Na lang wachten is het eindelijk zover. Het NK voor 9 DVO springers.

We beginnen de dag in Rotterdam met de synchroonspringers. We hebben 3 paren.

Thomas en Alexei (junior gemengd) mochten de wedstrijd starten en deden dit met een solide verplichte oefening. Hierna stonden ze op de 6e plaats. De beste 8 mogen nog de finale springen. Helaas ging het bij de keuze oefening fout maar hebben toch de 12e plaats van Nederland behaald. In dezelfde ronde waren de springers in de categorie Jeugd gemengd aan de beurt. Michelle & Christiaan sprongen een keurige verplichte oefening. Maar wisten ook dat ze beter konden. En dat deden ze met de keuzeoefening! Een finale plaats, waar ze een mooie 6e plaats behaalden!

Roos & Demelza kwamen in de volgende ronde aan de beurt bij de senioren gemengd.

Beide dames waren gespannen en met inspringen liep het niet zo lekker. Maar ze sprongen een hele nette verplichte oefening, waarmee ze veel complimenten voor kregen. Een puntentotaal van 34,900. De keuzeoefening ging helaas stukken minder waardoor het nog spannend werd of ze de finale wel zouden halen. Maar door de hoge punten bij verplicht stonden ze in de finale. De dames en trainsters na een spoedberaad besloten in die finale op zeker te gaan en de verplichte oefening te springen. Deze heeft veel minder moeilijkheid waardoor ze punten zouden laten liggen maar zou qua netheid en synchroniciteit meer opleveren. Ze maakten het nog spannend want ze sprongen een mooie oefening maar zeker niet hun beste. Ze werden wel beloond met een zilveren medaille! Gefeliciteerd!

 

De middag is er voor de individuele strijd.

Hier heeft DVO 9 springers. Cadence Tappij Gielen mocht voor DVO de spits afbijten bij de pupil 1 gemengd. Cadence heeft al maanden een antipathie tegen de buiksprong. Ook de week voor het NK ging dit moeizaam. Helaas vandaag ook waardoor ze maar 8 sprongen heeft. In haar keuze heeft ze basissprongen gedaan wat haar een nette oefening opleverde maar helaas geen finale plaats. Michelle en Bjorn mochten daarna. Bjorn (jeugd 2 gemengd) sprong een mooie verplichte oefening, bij zijn keuze werd zijn spreidhoek sprong afgekeurd. Deze moet minimaal in een hoek van 90 graden zijn, helaas hield hier het NK op voor Bjorn. Maar toch bij de beste 15 van Nederland! Michelle (jeugd 1 gemengd) sprong een super mooie verplichte oefening! Hierdoor stond ze gedeeld 3e. Nadat ze ook nog eens als 2e beste haar keuze sprong ging ze natuurlijk naar de finale. De scores gaan daar weer op 0. En omdat ze wist dat ze medaillekandidaat was werden de zenuwen te veel voor de jarige Michelle. Ze vergat haar oefening! Sprong nog wel keurig 10 sprongen maar had hierdoor weinig moeilijkheidswaarde. Dus geen medaille maar wel een goede wedstrijd! Je mag trots zijn op jezelf.

In de laatste ronde die al in de avonduren begon door de uitloop mochten Demelza en Divinia bij de senioren hun wedstrijd springen. Divinia sprong een geweldige wedstrijd! En mocht door naar de finale. Zus Demelza ook maar was zelf minder tevreden. Divinia sprong helaas mis in haar finale oefening, maar voor je eerste spring jaar! Top! Demelza sprong een mooie oefening in de finale, ze kan beter maar werd keurig 4e van Nederland!

Als laatste mocht Roos haar wedstrijd springen. Na een bronzen plak vorig jaar waren de verwachtingen hoog, dit kan druk opleveren. Roos sprong zich naar de 1e plek ma haar verplichte oefeningen. Bij haar keuze verliep het minder maar gelukkig toch naar de finale. Hier spring ze een solide oefening, wat wiebels hier en daar maar deze oefening werd wel beloond met zilver! Na weinig trainen afgelopen weken dit resultaat! Gefeliciteerd Roos!

Na een lange enerverende dag kunnen de springers en trainers van DVO trots zijn op deze geweldige groep springers!image2