[vc_row][vc_column][vc_column_text]Op vrijdagavond 17 juni kwamen Floor, Naomi en Tamar bij elkaar in Hendrik Ido Ambacht om hun wedstrijdseizoen af te sluiten tijdens de individuele kampioenschappen.
Zij turnden in de categorie junioren niveau G en we begonnen de wedstrijd op brug. Floor heeft last van haar knie en daardoor ging het ophurken tijdens de training wat moeizaam maar gelukkig ging het tijdens de wedstrijd goed. Haar oefening zag er netjes uit en voldeed aan de eisen.
Tamar had niet veel kunnen trainen vanwege een blaar maar daar was niets van te zien, mooie, technisch gezien goede oefening met een schitterende salto af. Voor Naomi begon de wedstrijd niet zo fijn. Het inturnen ging eigenlijk prima maar tijdens de wedstrijd moest ze er helaas af met ophurken en tot overmaat van ramp stootte ze ook nog tegen de lage ligger aan met de wegzet waardoor de salto niet zo lekker uit de verf kwam. Ontzettend jammer, je werkt altijd zo hard, het gaat het hele seizoen goed en dan nu net niet! Echt balen!
Tamar en Floor behaalden allebei 10.30 en begonnen daarmee op de vierde plaats. Naomi haar oefening werd streng beoordeeld en helaas moest zij met 7.80 beginnen op een dertiende plaats.
Ons tweede toestel werd de balk. Bij het inturnen kwam Floor niet lekker weg van de balk waardoor ze verkeerd landde op haar knie… even dacht ik dat de wedstrijd voorbij was maar gelukkig ging het na het sprayen met de wonderspray toch weer goed. Haar been vroor er nog net niet af….
Floor zette een goede oefening neer, helaas een val met de radslag maar wel een perfecte, hoge salto af! Daar moest je even doorzetten, goed gedaan! Naomi turnde netjes, mooie bewegingen en een goede handstand. Ze moest er even de balk voor vastpakken maar ook dat is knokken voor elk puntje en blijven staan! Tamar turnde goed, weinig wiebels en een mooie salto af.
Met 9.30 werd Floor tiende op de balk, Naomi werd met 9.75 zevende en Tamar werd met 10.65 tweede op dit onderdeel.
Het derde toestel werd de vloer. Naomi had er zin in en turnde ook echt goed. Een mooie wisselspagaatsprong en een nieuwe serie; loopoverslag, radslag die er keurig uit zag.
Floor had nog even de zenuwen voor de arabier flik flak maar het ging weer prima! Zelfvertrouwen hebben meis, het gaat gewoon goed, je kan het! Ook haar oefening zag er goed uit, mooi gespannen en nette bewegingen. Tamar turnde heel netjes, jammer was het dat er twee muziekjes door elkaar liepen maar gelukkig geen aftrek omdat zij daar niets aan kon doen!IMG_4205
Floor werd met 10.70 vijfde, Naomi vierde met 10.95 en Tamar ging er met de eerste plaats vandoor op dit onderdeel met 11.60!

Tot slot gingen we springen. Daar hebben ze eigenlijk alle drie goede springbenen voor gekregen, ze kunnen dit heel goed en het inturnen verliep prima.
Floor sprong twee goede overslagen met voldoende ruimte, fijn dat het lukte met je knie! Tamar sprong nummer 1 echt geweldig, nummer 2 ging een beetje vreemd, ze kwam niet zo lekker uit. Naomi deed het juist andersom, nummer 1 ging minder en nummer 2 was geweldig.
Naomi werd zevende met 10.25, Floor keurig vierde met 10.80 en ook hier ging Tamar met de eerste plaats aan de haal met 11.525!
Daarna was het nog even wachten op de einduitslag. Er waren in onze categorie drie medailles te verdelen en we wisten eigenlijk al dat de eerste plaats al gereserveerd was dus konden we hopen op zilver of brons. Naomi eindigde op een nette 9de plaats. Ze was er een beetje teleurgesteld over omdat er meer in gezeten had. Maar de boog kan niet altijd gespannen zijn en je kunt weleens een mindere dag hebben. Gelukkig was je er niet minder gezellig om 😉
Floor eindigde op een 5de plaats, dichtbij het podium. Ze kwam 1,2 te kort voor een bronzen medaille. Voor Tamar was het leuk dat zij de zilveren medaille omgehangen kreeg! Nou ja… het lintje dan, de medaille lag ernaast maar gelukkig was er nog een medaille dus ging ze niet met niets naar huis. Van harte gefeliciteerd!
Nu gaan we nog even lekker trainen tot de zomervakantie en hebben we nog een leuk uitstapje samen!

Mirjam de Roon

Naam Sprong Brug Balk Vloer Totaal Plaats
Floor 10.80 10.30 9.30 10.70 41.10 5
Tamar 11.525 10.30 10.65 11.60 44.075 2
Naomi 10.25 7.80 9.75 10.95 38.75 9

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]