Luna en Marit

Luna en Marit

De tweede ½ finale wedstrijddag van de turnselectie vond plaats in Winterswijk. Er hing een relaxte sfeer in de sporthal waar alles tot in de puntjes georganiseerd was. Dé basis voor een goede wedstrijd. Zowel pupillen 1 turnster Luna Olde Olthof als jeugdturnster Marit Boon stegen boven zichzelf uit en keerden huiswaarts met een ticket voor het NK, een plaatsje in een toestelfinale én een bronzen medaille voor Marit.

De pupillen 1 N2 meisjes turnden midden op de dag en Luna ving de wedstrijd aan op brug. Het inturnen verliep nog niet helemaal naar wens, maar gelukkig kon ze de knop omzetten in haar wedstrijdoefening. Daar liet ze veel meer spanning zien en dacht ze beter na, wat resulteerde in een mooi cijfer. Ook daarna wist ze haar hoofd koel te houden. Op balk stond ze als een huis! Haar bruggetje achterover ging helemaal recht en de sprongenserie was keurig verbonden. Jammer dat de spagaathandstand net niet voldoende was. Niettemin waren we dik tevreden. De vloeroefening die volgde, rolde er netjes uit.Luna Een paar kleine foutjes maar daarentegen weer een betere acrobatische serie voorover. En de opdracht om met flair te turnen voerde ze prima uit. Voor we het wisten begon Luna al weer aan haar laatste toestel, de sprong. Haar ruime overslag en strakke yurchenko werden door de jury beloond met het op één na hoogste cijfer. Hiermee veroverde ze zo maar een plaatsje in de toestelfinale, hoe leuk is dat! In het allround klassement eindigde Luna op een zeer verdienstelijke 9e plaats. Ruim voldoende om deel te mogen nemen aan het NK.

Na een warming-up van tien minuten, begon het toestelinturnen voor Marit op sprong. Ze mocht daar als allereerste haar ½ draai in 1/1 draai uit laten zien. Daar viel niet veel op aan te merken; zuiver ingedraaid en een strakke 2e fase…3e plaats! Omdat het twee dezelfde sprongen waren, komt ze niet in aanmerking voor de toestelfinale. Maar niet getreurd, want dat was wél het geval op de brug die volgde. Mede door de netheid, technisch goede elementen en mooie landing eindigde ze hier knap als 2e! Enigszins gespannen werd er doorgedraaid naar de balk;Marit Marithet struikelblok van de vorige wedstrijd. Deze keer was het echter alles behalve een struikelblok! Na een ietwat onzekere start met goede flikflak ging ze plots strakker en sneller werken, met een super oefening als gevolg. Marit sloot in stijl de wedstrijd af door een primeur te turnen op het laatste toestel. Een week geleden kreeg ze plots de arabier flikflak 1/1 schroef onder de knie en turnde hem vandaag met succes in haar vloeroefening. Ook de rest zag er verzorgd en ruim uit. De punten werden geteld………46.792 p. Een 3e plaats! Er is niets mooier dan een onverwachte medaille. Gefeliciteerd!

Luna en Marit ook jullie veel succes op het NK 20 en 21 mei in Alphen aan de Rijn.