Eerste divisie turnsters Fabiënne Medaets en Cheyenne Lentze kwamen 4 en 5 februari j.l. voor het eerst landelijk in actie. Zij turnen twee kwalificatiewedstrijden waarbij de beste ranking telt voor doorstroming naar de ½ finale. Beiden hebben dit weekend hiervoor een goede basis gelegd.

Fabiënne streed zaterdag tegen 23 andere pupil 1 meisjes en begon op één van haar sterkste toestellen: de sprong. Met een krachtige overslag en een strakke arabier streksalto belandde ze op een prachtige 4e plaats. Op brug gingen sommige elementen net iets te hard, waardoor ze na de handstand oversloeg en een reuzendraai te veel maakte. Het is ook erg moeilijk om juist te timen en dat vraagt veel trainingsarbeid. De combinatie losom, losom handstand slaagde echter ruimschoots. En er rolde een prima cijfer uit: 9e plaats. De laatste weken heeft Fabiënne hard geoefend om haar balkoefening te verbeteren. En het wierp zijn eerste vruchten af. Het oogde al netter dan haar eerdere optredens en wederom slaagden het bruggetje achterover en de tiktak. Nu proberen deze stijgende lijn voort te zetten. Ook op vloer had ze er duidelijk zin in, jammer dat de streksalto te hol was, want de rest van haar oefening was om in te lijsten. Tevreden met de stappen die weer gemaakt zijn, werd er in spanning gewacht op de einduitslag. Een mooie 14e plaats viel haar ten deel en daarmee staat Fabiënne met 1 voet in de ½ finale. Gefeliciteerd!

Een dag later zette Cheyenne bij de jeugdturnsters haar beste beentje voor. Misschien niet het ideale toestel als eerste, maar je hebt het wel meteen gehad: de balk. Het werd een keurige oefening met
een goede gymnastische- en acrobatische serie. Helaas kon ze na haar flikflak een draaiing niet voorkomen en moest ze een val incasseren. Dit schudde haar wel enigszins wakker. Op vloer was er plots veel meer actie en dit kwam haar uitstraling ten goede. Complimenten voor de mooie arabier flikflak 1/1 schroef met perfecte landing en goed uitgevoerde sprongen. Na afloop reageerde ze verbaasd: “Dit ging best makkelijk”. Zo zie je maar wat een beetje extra spirit te weeg kan brengen. Op woensdag vóór de wedstrijd werd besloten voor de tsukahara over de pegasus te gaan. De juiste keuze zo bleek achteraf. Vooral haar eerste poging was hoog en ruim met slechts een klein stapje na haar landing. De tweede sprong was iets strakker maar reikte minder ver. Het gemiddelde zorgde voor een 3e plaats. Op brug sloot Cheyenne haar optreden af. Met inturnen liet ze een bijna perfecte oefening zien. Het lukte haar net niet om dit voor haar cijfer te herhalen. Ze turnde iets ingehouden waardoor ze de eis van de handstand misliep. Haar losom daarentegen viel juist hoger uit. Al met al dik tevreden. Ze kan terugkijken op een geslaagde wedstrijd. Tevens werden er plannen gesmeed om nieuwe elementen voor de volgende keer als doel te stellen. Dus wie weet…..
Cheyenne hield zich heel knap staande op dit hoge niveau en werd 6e met 44.008 p. Chapeau!

Beiden veel succes op de 2e kwalificatiewedstrijd welke voor Cheyenne in Vianen en voor Fabiënne in Reuver zal zijn.