefening aan 1 ligger uitgevoerd wordt, zette ze een goed optreden neer. De handstand was net binnen de 10 graden en werd door de jury dus keurig meegeteld. Mede door de strakke landing na haar streksalto werd ze 5e op dit toestel. Op balk had ze meer moeite. Sommige elementen mogen wat overtuigender en met wat meer ruimte. Ondanks het feitfoto7 dat de flikflak naast de balk belandde, was het verder een prima oefening. Op vloer was Cheyenne helemaal in haar element en turnde vol overgave voor het eerst arabier flikflak streksalto met ½ draai. Ook alle andere acrobatische elementen zagen er piekfijn uit. Af en toe mag het nog iets strakker in de tussenbewegingen, maar dat mocht de pret niet drukken. De jury beloonde haar wederom met een mooie 5e plaats.

De balans werd opgemaakt en zij marcheerde achter de “roze” vlaggendraagsters de vloer op voor de prijsuitreiking. Een knappe 7e plaats viel haar ten deel en het felbegeerde ticket voor het NK in Tilburg was in de pocket. Tevens reserve bij toestelfinale brug en vloer. Chapeau!

foto8In een sneltreinvaart werd het startsein gegeven voor de volgende wedstrijdronde waar Nadia bij de jeugdturnsters 1e divisie (keuze oefenstof) ten tonele verscheen. Balk stond als eerste op het programma, waar ze wat gehaast te werk ging. Mede hierdoor ging de arabier de mist in en ontstonden er wat wankels. Halverwege herpakte ze zich en ging ze strakker werken, gevolg: een perfecte flikflak. Al met al zette ze toch een goede score neer en werd 4e op balk. Tijdens haar vloeroefening steeg ze boven zichzelf uit. Haar schroefsalto en salto ½ draai waren perfect. Ook de sprongenserie en pirouetten mochten er wezen. De jury was onder de indruk en gaf haar het op 1 na hoogste cijfer.

Haar minst favoriete toestel, de sprong, begon boven verwachting. Ze “vloog” met haar overslag over de pegasus, zodat besloten werd daarna een overslag 1/1 draai te springen. Helaas was deze minder fel en viel ze na haar landing. De brugleertjes foto9werden aangetrokken en het laatste toestel diende zich aan. In haar wedstrijdoefening sloeg ze helaas over na haar handstand op de lage ligger. De rest was echter van grote klasse. Een feilloos wippertje en een mooie reus met streksalto af maakte het nagenoeg weer goed. Nadia werd keurig 11e in dit sterke deelnemersveld en mag ook deelnemen aan het NK 1e divisie op zaterdag 4 juni a.s. Daarnaast sleepte ze twee toestelfinales in de wacht: op balk en vloer. Knap gedaan hoor!

Zondagmiddag

Het NK-weekend werd afgesloten met de toestelfinales 3e divisie waarvoor Cato, Suzanne en Marit zich ook geplaatst hadden. Het geheel is altijd een beetje “chaotisch”. Eerst algemene warming-up, dan toestelinturnen, opmars, wedstrijdronde, weer warming-up, toestelinturnen, prijsuitreiking enz. enz. Alles in sneltreinvaart achter elkaar door. De beste 8 meisjes van Nederland strijden per toestel om de Bondstitel. Dit staat bij voorbaat al garant voor een spannende competitie.

foto10Cato mocht als eerste van DVO in de derde ronde aantreden op balk. Na een strakke inturnbeurt was ze er helemaal klaar voor. De vijf meisjes voor haar deden het prima en er werd goed gescoord. De lat lag dus hoogfoto11. Cato liet zich echter niet van de wijs brengen en begon meteen sterk door haar sprongenserie keurig aan elkaar te turnen. Slechts een kleine wiebel na bruggetje achterover en de ring en daarna weer strak door. Ze voerde alle bonussen goed uit en landde keurig na haar afsprong. Vervolgens wachten op haar cijfer: 13.85 p. Voorlopig 2e plaats, nog twee turnsters te gaan. De spanning steeg. Maar het was het allemaal waard, want de rangschikking veranderde niet. Cato werd knap 2e van Nederland op balk! De prijsuitreiking was geweldig. Groot applaus voor Cato!

foto12Aansluitend mochten Marit en Suzanne eindelijk in actie. De laatste toestelronde, de 8 beste meisjes op vloer. Marit was als tweede aan de beurt, dus er was nog geen vergelijk. Ze kreeg als opdracht mee netjes, straks en met uitstraling te werken. Ze slaagde hier optimaal in. Alle landingen waren perfect en mooi tenenwerk bij de gymnastische stukken. En dit alles met opgeheven hoofd. Ze werd beloond met een ‘monsterscore’ van 15.00 p. De vreugde was groot maar ingetogen, want er moesten nog 6 turnsters turnen waaronder Suzanne.

Ook Suzanne was in zeer goede doen. Keurige landing na haar arabier foto13flikflak salto. Veel ruimere bewegingen dan de dag ervoor en de pirouetten hoog op de tenen. Jammer dat er hier en daar een beentje krom ging. De jury beloonde haar met een 14.300 p, vooralsnog een 3e plaats. We waren op de helft, er kon nog van alles gebeuren. Wat een spanning…… De laatste oefeningen waren zeer sterk en twee meisjes scoorden net een fractie hoger dan Marit, wie had dat nog gedacht. Dit betekende dat Suzanne doorschoof naar de 5e plaats. Ze kan hier met een trots gevoel op terugkijken.

foto14Marit was inmiddels een gat in de lucht gesprongen want zij werd 3e van Nederland op vloer en mocht wederom op het podium plaatsnemen. De overwinningstune klonk terecht als muziek in de oren.

Cato, Suzanne, Marit, Cheyenne en Nadia; allen van harte gefeliciteerd met jullie prestaties!

Wij en alle Dordtse supporters hebben enorm van jullie genoten.

En zo kwam er een einde aan een geweldig weekend in alle opzichten op de Sportboulevard in Dordrecht.

Vanaf deze plaats willen wij alle vrijwilligers van DVO hartelijk bedanken voor het vele, vele werk dat is verzet. We zijn een mooie vriendenclub.

foto15 

                                 Met dank aan Erik van Diest voor de geweldige foto’s

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]