gym
2e plaatsingswedstrijd C-lijn – Fenneke Nijenhuis

Op 7 februari vond alweer de 2e plaatsingswedstrijd van de C-lijn plaats in Hillegom.
Hierbij zijn mooie resultaten behaald. De ochtend begon met de duo oefeningen z.m.
van de benjamins waarbij Noor en Desny een 7e plek behalen en Lenne en Desny
samen een bronzen medaille binnen haalde. De wedstrijd werd vervolgd met de
individuele touw oefeningen van de benjamins en pre-junioren. Hierbij haalde Noor
een 11e plek, Desny de 9e plek en Lenne de 8e plek. Bij de pre-junioren behaalde
Chimene een nette 4e plaats.
De middag wedstrijd ging van start met de duo en individuele oefeningen van de
junioren en senioren. Hierbij behaalde van de junioren Luna een 19e plek en Estelle
een 16e plek, samen behaalde ze met duo hoepel een 10e plek. Estelle en Chimene
behaalde samen met duo hoepel een 14e plek. Bij de senioren behaalde Laura een
6e plek, Silvie een bronzen medaille en Sara een zilvere medaille. Ook werden Sara
en Silvie met duo samen 3e, vervolgd door Iris en Yella op de 4e plek en Iris en
Laura een 6e plek.
We zijn al weer hard aan werk voor de 3e plaatsingswedstrijd die op 19 maart plaats
vind in Leiden!
dvodvo2
dvo7
dvo8
dvo9

gym
rg poster (1)
gym

Trainingsstage – Salina en Femke

Hallo allemaal,
Aan het begin van de Kerstvakantie, op maandag de 21e en dinsdag de 22e hebben de Junioren en Senioren deelgenomen aan een trainingsstage, gegeven door Martine van den Berg. Op deze dagen lag de nadruk vooral op lenigheid, kracht, balans, ritmepassen en de oefeningen zelf.

Op maandag trainden we van 9:00 tot 16:30, deze training vond plaats in de DVO zaal en in de Koloriet. We begonnen de dag in de DVO zaal, met als opwarmer steppen! Hierna werkten we snel los en daarna gingen we door met kracht en lenigheid, hierbij maakten we gebruik van de dynabands. dvo3Na een korte pauze met wat eten en een energiedrankje, gingen we verder. Zo begonnen we aan de ritmepassen. Waarbij we de spiegels in de DVO zaal goed konden gebruiken doordat je dan ziet wat je doet. Toen hadden we flink wat op muziek gedraaid waardoor de ritmepassen goed doorlopen. Hierna hadden we een lange pauze, waarin we ook konden verplaatsen naar de Koloriet. In de Koloriet werkten we weer snel los om gauw weer verder te gaan. We begonnen met wat sprongen en balans oefeningen. Daarna gingen we weer verder met het materiaal waarmee we waren begonnen in de ochtend. De oefeningen werden doorgenomen en daarna gingen we op muziek. Om 16:30 was de eerste training afgelopen, iedereen was moe na een dag hard werken, vroeg naar bed dus. 😉
dvo4De volgende dag om 9:30 verzamelden we weer bij de DVO zaal, met elkaar praatten we al over de spierpijn in de benen en de rug van de training gisteren. Maar we waren klaar om er weer flink tegen aan te gaan. Zo begonnen we met loswerken en deden we wat nieuwe kracht en lenigheids oefeningen. Ook deden we nog wat sprongen voor de spiegel, zodat je goed kon zien hoe dat die eruit zagen. Hierna pakten we een ander materiaal dan de dag ervoor en begonnen we met de ritmepassen en het begin van de oefening. En natuurlijk gingen we weer veel op muziek. Rond 13:00 zat de eerste helft van de training er alweer op. Naast het trainen was er ook plaats om een film te kijken en een uitje met de hele Aen B-lijn te gaan doen. Bowlen stond er op het programma, met frietjes als afsluiter. Daarna zijn we naar Sport+ gegaan om met z’n allen te trainen tot 19:30. Deze training hebben we beide materialen herhaald en vooral op de dingen gelet die we in deze trainingsstage hebben geleerd.

Deze dagen hebben wij meiden veel geleerd ….
Salina en Femke

gym

1e plaatsingswedstrijd B-lijn – Martine van den Berg

Op 13 februari jl. reisden de AB-selectie af naar Utrecht. De B-meiden om hun 1e plaatsingswedstrijd te draaien en de A-meiden als supporter. Super dat iedereen aanwezig was!
dvo0De Benjamins mochten het spits afbijten met hun bal en zonder materiaal oefening. Juliët begon niet zo goed met haar baloefening en moest zelfs even buiten de vloer om de bal op te halen, ze herstelde zich goed en maakte de oefening netjes af. Z.m. ging veel beter, met geen grote fouten. Nu nog wat werken aan de netheid voor de volgende wedstrijd.
Amber heeft de stijgende lijn t.o.v. vorig jaar nog altijd te pakken. Vooral in haar netheid scoort ze hoog bij de jury, zowel met bal al z.m. In haar elementen mist soms nog wat overtuiging, daar gaan we aan werken. Amélie gaat als een speer. Haar oefening z.m. deed ze met uitstraling en goede elementen, de netheid van de knieën is alleen nog een aandachtspunt. Haar baloefening ging keurig, mooi strak en met een goede techniek. Het resultaat: Amélie pakte het goud! Amber net 4e en Juliët nog een keurige 11e plaats.
dvo10Na de goede start van de Benjamins, mochten de Junioren de vloer op met een hoepel- en touwoefening. Het begin van de touwoefening van Julia begon wat slordig, maar gelukkig herstelde ze goed en wist ze een redelijke oefening neer te zetten. Haar hoepeloefening was sterker en netter. Julia kwam ook overtuigender over. Mirthe werd wat gehinderd door een blessure, maar met al haar enthousiasme ging ze er vol voor. Twee keurige oefeningen waren het resultaat. Mirthe mag nog wat stabieler worden in haar elementen, maar door haar mooie en vooral nette uitvoeringen, scoort zij hoge cijfers.
Esmée verbaasde mij al op het Districtkampioenschappen, na een top seizoen vorig jaar, stoomt ze vrolijk door. Ook vandaag! Touw was nog wat gehaast, maar door de goede element en touwtechniek een prima oefening. En ook hoepel bracht zij tot een mooi eind op de vloer. Het resultaat: Mirthe pakte het goud, Esmée het zilver en Julia heel knap op de 9e plaats!

dvo11Na de pauze mocht Salina bij de senioren de vloer op met haar knots- en baloefening.
Na jarenlange ervaring spelen onzekerheid en zenuwen soms nog een rol. Bij start van de wedstrijd met haar knotsen was dit merkbaar. Een aantal kleine fouten haalde haar uitvoeringsscore omlaag, gelukkig bleef ze strak in haar elementen. Met haar baloefening zat ze beter in de wedstrijd, dit was dan ook een super oefening met een goede techniek, lange bewegingen en een keurige uitvoering. Ze kreeg hiervoor het 4e cijfer van alle baloefeningen! Het resultaat: Salina werd mooi 8e!

Als laatste mochten de Pré junioren hun z.m. en hoepeloefeningen tonen aan het publiek.
Maura begon niet heel sterk aan de wedstrijd, haar hoepel ging buiten de vloer en er zaten foutjes in, die niet nodig waren. Gelukkig wist ze zichzelf te herpakken met haar oefening z.m. Deze oefening bevatte overtuiging en mooi aangehouden elementen.
dvo12Gizha mocht starten z.m. en dat deed ze heel goed. Een hele nette uitvoering, met keurig uitgevoerde elementen. Alleen de kracht voor de sprongen ontbreekt nog. Met hoepel had ze wat meer moeite, vooral de techniek is nog een aandachtspunt. De uitvoering was wel weer keurig. Het resultaat: Gizha pakte heel knap het brons en Maura netjes 8e! Alle podiumplaatsen:
dvo5

gym

1e mini wedstrijd – Shauwni Vink

Op 30 januari 2016 vond de eerste officiële wedstrijd van de mini’s plaats. De wedstrijd werd gehouden in het O&O gebouw, te Zwijndrecht. Voor bijna alle meisjes was dit de tweede wedstrijd die zij ooit hebben gedaan. Voorafgaand waren de meisjes dan ook erg zenuwachtig. Ondanks de zenuwen hebben de meisjes het heel goed gedaan, veel plezier gehad en mooie resultaten behaald. Met zelfs een bronzen medaille voor Liselotte Neggers!! Zij is een tweedejaars bij de mini’s en heeft al wat meer wedstrijden gedanst. Voor de andere meisjes was het de tweede wedstrijd, waarbij zij ook mooie plaatsen hebben behaald. Luna Jadoenath behaalde namelijk een 5e plek, Linde van Breda een 6e plaats, Patricia Turlajeva een 7e plaats, Amy Jansen een 8e plaats, Lisa Boot een 9e plaats, Maresse Pufe een 10e plaats en Samara van der Windt een 11e plaats. De meisjes van DVO hebben hiermee 3 andere meisjes achter zich gelaten. Erg goed gedaan meiden, ga zo door!
dvo13
dvo14
dvo15
gym
dvo16

Omdat het kamp dit jaar niet door gaat is vanuit de leiding het idee ontstaan om met alle RG meiden een dagje naar de Efteling te gaan. De datum is nog niet bekend. Er is op dit moment een actie bij AH waar je voor € 10,00 korting kan sparen. Graag deze zegels aannemen voor DVO en inleveren bij de trainsters!
dvo17