Op zaterdag 13 januari moesten de meiden van de keuze A al snel na de kerstvakantie in actie komen voor de eerste competitiewedstrijd tegen de Zilvermeeuw. Gelukkig was dit een thuiswedstrijd en was de spanning wat minder hoog. Het was niet de meest geweldige start voor een team dat dit seizoen met 9 turnsters startte. Floor Maaskant en Feline Borsje hebben helaas al eerder afscheid moeten nemen. Vandaag kon ook Annika Bodewes nog niet in actie komen vanwege de nare ziekte van pfeiffer. Je was er deze dag wel bij maar hopelijk kun je de 2e wedstrijd ook weer mee turnen.
Sonja Boschman was vanwege een polsblessure nog niet topfit maar samen met de andere 5 meiden: Lotte Sperling, Minke de Graag, Esmee Seijner, Kim Groeneveld en Tess Boer moesten we er maar het beste van maken.

Gelukkig hadden jullie ook de insteek, we zien het wel. Wij mochten deze wedstrijd beginnen op brug.
Dit ging als een trein en ondanks de nog missende eisen hebben jullie erg netjes gewerkt. Sommige meiden hebben nog op safe gespeeld maar dat is gezien de resultaten een goede keuze geweest. Helaas hielden Tess en Sonja de ophurk net niet op de brug. Gelukkig hebben jullie heel netjes weten te werken waardoor de cijfers al met al best meevielen. Complimenten voor Tess die dit jaar de kracht en het lef heeft gevonden de salto weer op te pakken en deze vandaag voor het eerst in de DVO zaal wist te turnen, super knap meid! De oefeningen van Lotte en Kim werden met het hoogste cijfer beloond, een 10.60. Keurig gedaan! En voor Lotte een stuk netter dan op de laatste trainingen. Met een klein puntje verschil verloren we dit eerste toestel nipt. Vervolgens was het voor ons de beurt op sprong. De meiden hebben al aardig wat ervaring en dat was ook echt te zien. Ruime sprongen met steeds meer afkaats was het resultaat. Sonja wist ondanks de pijn in haar pols het hoogste cijfer in de wacht te slepen. Een 10.95! Klasse meid, volgende wedstrijd met draai? Kim was de laatste weken een beetje aan het stoeien met haar schouders en handplaatsing. Gelukkig ging dit vandaag super en sprong je mooi vlak waardoor je een keurige 10.90 verdiende. We wisten dit toestel dan ook met bijna 5 punten te winnen.
Na 2 toestellen begonnen wij eerst op vloer. De laatste trainingen is er nog her en der wat veranderd.

Esmee heeft bewezen dat ze veel meer kan dan ze dacht. Een salto uitstap arabier heb jij in 1 week geleerd en liet je vandaag meteen aan het publiek zien. De oefening zal nu wel aangepast moeten worden om er nog wat meer punten voor de scoren maar het begin is er. Wij kunnen aan de slag en dan zul je vast snel aan alle eisen voldoen. Tess baalde van haar afsprong maar achteraf viel er weinig te klagen want je behaalde alsnog een 10.30. Lotte heeft zichzelf overtroffen. Wat een mooie oefening! Ik blijf maar aan die uitstraling schroeven maar vandaag liet je met deze oefening zien dat je hier al een prachtige 11.30 voor kreeg. Sonja liet vanwege haar energieniveau even verstek gaan maar met een mooie 10.70 van Minke wisten jullie het alsnog tot een kleine 51 punten te brengen. De tegenpartij was toch echt wat sterker en won dit toestel met een kleine 5 punten. Nu werd het echt spannend en was het op balk alles of niets.
Alhoewel jullie steeds zekerder gaan turnen en aan meer eisen voldoen zijn er op dit toestel met name in de acro en sprongen nog wat verbeteringen mogelijk. Gelukkig wisten jullie vandaag goed op de balk te blijven en dit zorgde waarschijnlijk ook voor de winst van een kleine 6 punten op dit toestel. Het hoogste cijfer was welverdiend voor Esmee die als een blok op de balk stond en ondanks een missende eis toch welverdiend een 11.00 behaalde. Sonja maakte nog net geen vreugdesprongetje op de balk maar turnde een mooie oefening met een uitstekende losse rol. Met een 10.60 bleef zij net boven 10.30 van Tess en de 10.20 van Minke.

De einduitslag was uiteindelijk best spannend maar gelukkig wisten wij deze wedstrijd, ondanks het kleine team, met precies 5 punten te winnen. Super goed gedaan meiden! Het teamgevoel wordt steeds sterker en jullie weten elkaar steeds wat meer te motiveren. Daar zijn Lonneke en ik met name op de training erg blij mee.
Met een goed gevoel wil ik Astrid hartelijk bedanken voor haar verdienste als jurylid. Het was misschien weer even inkomen maar je hebt het hartstikke goed gedaan. De kantinecommissie ook hartelijk bedankt voor de goede zorgen. De moeder van Tess en Kim willen we voor vandaag bedanken voor de hulp in de kantine en de teltafel. En natuurlijk alle familie en belangstellenden die er deze middag bij waren.

Op de website komen de gemaakte foto’s te staan en hieronder de individuele uitslagen:

 

Christel