In een mooie moderne sporthal op Sportcampus Zuiderpark te Den Haag werd zondag 11 februari een spannende strijd gestreden door onze junior turnsters Suzanne van der Net en Cato Zijderveld. Door de grote hoeveelheid turnsters in deze 3e divisie stromen er slechts enkelen door naar de landelijke wedstrijden. Gelukkig kunnen zij zich naast deze kwalificatie ook plaatsen voor de Districtsfinale en toestelfinales die in maart op de agenda staan.

Vrijwel meteen na aankomst in de sporthal konden we starten met de warming-up, doordat de voorgaande wedstrijd fors was ingelopen. Het inturnen aan de brug verliep soepel en met zelfvertrouwen werd de wedstrijd gestart. Cato die op brug veel progressie boekt de laatste tijd, liet dit nu ook zien. Mooie hoge opzwaaien en een keurige losom, gevolgd door een prima streksalto af. Suzanne turnde, waarschijnlijk door de wedstrijdadrenaline, een veel nettere en ruimere oefening dan dat we van haar gewend zijn. Dit heet pieken op het juiste moment. Tevreden werd er doorgedraaid naar de balk, waar Cato als eerste mocht beginnen. Tijdens het inturnen was er nog enige twijfel ontstaan over de arabier die steeds maar scheef ging. Gelukkig was daar op het ‘moment suprême’ niets van te merken. Ook met de andere acrobatische elementen bleef ze keurig staan, al was het met de tiktak wel even vechten. Suzanne gooide er wederom een schepje bovenop tijdens haar wedstrijdoefening. Het zag er verzorgd uit en het tempo was goed. En dan te bedenken dat zij een minimale voorbereiding heeft gehad als gevolg van een voetblessure. De wedstrijd zat er voor haar na deze twee toestellen dan ook op, omdat ze nog niet mag springen.

Op vloer was het zaak zo zuiver mogelijk te turnen en dat ging Cato goed af. Aan het eind liet ze ons nog even schrikken door slechts twee stappen aanloop te nemen voor haar overslag salto. Gelukkig landde ze zonder moeite tot stand. De vlotte wedstrijd werd afgesloten met een zuivere ½ in ½ uit van Cato over de pegasus. Slechts een klein hupje na de landing viel haar ten deel.

Met een eindtotaal van 42 punten eindigde Cato op een knappe 6e plaats. Suzanne heeft twee mooie cijfers neergezet op brug en balk. Hopelijk voldoende voor een toestelfinale ticket. Het blijft nog even spannend want over een week wordt pas het verlossende woord verwacht voor zowel de doorstroming naar de landelijke wedstrijden als naar de Districtsfinales. We zullen duimen, maar voor nu beiden van harte gefeliciteerd met jullie mooie prestaties.