Op zaterdag 6 maart gingen de meiden van de keuze B op bezoek bij Kracht en Vriendschap in Nieuw Lekkerland. Omdat het al bekend was dat het daar erg koud kan zijn waren we goed voorbereid en zaten er voldoende fleece kleden, warme schoenen en extra kleren in de tassen! Gelukkig was het prima te doen deze keer dus alles kon in de tassen blijven.

De meiden mochten kiezen en besloten met sprong te beginnen. De aanloop was wat korter dan we gewend waren dus moesten we een beetje improviseren. De plank sprong goed dus dat scheelde weer een beetje. Omdat Roos geblesseerd is aan haar pols en eigenlijk niet mag steunen kon zij vandaag alleen springen omdat ze dan het minste last heeft en maar even op haar pols staat. Roos gaat erg goed vooruit op sprong en dat was vandaag ook te zien, er komt steeds meer ruimte in en de tweede sprong was helemaal gestrekt, super! Leuk voor haar was het dat haar sprong ook meetelde voor het resultaat van de ploeg! Tamar en Cheyenne sprongen mooie overslagen en zaten dicht bij elkaar in de buurt. Naomi was een beetje zenuwachtig omdat het inturnen niet helemaal lekker ging maar tijdens de wedstrijd ging het prima en scoorde ze een mooie 10.975. Dat was het tweede cijfer van iedereen. Floor heeft het onderdeel sprong gelukkig weer helemaal onder de knie, ze sprong een mooie overslag en haalde het hoogste cijfer van iedereen, 11.00! We begonnen de wedstrijd dus erg goed en ons totaal was ook prima, namelijk 53.925. In de tweede ronde zou K&V 51.675 bij elkaar springen dus daar was de winst voor ons.
Ons tweede toestel werd de brug. Roos mag niet bruggen vanwege haar pols en Tess en Kim konden wegens omstandigheden ook geen brug turnen dus bleven er maar vijf meiden over die zouden gaan turnen. Dat kan natuurlijk voor wat druk zorgen omdat er dan niemand een fout mag maken maar daar gingen alle meiden goed mee om. Geen vallen en er werd geprobeerd om goed door te turnen, goed gedaan dus! Knap dat jullie het hoofd koel hielden! Naomi moet nog werken aan de opzwaai voor de buikdraai maar haalde een mooie 10.65. Anne-Ruth en Cheyenne zaten er net iets boven met 10.70 en 10.75, ook keurige cijfers! Floor turnde vandaag een andere afsprong, fijn dat je het zo snel onder de knie had en haalde zelfs een score in de 11 punten , namelijk 11.05. Tamar turnde een mooie oefening met een hele hoge salto af en werd tweede op dit onderdeel met 11.55. Ons totaal op brug was 54.70. K&V behaalde 55.50 op brug dus hier was de winst voor hen.
Na het ombouwen kozen de meiden voor het onderdeel vloer. Het inturnen ging goed dus maakten we ons geen zorgen voor de wedstrijd. Er werd netjes gewerkt, hier en daar een klein knietje of een teentje maar geen grote fouten. We kregen wel als tip van de jury om nog eens naar de oefeningen te kijken omdat we misschien toch iets teveel doen en we moeten de hele pirouette een beetje in de gaten houden.
Kim turnde een goede oefening maar moet nog een beetje werken aan rust en het iets ruimer uitvoeren van de elementen maar dat heeft tijd nodig. Het is voor haar het eerste jaar dat ze een vloeroefening op muziek doet dus daar moet ze nog een beetje ervaring in krijgen.
Ook nu zaten de meiden weer dicht bij elkaar. Tess turnde een nette oefening waarin alle elementen goed werden uitgevoerd, fijn dat het weer zo netjes en goed ging! Je turnde met een mooie uitstraling dus ga zo door! Cheyenne turnde een mooie, strakke oefening, goed op de muziek en met goed uitgevoerde elementen. Floor was niet helemaal tevreden over de uitvoering maar het draait met name om de elementen en die gingen prima dus met 10.70 kon ze tevreden zijn.
Anne-Ruth turnde ook weer een strakke oefening met een schitterende arabier flik flak en een goed bruggetje aan het einde, het leverde haar een 11 op. Naomi sleepte met een mooie oefening zonder foutjes de tweede plaats van iedereen op dit toestel in de wacht met 11.25. Goed gedaan! Ons totaal op vloer was 54.05. We dachten zelf dat we vloer waarschijnlijk gewonnen hadden omdat het geheel er bij ons wat netter uit zag maar K&V behaalde 55.55 dus streken zij toch met de eer op dit onderdeel.
Als laatste gingen we naar de balk. We hadden al gezien dat de meiden van K&V weinig vallen en wiebels hadden dus moesten we gaan laten zien dat wij ook goed balk kunnen turnen en ook zo min mogelijk foutjes maken. Toen de meiden van K&V wat matjes kwamen verwisselen en aan de DVO meiden vroegen of ze dat goed vonden zei Kim heel droog: “O, goed hoor, we zijn toch niet van plan om te vallen!” Dat was meteen de juiste instelling en zorgde natuurlijk ook voor wat humor. Maar kon iedereen zich aan het plan van Kim houden? Jazeker, dat konden ze! Geen enkele val en maar weinig wiebels! Echt fantastisch hoe jullie je balkoefeningen deden!
Tess liet een schitterende, rechte handstand zien en de salto af ging ook veel beter dan tijdens de laatste training, fijn dat het zo goed ging! Cheyenne koos er heel verstandig voor om toch maar te gokken op de handstand wat haar een veel beter resultaat opleverde dan tijdens de vorige wedstrijden. Die radslag die komt wel, je traint er hard voor en je zult zien dat je het vertrouwen gaat krijgen om hem ook echt goed uit te voeren op een wedstrijd.
Tamar en Naomi turnden netjes en eindigen allebei met een mooie, hoge salto af tot stand, prima dus! Floor had vandaag echt een goede balkdag. De hele pirouette lukte en de radslag stond als een huis, heel leuk! Anne-Ruth werd eerste van iedereen op de balk met een zeer hoge 11.70. Wat een strakke oefening turnde jij! Met een totaal van 56.25 sloten we de wedstrijd af. K&V behaalde 53.45 op de balk dus hier was de winst weer voor ons.
We hadden het dus eigenlijk best spannend gemaakt want we hadden allebei twee toestellen gewonnen. Maar gelukkig was de uiteindelijke winst toch voor ons! K&V turnde 216.175 bij elkaar en DVO 218.925. Van harte gefeliciteerd, meiden! Jullie hebben er een goede wedstrijd van gemaakt, de sfeer was goed, jullie waren positief en vochten voor elk puntje. Zo moet dat!
Tijdens de prijsuitreiking werd er gezongen voor Floor omdat zij jarig was en het was ook heel leuk dat zij een goede wedstrijd gedraaid had en tweede werd in het eindklassement!
We bedanken Patrick en Patricia voor het jureren, de moeder van Kim voor het tellen, de moeder van Floor voor het maken van de foto’s (die in de fotomap op de site staan), alle ouders voor het rijden en de support. Op naar volgende week, een thuiswedstrijd tegen Vridos.

Hieronder staan de persoonlijke uitslagen.

Mirjam de Roon

Naam Brug Sprong Vloer Balk Totaal Plaats
Tamar 11.55 10.775 10.50 11.15 43.975 4
Tess —— 10.05 10.30 10.65 31.00 13
Cheyenne 10.75 10.80 10.60 10.75 42.90 6
Anne-Ruth 10.70 10.325 11.00 11.70 43.725 5
Kim —— 10.12 9.70 9.55 29.375 14
Roos —— 10.375 —– —– 10.375 16
Floor 11.05 11.00 10.70 11.40 44.15 2
Naomi 10.65 10.975 11.25 11.25 44.125 3