[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Zaterdag 19 december j.l., het begin van de kerstvakantie, maar ook de dag van de jaarlijkse clubkampioenschappen van de turnselectie. Wederom in de turnhal op de Sportboulevard. Een thuiswedstrijd die druk bezocht werd door ouders, opa’s, oma’s, familieleden en vrienden. Er hangt een gezellige sfeer en soms onder het genot van een kopje koffie, werd er genoten van mooie oefeningen, nieuwe elementen, spectaculaire sprongen en het plezier van de turnsters (en trainsters).

[/vc_column_text][vcex_spacing][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]

De 18 turnsters, variërend in de leeftijd van 8 tot en met 16 jaar, waren aan de hand van hun niveau verdeeld in vier groepen.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image image=”1682″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vcex_spacing][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Groep 1 bestaande uit: Luna, Nawal, Lene, Cato, Suzanne en Marit traint 3 keer per week en begon de wedstrijd op vloer. En goed ook, wat zagen de oefeningen er netjes uit. Perfecte pirouettes van Cato, hoge arabier flikflak salto van Suzanne en als uitschieter de ruime oefening van Marit. Ook op sprong kwamen ze goed uit de verf. Lene die de laatste tijd niet optimaal heeft kunnen trainen door een blessure, sprong een huizenhoge salto voorover. Minstens zo hoog waren de arabier streksprongen van Luna en Nawal. Marit en Cato lieten beiden nieuwe sprongen zien. Knap hoor!

[/vc_column_text][vcex_spacing][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_single_image image=”1683″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”3/4″][vc_column_text]

Dat Suzanne de laatste tijd sterk aan het ontwikkelen is, bleek vandaag wel uit haar geweldige brugoefening. Petje af! Ook de anderen presteerden prima. Cato turnde streksalto van de enkele brugligger, terwijl Nawal en Luna naar hartenlust zwaaiden aan de rekstok. Hier en daar nog wat slordigheden maar daar kunnen we aan werken.

De afsluiter van de wedstrijd was die dunne evenwichtsbalk, waar de wedstrijd vaak beslist wordt. Hier sloeg Nawal inderdaad haar slag, op de voet gevolgd door Marit. De anderen waren dik tevreden en weten waar ze aan moeten gaan werken.

[/vc_column_text][vcex_spacing][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width=”2/3″][vc_column_text]

Gelijktijdig startte groep 2 met Fabiënne, Madelief, Jada, Jessy en Cheyenne op balk. Zij trainen 4 keer per week en turnen verplichte oefenstof. Cheyenne moest haar echte debuut in de hogere N2 jeugd 1 klasse nog even uitstellen, want door een lichte blessure mocht zij vandaag alleen bruggen. De anderen openden de wedstrijd zonder van de balk te vallen! Knap gezien de moeilijkheid van hun oefeningen: radslag, tiktak, flikflak……….

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/3″][vc_single_image image=”1684″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vcex_spacing][vc_column_text]

Het gymnastische gedeelte kan bij sommigen nog iets strakker; mooie uitdaging voor de volgende wedstrijd. Jessy sprong er bovenuit, gevolgd door Jada.
De vloeroefeningen waren een lust voor het oog, Als echte “Amerikaanse” turnsters gingen zij de strijd aan. Wat resulteerde in geweldige spagaatsprongen van Fabiënne en rechte benen van Madelief (aan afspraak gehouden). Helaas konden enkele stut-1/2- draaien niet ingezet worden, maar daar werd adequaat op gereageerd.
Op sprong springen zij zowel over de pegasus als van plankoline naar mattenstapel. Madelief, Jada en Jessy waren hier enorm aan elkaar gewaagd, er werd dus echt om de medailles gestreden. Zo ook op het laatste toestel waar Fabiënne aan de rekstok een sublieme oefening neerzette met 3 reuzen. Die reuzen turnde Jessy voor het eerst op een wedstrijd aan de enkele brugligger. Deze gingen perfect. Helaas belandde zij met de afsprong op haar billen. Jada en Madelief behaalden de reuzen net niet en hebben “beloofd” op de eerstvolgende wedstrijd hierin wel te slagen. En dat is de juiste spirit. Gelukkig mocht Cheyenne nu ook in actie komen en dat ze er zin in had, bleek wel uit haar oefening. Strak, technisch goed en het oogde alsof het vanzelf ging. Zo hoort turnen er uit te zien. Knap gedaan, Cheyenne.

Groep 3 was een wat kleinere groep, daar Fu-Cui helaas niet aanwezig kon zijn door een reeds geboekte vakantie. Daarom streden Mirthe, Karlijn en Iris nu met z’n drieën om de gouden medaille in de categorie ’keuze oefenstof 3 keer trainen per week’. Zij begonnen op brug waar Mirthe vleugels leek te hebben. Met drie nieuwe elementen: losom handstand, vrij vluchtelement en ondersprong salto stal zij de show. Karlijn en Iris hebben meer moeite met de moeilijkheid, maar deden het zeker niet slecht.

Dat Mirthe goed in de wedstrijd zat bleek ook op balk. Zelfverzekerd liet zij een top oefening zien. Iris nam duidelijk revanche op haar voorgaande wedstrijd en bleef nu stevig op de balk staan. Karlijn had wat meer moeite om haar zenuwen in bedwang te houden, maar gelukkig telden de acrobatische en gymnastische verbindingen wel.

De optredens op vloer zagen er van alle drie prima uit. Karlijn en Iris worden steeds netter en Mirthe vindt steeds meer rust in haar oefening waardoor het er minder zwaar uit gaat zien. Een compliment voor allen. Tot slot sprong, waar zij er het maximale uit haalden. Iris verraste door een nagenoeg zuivere ½ – ½ te springen. Mirthe en Karlijn voerden beiden een overslag met 1/1 draai uit die qua beoordeling dicht bij elkaar lagen.

Groep 4 werd gevormd door de keuze oefenstof turnsters die 4 keer per week trainen. Wendy, Jonna en Vera komen uit in de 2e divisie en Nadia als gevolg van promotie in de 1e divisie. Zij begonnen met sprong, het dvokampioenschappen4favoriete toestel van Wendy en Jonna, die geweldige tsukahara’s, gehoekt en gehurkt lieten zien. Net als Vera die deze sprong dit jaar voor het eerst uitvoert.
Nadia is meer in haar element op brug. Het toestel waarop zij het laatste jaar enorme progressie heeft geboekt. Vooral het deel op de hoge ligger, waar de reuzen geen moeite lijken te kosten, waren een lust voor het oog. Vera had voorafgaand nog wat twijfels over haar afsprong, maar na wat stimulatie besloot zij hem toch te turnen. En met succes! Ook Wendy en Jonna slaagden er in goede oefeningen neer te zetten waarvan de moeilijkheidswaarde steeds hoger wordt.
Balk blijft altijd een spannend toestel, maar Wendy opende sterk. Vera liet zich niet van de wijs brengen en turnde minstens zo goed, inclusief haar nieuwe acrobatische serie: tik-tak-flikflak. Ook Nadia wist zich ondanks de zenuwen vooraf, staande te houden en slaagde in haar bruggetje flikflak. Jonna floreerde meer op vloer waar zij aan bijna alle eisen wist te voldoen. Knap hoor! Ook de anderen lieten geen steken vallen. Vera had haar oefening verrijkt met een hele schroef en Nadia showde haar nieuwe keuze oefening met flair.

De wedstrijd verliep vlotter dan gepland, mede door de inzet van de juryleden.
Patricia, Femke, Lydia, Angelique, Karin, Steven, Milou en Annelies hartelijk bedankt!

Nadat de cijfers door Nel Kruithof en Wil van de Weijde waren opgeteld, marcheerden de turnsters op het teken van Gerda Kok, vol spanning de vloer op voor de prijsuitreiking.

In groep 1 mochten Nawal 1e, Marit 2e en Suzanne 3e op het nieuwe ereschavot plaatsnemen. En klonk voor hen de overwinningstune.
In groep 2 viel deze eer ten deel aan: Jessy 1e en Fabiënne 2e.
In groep 3 was de gouden medaille voor Mirthe
En tot slot waren Vera 1e en Wendy 2e de gelukkigen uit groep 4.

[/vc_column_text][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_single_image image=”1699″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_single_image image=”1698″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_single_image image=”1697″][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/4″][vc_single_image image=”1696″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_column_text]

Het grote applaus aan het eind was bestemd voor álle turnsters, want zowel het publiek als de leiding heeft een ochtend lang genoten van mooi turnwerk. Alle turnsters van harte gefeliciteerd met jullie knappe prestaties!

Maar de dag was nog niet voorbij… Na het opruimen van de turnhal zijn we met z’n allen naar de kantine van DVO gegaan. Ook al traint de turnselectie door tot aan de Kerstdagen.., we hebben daar het jaar alvast symbolisch afgesloten met een brunch. Met z’n allen hebben we genoten van de heerlijke hapjes die de meiden thuis gemaakt hadden.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”1700″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”1701″][/vc_column][vc_column width=”1/3″][vc_single_image image=”1702″][/vc_column][/vc_row]