[vc_row][vc_column][vcex_spacing size=”50px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Nieuwsbrief DVO RG selectie

11e editie Mei 2017

[/vc_column_text][vcex_spacing size=”60px”][vc_single_image image=”4585″ alignment=”center”][vcex_spacing size=”50px”][vc_column_text]Alle trainsters geslaagd voor hun jurycursus – Irma de Man
Dit jaar zijn alle trainsters en hulptrainster een aantal dagen op cursus geweest voor een jurydiploma.
Fenneke, Amber, Jennifer en Salina, behaalden het jurybrevet niveau 3, Zij mogen nu jureren bij de CD wedstrijden en de Mini’s.
Shauwni behaalde jurybrevet niveau 2, Zij mag nu bij de AB wedstrijden jureren.[/vc_column_text][vcex_spacing][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”4627″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Martine ging voor haar cursus internationaal jurylid een aantal dagen naar Bulgarije en behaalde het internationale jury brevet niveau 4.
Op 11 april ging zij naar Italië voor haar eerste buitenlandse wedstrijd.

Namens de oudercommissie gefeliciteerd en heel veel jury plezier![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vcex_spacing size=”60px”][vc_single_image image=”4585″ alignment=”center”][vcex_spacing size=”60px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]

Sponsors gezocht – Irma de Man

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vcex_spacing][vc_single_image image=”4586″][vcex_spacing][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Voor het nieuwe seizoen 2017/2018 willen we proberen om voor onze selectie meisjes een nieuw trainingspak te realiseren.
De trainingspakken die er nu zijn, zijn aan vernieuwing toe.
Hier is natuurlijk geld voor nodig en dat kan natuurlijk niet zonder sponsering.
Weet je iemand of ben je zelf in de gelegenheid om onze selectie te sponsoren dan horen we graag van u of jullie.

Kledingbeheerster, Irma de Man
Telefoon 06-16540524
Of via de mail idme3319@gmail.com[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vcex_spacing size=”60px”][vc_single_image image=”4585″ alignment=”center”][vcex_spacing size=”60px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”4588″][vcex_spacing size=”5px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

 

 

 

RG Kamp 2017

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Dit jaar zijn we weer bij elkaar gekomen om te kijken of we een RG kamp konden organiseren.
De eerste datum die we bedacht hadden 1-2-3 september leverde enige problemen op.
Maar na een rondje vragen of iedereen akkoord kon gaan hebben we een andere datum kunnen vinden.
Dus zet 15-16-17 september maar vast in je agenda want dan gaat het gebeuren, RG kamp 2017.
Er hebben zich tot nu toe 26 meisjes aangemeld en 6 mini meisjes komen ons op zaterdag vergezellen om allemaal leuke dingen te ondernemen met elkaar.

Waar gaan we heen: De Heidebloem, te Schaijk
De kosten voor het kamp bedragen:
Een heel weekend € 67,50 per kind
Een dag voor de mini’s € 15,00 per kind

Dit bedrag voor 01-08-2017 overmaken op rekening:
NL31INGB 0000 1372 99 T.n.v. Gymnastiekvereniging DVO
O.V.V. RG Kamp 2017/ naam van het kind.

Voor ouders die het bedrag in delen willen overmaken mag dat ook. Dit graag wel even melden per mail aan idme3319@gmail.com
En vergeet niet je naam te vermelden bij het overmaken anders wordt het lastig voor de penningmeester om het geld te beheren.
Zijn er kinderen met allergieën of diëten dan horen we dat graag
Graag horen we ook welke ouders bereid zijn om heen en/of terug te rijden. Een bus huren valt namelijk niet binnen het budget.
Groetjes Fenneke, Shauwni, Martine, oudercommissie[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vcex_spacing size=”60px”][vc_single_image image=”4585″ alignment=”center”][vcex_spacing size=”60px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Het B-niveau maakt zich op voor de halve finales – Martine van den Berg

In het B-niveau zitten de plaatsingswedstrijden erop en maken de (geplaatste) meiden zich op voor de halve finales.
Na de clubkampioenschappen en het verplichte districtkampioenschap begonnen de landelijke wedstrijden voor het B-niveau op 11 maart in Hoofddorp en de 2e plaatsingswedstrijd was op 8 april in Barendrecht.[/vc_column_text][vcex_spacing][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]11 maart 2017
De junioren mochten vroeg vertrekken uit Dordrecht en de dag openen met hun knots- en baloefeningen.
Met 5 junioren is DVO het meest vertegenwoordigd in deze categorie, dat betekent dat de meiden ook elkaars concurrenten zijn voor het behalen van een ticket voor de halve finale. Gelukkig gunnen alle meiden elkaar het beste en was dit onderling weer een gezellige wedstrijd.
Julia was wel de verrassing van de dag voor mij. Ze draaide twee keurige stabiele oefeningen, met hier en daar nog wel een onzuiverheid. Maar de netheid en strakke uitvoering werden beloond. Met een knappe 2e plaats sloot zij de wedstrijd meer dan uitstekend af.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vcex_spacing size=”15px”][vc_column_text]

[/vc_column_text][vcex_spacing size=”15px”][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Esmée draaide ook een super wedstrijd, kleine fouten, maar heel rustig in de uitvoering en zonder grote fouten. Mooie elementen maakte het plaatje compleet. Voor haar baloefening haalde ze het hoogste cijfer van alle 18 junioren. Esmée mocht heel verdiend naast Julia plaatsnemen op het podium met een 3e plaats.
Mirthe kan vanwege haar blessures niet voluit trainen en begon vol enthousiasme, maar met nog wel wat onzekerheid aan de wedstrijd. Ze wil zo graag en dat maakt een blessure dan extra lastig. Haar knotsoefening kende nog net te veel fouten, maar gelukkig kon ze dit goedmaken met een ijzersterke baloefening. Zelfs goed voor het 3e cijfer! In het klassement werd zij netjes 5e!
Gizha en Maura zijn voor het eerste jaar junior en dat is altijd een hele grote stap. Gizha draaide beter dan in de training en verraste met een sterke knotsoefening en een stabiele baloefening.
Vooral haar mooie elementen vielen op bij de jury. Nu hard werken aan de materiaaltechnieken. Gizha behaalde een keurige 6e plaats.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Maura had wat meer moeite met de overstap en kende veel zenuwen. Ze had pech met haar baloefening, met een aantal grote fouten. Gelukkig ging knots veel beter, maar hier ook nog wel wat zenuwen waardoor de uitvoering nog niet zo netjes was. Ze werd uiteindelijk 12e.

Na de junioren mochten de benjamins aan de slag met hun zonder materiaal (zm) en hoepel oefening. Liselotte en Linde komen voor het eerst uit in het B-niveau en dus vonden beide meisjes het best wel spannend.
Liselotte begon heel sterk met een keurig, strakke, goed uitgevoerde zm oefening. Ze kreeg dan ook een heel mooi cijfer. Hoepel ging redelijk met een paar slordige fouten. Ze werd in het sterke deelneemsterveld keurig 5e.
Linde draaide ook een hele mooie zm oefening, vooral haar elementen waren keurig. Bij hoepel miste de kracht en strakke uitvoering een beetje, wat resulteerde in een slordige uitvoering. In het klassement van de 20 benjamins werd Linde nog heel netjes 10e.

In de middag wedstrijd waren de pré junioren aan de beurt, de oefeningen zm en hoepel stonden op het programma. Voor alle drie de meiden het 1e jaar in deze categorie.
Juliët begon heel goed met haar hoepeloefening. De moeilijke gooien lukte haar en de uitvoering was heel netjes. Helaas was bij zm de spanning een beetje weg, waardoor de oefening in de uitvoering te kort kwam. Een mooie 5e plaats was een prima resultaat.
Desny draaide een hele stabiele wedstrijd. Met een keurige uitvoering en een goede materiaaltechniek zonder grote fouten liet zij zien goed in het B-niveau te kunnen meedraaien. Ze werd beloond met een knappe 8e plaats.
Amber begon heel sterk, met een mooie zm oefening, die beloond werd met het 4e cijfer van de in totaal 16 pré junioren. Helaas ging haar hoepeloefening minder goed en met een aantal grote fouten zakte ze in het klassement, naar een uiteindelijke 11e plaats.[/vc_column_text][vcex_spacing][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]8 april 2017
Ook deze plaatsingswedstrijd mochten de junioren de dag openen, dit keer stonden de hoepeloefening en lintoefening op het programma.
Na een ijzersterke 1e plaatsingswedstrijd zette Julia de lijn voort. Haar hoepeloefening kende een super uitvoering, helaas ging het bij een bonuselement net voor het einde mis, waardoor ze zeker 1,5 punt aftrek kreeg. Haar lintoefening was prima, maar ook hier een onnodig foutje. Toch mocht zij wederom het podium op, dit keer voor een bronzen medaille.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vcex_spacing size=”15px”][vc_column_text]Mirthe kan haar lintoefening helemaal neerzetten, op het eigentijdse nummer van Bailar kan zij een show weggeven. De zenuwen zorgde echter voor wat kleiner werken, waardoor het lint een aantal keer om haar lichaam plakte, dat was erg jammer. Haar hoepeloefening was nog niet foutloos, maar ging redelijk. Ze werd netjes 6e!

Esmée zat niet lekker in de wedstrijd. Ze draaide met beide oefening minder stabiel en maakte een aantal grote fouten waardoor zowel in de moeilijkheidsscore als de uitvoering de punten wat lager lagen. Ze werd in het klassement 9e!
Gizha heeft nog moeite met het onder de knie krijgen van 4 oefeningen en de 2 oefeningen van vandaag zaten er nog maar net in. Echt trainen op de details heeft ze bijna nog niet gedaan, en dat was zichtbaar op de wedstrijd. De uitvoering was onzeker en nog te veel fouten. Gizha behaalde een 10e plaats.
Maura draaide beter dan op 11 maart. De uitvoering was een stuk rustiger en er zaten minder fouten in de oefening. Wel behoeven haar elementen nog meer trainingen nog niet alle lichaams- en materiaaltechnieken heeft zij onder controle.
Maura werd mooi 13e.[/vc_column_text][vcex_spacing size=”15px”][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Na de middagpauze mochten de pré junioren met hun oefeningen bal en hoepel de vloer op.
Juliët had in de ochtend thuis gezegd, dat ze ging winnen, dus ze begon vol zelfvertrouwen en goede zin aan de wedstrijd. Met twee hele goede oefeningen die vooral in de uitvoering uitblonken kon ze zich zelfs een foutje met bal permitteren. Juliët haar voorspelling kwam uit en mocht heel knap als 1e jaars pré junior de gouden medaille mee naar huis nemen.
Amber kende ook een veel sterkere 2e plaatsingswedstrijd. Haar hoepeloefening ging met een kleine last minute aanpassing veel beter en zonder grote fouten. Met ook een stabiele baloefening draaide zij een prima wedstrijd. Ze werd keurig 6e.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text][/vc_column_text][vcex_spacing][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Desny kende een ongelukkige wedstrijd. Zo netjes en stabiel als zij 11 maart was, zo onzeker en klein werkte ze nu. Vooral in haar baloefening zaten te veel valfouten, waardoor haar cijfer er laag werd. Juliët 1e! Desny werd 16e.

Als laatste mochten de benjamins de vloer op. Zij hebben maar twee individuele oefeningen, dus ook nu mochten Linde en Liselotte een oefening met hoepel en zonder materiaal (zm) laten zijn.
Liselotte draaide een redelijke wedstrijd, maar de focus die ze op de eerste wedstrijd had, ontbrak nu een beetje, waardoor in de uitvoering de oefeningen een stukje minder waren. Dat was ook terug te zien in haar elementen. Liselotte werd 10e.
Linde draaide deze wedstrijd met meer zelfvertrouwen. Alleen haar altijd zo stabiele elementen, waren dit keer net te kort en ook de uitvoering met hoepel moet nog strakker
geoefend worden. Linde behaalde een 14e plaats.[/vc_column_text][vcex_spacing size=”60px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Door naar de halve finale
Met haar twee podium plaatsen wist junior Julia zich direct te plaats voor de B-finale op 10 juni, ook Juliët heeft bij de pré junioren al een direct een finaleplaats bemachtigd.
In de halve finale op 14 mei aanstaande in Leiden gaan benjamins Liselotte en Linde, pré junior Amber en junioren Mirthe, Esmée en Gizha proberen om ook een finale ticket te bemachtigen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text][/vc_column_text][vcex_spacing][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Goede resultaten op de 1e plaatsingswedstrijd van het A-niveau – Martine van den Berg

Op 26 maart was het de beurt aan de vijf DVO meiden in het A niveau om zich te meten met de concurrentie op landelijk niveau. In Deventer werd de 1e plaatsingswedstrijd georganiseerd.
De junioren begonnen deze dag met hun oefeningen hoepel, bal en knotsen.
De pré junioren en de benjamins!

Tiffany komt voor het 1e jaar uit in bij junioren, zij is daarmee de jongste in haar leeftijdscategorie en neemt het op tegen meiden die 1 of 2 jaar ouder zijn. Een pittige opgave, maar met absoluut mogelijkheden.
Tiffany[/vc_column_text][vcex_spacing size=”15px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vcex_spacing size=”15px”][vc_column_text]Tiffany draaide een redelijke wedstrijd. Ze maakten geen grote fouten, maar in elke oefening zaten nog wel te veel kleine fouten.
Vooral met de materiaaltechnieken, kan ze nog veel verbetering boeken. Haar uitvoering was goed, maar miste af en toe wat kracht en pit.
Haar stabiele elementen, werden gewaardeerd door de jury en leverde mooie scores op. In dit veld van 20 junioren werd zij keurig 7e en is er absoluut ruimte voor groei.
Lara is net als Tiffany voor het eerst jaar een junior, dus ook voor haar een spannende wedstrijd in een sterk deelneemsterveld.[/vc_column_text][vcex_spacing size=”15px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vcex_spacing size=”15px”][vc_column_text]Lara begon heel sterk aan haar wedstrijd, met een super goede oefening met de hoepel, waar veel moeilijke materiaaltechnieken en elementen lukten. Helaas ging het met haar baloefening minder goed, door een grote fout moest zij helaas het reservemateriaal pakken en zat ze niet lekker in de oefening. Gelukkig wist zij dit met haar laatste oefening weer helemaal goed te maken en werd zij beloond met het 5e cijfer voor de oefening met de knotsen. In de uitvoering is er absoluut verbetering mogelijk, maar dit is een goede start van het seizoen. Lara behaalde de 10e plaats.[/vc_column_text][vcex_spacing size=”15px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_column_text][/vc_column_text][vcex_spacing][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Melissa draait dit seizoen haar 2e seizoen in het A niveau. Hoewel zij in de lenigheid misschien net wat te kort komt, kan zij dit niveau prima aan door haar goede en snelle materiaaltechniek. Haar wedstrijd ging redelijk. Alleen zaten er in haar oefening nog te veel fouten, ook Melissa had met bal de meeste moeite. Door de zenuwen vergat ze ook in de uitvoering de puntjes op de i te zetten en dat werd door de jury bestraft met aftrek punten. Haar knotsoefening was de sterkste oefening van de dag, zonder grote fouten. Melissa werd in het klassement netjes 12e![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Na de junioren mochten de senior Femke de vloer op. Op het programma voor haar stonden ook drie oefeningen: hoepel, bal en lint. Femke is vastberaden om dit jaar op eigen kracht het NK in AHOY te halen, dus met een duidelijk doel begon ze aan haar wedstrijd. Haar hoepeloefening ging direct goed. Geen grote fouten, wel een aantal onzekerheden in haar bonuselementen, waardoor ze wel wat punten heeft laten liggen, maar verder een goede uitvoering. Haar baloefening ging ook heel erg goed, vooral haar elementen voerde zij heel goed uit. Haar lintoefening vindt Femke het moeilijkste. Deze ging niet vlekkeloos, maar beter dan ooit op een wedstrijd gedraaid.
In het klassement, ze werd heel knap 6e!

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text][/vc_column_text][vcex_spacing][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Als laatste was het de beurt aan pré junior Amélie. Zij mocht met een zonder materiaal oefening en een lintoefening de vloer op.
Amélie komt over vanuit de benjamins en dankzij haar goede prestaties bij de benjamins is zij gepromoveerd naar het hoogste niveau. Voor Amélie is de lenigheid een aandachtspunt, maar in de handigheid van het materiaal loopt zij voor op haar leeftijdsgenoten. Alleen de uitvoering van de technieken worden soms nog wat wild uitgevoerd, waardoor zeker met lint nog niet alles lukt.
Met deze lintoefening moest ze beginnen. De gooien gingen niet goed, maar de uitvoering van de linttechniek liet veel verbetering zien sinds de districtwedstrijd in februari. Ook haar elementen werden steeds meer afgewerkt.[/vc_column_text][vcex_spacing size=”40px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Bij haar zonder materiaal oefening liet ze zien hoe sterk ze kan draaien, vooral haar nette uitvoering zorgde voor een strakke oefening met goede elementen. Deze oefening werd dan ook beloond met een mooi cijfer. In het klassement werd Amélie netjes 9e[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vcex_spacing size=”60px”][vc_single_image image=”4585″ alignment=”center”][vcex_spacing size=”60px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Succes voor DVO bij de groepswedstrijd – Martine van den Berg

Op 18 maart werd door DVO de 1e plaatsingswedstrijd voor trio’s en groepen AB in de Sportboulevard. De organisatie door de oudercommissie was tot in de puntjes geregeld en de wedstrijd verliep dan ook perfect.
De benjamins Liselotte en Linde komen samen met pré junior Juliët uit bij de trio’s, de hoepel is dit seizoen het verplichte materiaal. Juliët heeft al ervaring met het draaien als trio, maar de twee benjamins nog niet. En naast alle tenen en knieën strekken en de materiaaltechniek beheersen is het samenwerken en kijken naar elkaar een hele opgave voor dit drietal. Maar met hard trainen komen ze al een heel eind. Nog geen strakke gelijke oefening, maar geen hele grote fouten. Met een redelijke oefening waren we absoluut tevreden. In het klassement werden zij netjes 5e.[/vc_column_text][vcex_spacing size=”15px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]De pré junioren Juliët, Amélie, Desny en Amber komen voor het eerst uit met een groepsoefening, het verplichte materiaal is bij de pré junioren bal. Het leren samenwerken gaat in de trainingen steeds beter, het is bij deze groep voor de individuele technieken die zijn nog niet beheersen. De meiden zijn erg afgeleid door elkaar, dat soms de ballen overal heen vliegen. Op de vloer was dat helaas ook . Bij de wissels ging alles goed, maar bij de samenwerkingen ging de bal er 3 keer vandoor. Dat was jammer, want dit is veel aftrek in de uitvoering. Gelukkig wisten ze met de danspascombinaties en de overige samenwerkingen toch nog een mooie score te behalen. Ze behaalden van de 11 groepen een 6e plaats.[/vc_column_text][vcex_spacing size=”15px”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]We hebben dit seizoen 8 junioren, daarom komt DVO bij de junioren met twee verschillende samenstellingen uit.
Groep 1: Mirthe, Tiffany, Esmée, Melissa en Julia. Zij komen uit met het verplichte materiaal knotsen en met een keuze oefening, de baloefening.
Groep 2: Lara, Gizha, Maura, Melissa en Tiffany. Zij komen uit met het verplichte materiaal knotsen.
De oefening met de knotsen is nieuw dit jaar. Knotsen is een erg moeilijk groepsmateriaal en de oefening heeft een hoog niveau. In de training heeft het accent op de individuele oefeningen gelegen, dus we wisten dat een foutloze oefening nog een stap te ver was vandaag.[/vc_column_text][vcex_spacing size=”15px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]Groep 1 begon heel sterk aan de oefening, de knotsen lagen inderdaad een aantal keer op de grond, maar er lukte ook een heleboel. In de netheid lieten de meiden nog wat punten liggen. De uitslag was verrassend, voor het eerst meedraaiend bij de junioren en ze pakte direct de 1e plaats!
Groep 2 begon ook goed aan de wedstrijd. De oefening was in de samenwerkingen nog niet altijd stabiel, maar de oefening ging veel strakker dan op de trainingen. De meiden kregen dan ook een mooi cijfer. De uitslag was ook bij deze groep een verrassing, zij mochten ook het podium op voor een 3e plaats!
De baloefening van groep 1 is de oefening van vorig jaar. Een paar kleine fouten met de bal en wat netheid puntjes, maar verder een hele stabiele oefening. De meiden mochten wederom de gouden medaille in ontvangst nemen![/vc_column_text][vcex_spacing size=”15px”][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/2″][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/2″][vc_column_text]DVO heeft dit jaar geen
senioren groep. Senior Femke komt daarom uit in de seniorengroep van OKK. Zij doet daar mee met de oefening met bal/touw. Ook Femke was succesvol met haar groep en ook zij kregen de gouden medaille omgehangen.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text][/vc_column_text][vcex_spacing][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Oudercommissie en alle andere vrijwilligers bedankt voor de goede organisatie en hulp op de wedstrijddag! Een impressie van achter de schermen:[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]
[/vc_column_text][vcex_spacing][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

C-lijn – Fenneke Nijenhuis

Het seizoen van 2016/2017 begon met een sportieve groep van 8 meiden in de C-lijn. Veel nieuwe meiden dus daarvoor weer een nieuwe ervaring.

Eerste plaatsingswedstrijd

De eerste plaatsingswedstrijd werd door onze eigen vereniging georganiseerd. Alles was super geregeld en is goed verlopen. De benjamins (Noor, Nadia, Marit & Danielle) mochten zowel hun hoepel als bal oefening laten zien. Danielle, zij is dit jaar nieuw bij ons gekomen, haar hele familie was meegekomen om haar te suppoorten. Dit gaf haar extra motivatie en liet ons allemaal verassen met een mooie zilveren medaille.
Bij de pre-junioren deden Isis en Sasha dit seizoen ook hun eerste wedstrijd meedraaien. Zij ieten een oefening met hoepel en zonder materiaal zien. Beide meiden zetten een nette oefening neer maar wel met veel zenuwen.
De junioren Chimène en Estelle lieten de oefening met lint en knots zien.[/vc_column_text][vc_column_text]

Tweede plaatsingswedstrijd

Deze wedstrijd werd georganiseerd in Hillegom. Je junioren Chimène en Estelle begonnen deze dag met individueel lint en knots en deden vervolgens duo bal. Aan de duo oefening hebben ze hard gewerkt en waren ervan overtuigd dat deze goed zou gaan. De oefening begon ook heel gelijk en netjes totdat bij een wissel de bal van de vloer vloog. Hierdoor hebben ze helaas veel punten laten liggen en eindigde met veel teleurstelling op de 9e plaats.

De pre-junioren vervolgde de wedstrijd met een hoepel oefening en ook voor het eerst een duo oefening. Isis en Sasha lieten samen een bal oefening zien en eindigde heel verassend op de 5e plek van de 14 duo’s.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]Daarna kwamen de benjamins met hun duo oefening. Hierbij behaalde Daniëlle en Marit een mooie bronzen medaille en vielen Marit en Nadia helaas net buiten de medailles met een 4e plaats. Noor liet zich als 2e jaars bij de RG niet nog een keer inhalen en deed extra goed haar best met haar hoepel oefening en dat werd beloond met een gouden medaille! Bij Daniëlle vloog heel jammer haar hoepel buiten de lijn, waardoor zij haar kansen misliep. Marit is heel netjes voor uitgegaan van een 11 naar 9e plek.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Derde plaatsingswedstrijd

De laatste beslissende wedstrijd voor de finale was in Spijkenisse. Helaas was dit de laatste wedstrijd voor Nadia. Zij is nu jammer genoeg gestopt met de RG, omdat het te veel tijd in beslag nam en zij hiernaast nog meer sporten deed. De junioren hadden opnieuw een oefening met lint en knots en een duo oefening. De meiden waren tevreden over de oefeningen maar helaas vielen de plekken individueel zwaar tegen.  Vooral voor Chimène was het een teleurstelling. Over de duo oefening waren ze ook tevreden en daar hebben de meiden heel hard voor getraind. Helaas vielen ze net buiten de medailles met een 4e plaats.[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]De pre-junioren Isis en Sasha hadden ook extra hard aan hun duo gewerkt omdat ze nu graag op het podium wilden komen. Ook voor hun viel de uitslag zwaar tegen met een 9e plaats. Isis behaalde na hard trainen een mooie 1e plaats op het podium met haar zonder materiaal oefening.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]De benjamins begonnen met hun duo oefening. Nadia en Marit hadden een dubbel gevoel bij hun duo oefening en daarom liep deze niet helemaal lekker. Noor en Daniëlle klommen op het podium een plekje omhoog naar de 2e plaats. Helaas zijn zij net niet geplaatst voor het NK (Er gingen 2 duo’s door en zij waren in totaal 3e). Gelukkig ging deze oefening wel weer goed bij Daniëlle en behaalde zij weer een 2e plaats. Noor viel ook in de prijzen met bal, namelijk een 3e plaats. Marit klom weer een stukje vooruit naar de 8e plaats.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Aankomende finale

Op 20 mei a.s. is de finale van de C-lijn. Voor deze wedstrijd heeft Isis zich geplaatst bij de pre-junioren en Noor bij de benjamins. Op dit moment zijn ze allebei heel hard aan het trainen voor de hoepel oefening die zij zullen laten zien. De wedstrijd is op de sportboulevard in Dordrecht, er zijn alleen nog geen tijden bekend maar het zou heel leuk zijn als er veel mensen zijn om hun aan te moedigen! :)[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text][/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vcex_spacing size=”60px”][vc_single_image image=”4585″ alignment=”center”][vcex_spacing size=”60px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Training stage bij Gymvereniging Wilskracht – Tiffany de Man

Mijn naam is Tiffany de Man, ik ben 13 jaar en zit in de categorie Junioren A.
In de Meivakantie heb ik meegedaan aan een trainingsstage van de verenging Wilskracht in Alphen aan de Rijn. Ik heb daar 5 dagen lang 4 uur getraind
samen met de gymnasten van Wilskracht en nog 5
andere meisjes uit andere verenigingen.

De stage was onder leiding van Natalia Doktarova,  Argine Kostanyan, Kristina Durbanova (oud Russisch gymnaste) en Jana Berezko-Marggrander (Duitse Olympische gymnaste).[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”4652″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]De trainingen begonnen met een warming up waarin
sprongoefeningen met touw deden, ook werden er veel kracht en lenigheid oefeningen gedaan. Elke dag kwam er een materiaal aan bod, zo hebben we trucjes met de bal gedaan die leuk en soms best lastig waren. Met hoepel leerden we bepaalde zwaai en gooi technieken, Met knots weer op een andere manier krijtsen en een paar dingen met lint.
Door de vele kracht en lenigheid oefeningen kregen we wel wat spierpijn. Maar het was wel heel erg leuk om mee te maken. Ik heb er veel van geleerd.
Natuurlijk was er ook tijd voor ontspanning, vrijdags gingen we na de training met zijn alle bowlen![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vcex_spacing size=”60px”][vc_single_image image=”4585″ alignment=”center”][vcex_spacing size=”60px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”2/3″][vc_column_text]

Mini’s – Shauwni Vink

Sinds de laatste nieuwsbrief, hebben er inmiddels al twee mini wedstrijden plaatsgevonden. Op beide wedstrijden lieten de mini’s van DVO twee oefeningen zien. De meisjes hadden erg hard gewerkt en dat was goed zichtbaar tijdens de wedstrijden. Ondanks de wisselvallende resultaten, zijn alle meisjes goed vooruit gegaan. Alle meisjes hebben het heel knap gedaan!

Tijdens de wedstrijden zijn de volgende resultaten behaald:[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Eerste wedstrijd
1e Lisa Boot
2e Amy Jansen
3e Patricia Turlajeva
5 e Luna Jadoenath
6 e Maresse Puffe
7 e Rozemarijn Kunz
8 e Phileine van den Burgh
9 e Sienna van Dordregt
10 e Suzanne Apon
11 e Lindsay Hijweege[/vc_column_text][vcex_spacing size=”20px”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]tweede wedstrijd:
1e Amy Jansen
2e Lisa Boot
3e Patricia Turlajeva
4 e Rozemarijn Kunz
5e Maresse Puffe
6e Sienna van Dordregt
7e Luna Jadoenath
8e Suzanne Apon
9e Lindsay Hijweege
10e Phileine van den Burg[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]De juf is heel trots op alle mini’s , ga zo door![/vc_column_text][vcex_spacing][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”4653″][vc_single_image image=”4654″][vc_single_image image=”4655″][vc_single_image image=”4656″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”4657″][vc_single_image image=”4661″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”4658″][vc_single_image image=”4662″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”4659″][vc_single_image image=”4660″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Spagaten knuffels

Hoera! Inmiddels zitten een aantal meisjes van de mini’s spagaat met twee benen en split! De meisjes die dit elke les kunnen, krijgen van juf Shauwni een spagatenknuffel. Dit seizoen hebben nog drie meisjes deze knuffel behaald. Dames de juf is heel trots op jullie!

Amy Jansen kreeg als eerste van dit seizoen de spagatenknuffel! Op 26 november 2016, had zij bewezen dat ze altijd met linke en rechts spagaat kan zitten en split.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”4663″ alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]Lindsay Hijeweege en Suzanne Apon volgde haar. Lindsay Hijweege zit het liefst de hele training in de spagaat en Suzanne Apon het liefst in split! Op 11 februari 2017, hebben zij laten zien dat ook zij spagaat met links en rechts konden en de split.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_single_image image=”4664″ alignment=”center”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vcex_spacing size=”60px”][vc_single_image image=”4585″ alignment=”center”][vcex_spacing size=”60px”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Wedstrijdkalender

 

Hierbij een overzichtje van de laatste wedstrijden dit seizoen.  De meeste zijn in Dordrecht op de Sportboulevard (de mini wedstrijd is niet op de sportboulevard). Dus kom gezellig kijken! 

[/vc_column_text][vc_single_image image=”4687″][/vc_column][/vc_row]