Zaterdag 23 januari 2016 begon als een gewone dag en eindigde in een feestje!

Naamloos          Naamloos

Vijf turnsters, vijf medailles

berichtVijf turnsters maakten hun opwachting in Amsterdam voor wederom een District Wedstrijd. Voor Luna Olde Olthof en Nawal el Annouri was het extra spannend, daar zij voor het eerst een wedstrijd turnden in een andere zaal. Samen met ruim 30 instappers lieten zij hun kunsten zien aan de jury in de klasse N2. Na de wedstrijdvloer verkend te hebben, begonnen zij zenuwachtig op sprong, waar ze beiden een prima overslag lieten zien. De arabier-streksprong van Luna was mooi hoog. Helaas ging deze bij Nawal zo hard dat ze naar achteren viel.

De kop was er af en ze kregen de zenuwen al aardig onder controle. Ze waren scherp en zeer alert. Dit was zeker te merken op de rekstok. Luna werkte een nettere oefening af dan dat we van haar gewend zijn. Jammer dat ze na de buikdraai een beetje doorschoot. Nawal verraste iedereen met een strak en ruim optreden en zette de hoogste score neer op dit toestel.

Vrolijk gingen we op weg naar de balk waar Luna de sterren van de hemel turnde. De trainsters waren er zelfs stil van. Geen wankels, mooie handstand en radslag en een super hoog cijfer: 2e plaats. Nawal had meer last van de “balkkriebels”, was wat wiebelig en kon na de radslag niet blijven staan. Gelukkig zag het er gymnastisch keurig uit en dat kon de jury zeer waarderen.

bericht2De wedstrijd liep al weer ten einde en dat vonden ze stiekem best jammer. Op vloer was Nawal helemaal in haar element. Strakke, grote bewegingen en hoge sprongen afgewisseld met goede acrobatiek. Dé ingrediënten voor de 1e plaats op vloer. Luna was ook goed bezig, was af en toe een klein beetje voorzichtig maar wel super strak.

bericht3

In de baan ernaast turnde Jessy de Jong haar tweede District Wedstrijd in de categorie pupil 2 N2. Meteen balk als eerste toestel; het leverde een oefening op met één wankel, twee vallen en toch een hoog cijfer (8e plaats). Dat bewijst dat de rest van haar optreden op de balk bijna perfect moet zijn geweest. Op vloer liet ze nogmaals haar klasse zien. Het was werkelijk een genot om naar haar sprongen en acrobatische series te kijken. De jury kon weinig fouten ontdekken en beloonde haar met een 14.600 p en de 1e plaats. Haar overslag en arabier flikflak op sprong waren keurig, niets op aan te merken. Dus op naar brug om nog één keer alles uit de kast te halen. En dat deed ze! Hoge opzwaaien na de pendelkip en ¾ reus, gevolgd door een geweldige streksalto af. Een betere afsluiting van de wedstrijd kon zij zich niet wensen.

Na het optellen van de cijfers, marcheerden de turnsters van beide banen op voor de prijsuitreiking. Bij de instappers werden de namen van de 20 meisjes genoemd die doorstromen naar de landelijke ¼ finale. Dat werd lang wachten, want zij waren als een van de laatste aan de beurt. Maar dat betekende: Podiumplaatsen! Luna werd knap 3e en Nawal fantastisch 2e. Wat een genot om ze samen op dat podium te zien staan. Daarna werden de medailles bij de pupillen 2 omgehangen. Met een verschil van 0.067 p tussen de nummer 1 en 3. Over spanning gesproken…….. Wederom een prijs voor DVO. Jessy werd geheel verdiend kampioene in haar klasse! Alle drie van harte gefeliciteerd met deze geweldige prestaties.

bericht4       bericht5

De dag kon al niet meer stuk, maar het beloofde nog beter te worden. Jada Buntsma en Madelief Klooster traden aan voor hun wedstrijd bij de pupil 1 N2. Zij vingen aan op sprong en dat zag er bij beiden goed uit. Geen uitschieters maar stabiel turnwerk.

bericht6Vervolgens naar de rekstok waar zij niet alleen de strijd met de tegenstanders aangingen maar ook met zichzelf. Doel was het halen van de reuzen. Jada ging er vol voor en turnde na de pendelkip een horizontale opzwaai en na de buikdraai 3 volledige reuzen. De blijdschap en opluchting was groot. Op de training lukte het al een tijdje, maar op een wedstrijd is het toch andere koek. Madelief bewees dat haar kippen steeds beter gaan en kon zelfs zonder tussenzwaai haar buikdraai maken. De reuzen lukten nét niet maar boden zeker perspectief om ze de volgende keer net wél te halen. Te meer omdat ze op de trainingen ook gaan.

bericht7

Het derde toestel, de balk, zullen we niet snel vergeten. Twee mooie oefeningen waarin ze gecontroleerd turnden. Weinig wiebels, mooie sprongen, keurige bruggetjes én twee dezelfde cijfers. Het werd nog leuker want ze werden beiden 1e op dit toestel: “Once in a lifetime”.

Met vleugeltjes liepen zij naar de jury van de vloer. Na het inturnen volgde meteen de oefening van Jada. Deze was netjes, wat kleine stapjes na de series maar dat mocht de pret niet drukken. Ook Madelief gaf een mooi visitekaartje af. De goede landingen en de bonus in de stut leverden haar een 3e plaats op.

bericht8Deze wedstrijden zijn altijd behoorlijk spannend omdat je tussendoor geen uitslagen ziet. Daarnaast krijg je als turnster en trainster weinig mee van de tegenstanders en blijft het gissen naar de uitslag. En dat was wederom een droomuitslag: 2e Plaats voor Jada en 3e plaats voor Madelief.

Geweldig! Proficiat.

Dit was echt zo’n dag waarop al het harde werken op een fantastische manier beloond wordt. Volop genieten voor iedereen. Trots, tevreden en vol energie vertrokken we ’s avonds huiswaarts en wensen we ook deze turnsters veel succes op de landelijke wedstrijden.

bericht9  bericht10  bericht11