[vc_row][vc_column][vc_row_inner css=”.vc_custom_1530527828824{margin-bottom: 10px !important;}”][vc_column_inner][vc_column_text]

GOUD,  ZILVER  EN  BRONS  OP  LAATSTE  WEDSTRIJD  VAN  HET  SEIZOEN

Aan het einde van het seizoen worden traditiegetrouw de Individuele Rayon Kampioenschappen georganiseerd in Hendrik-Ido-Ambacht. Een ware happening met honderden deelneemsters, ruim 400 medailles, tientallen juryleden en vele vrijwilligers. Een druk bezochte en gezellige wedstrijd waar veel bekenden elkaar tegen komen. Voor ons betekende het het afscheid van Fu-Cui Meijer bij de senioren en de start van de turn carrières van onze pre-instappers Lisa van der Heiden, Lizzy den Boer, Barbara Vijlbrief, Jayda Verkiel, Elin van Dijk en Noortje Kurvers.

Fu-Cui turnde op vrijdagavond haar allerlaatste wedstrijd. Volgend jaar gaat ze studeren, waardoor ze besloten heeft te stoppen met de wedstrijdsport. Gelukkig blijft ze nog wel op zondag trainen, op zaterdag lesgeven en wil ze gaan jureren.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”13px”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner equal_height=”yes”][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Fu-Cui begon op sprong, waar ze even in moest komen. Echter tijdens de wedstrijdsprongen was ze helemaal op dreef. Haar eerste poging was al goed maar de tweede ging daar nog overheen; veel ruimer, hoger en actiever. Dit zette ze voort op brug met als resultaat een oefening die er mocht wezen. Alle opzwaaien boven horizontaal en een huizenhoge losom. Het enige kleine minpuntje was de tussenzwaai na het wippertje. Vol goede moed door naar de balk, waar het inturnen prima verliep. Natuurlijk hoop je dan dat het op de wedstrijd hetzelfde gaat. Helaas was dit niet het geval. Ze turnde een redelijke oefening met twee vallen. Fu-Cui had dus iets goed te maken op vloer en dat deed ze voor de volle 100%. Een vloeroefening van grote klasse. Door de mooie acrobatische en gymnastische series én haar gracieuze houding was het een genot om naar te kijken. Fu-Cui kreeg dan ook aan het einde van de avond een dik verdiende gouden medaille omgehangen. We hopen dat deze afsluiting een mooie herinnering zal zijn aan de turnsport.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image image=”6090″][vc_single_image image=”6089″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_empty_space height=”13px”][vc_single_image image=”6091″][vc_column_text]De volgende dag turnden onze 6 pre-instappers voor het eerst een wedstrijd buiten de vertrouwde ‘thuisomgeving’. In een volle zaal, op andere toestellen en aangemoedigd door heel veel publiek leverden zij allemaal een topprestatie. Wat een vooruitgang hebben zij geboekt ten opzichte van de Jokerspelen begin april. Na de warming-up mochten zij starten op sprong. Over de 1.05 m hoge pegasus lieten zij een handstand platval zien. Bij de één ging het wat beter dan bij de ander, maar iedereen kwam er met succes overheen. Daarna sprongen zij het begin van een yurchenko: arabier streksprong met landing op dikke mat. Een moeilijk element daar de arabier heuveltje op gaat. En wederom prima resultaten. Op de rekstok hebben zij ons allen verbaasd. De oefening begint met enkele krachtelementen, gevolgd door een buikdraai en zwaaien; niet gering gezien de leeftijd van de meisjes (7/8 jaar). Lizzy turnde de oefening van haar leven en Noortje wist nadat ze ziek was geweest knap alles netjes en krachtig te turnen.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”16px”][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Daarna was het de beurt aan die dunne balk, waar het helaas niet zonder vallen verliep. Maar wat waren de oefeningen verbeterd zeg! Lisa die mooi gymnastisch kan werken, kwam goed uit de verf en Jayda wist met de radslag als enige op de balk te blijven. Plots waren we al weer bij het laatste toestel beland; de vloer. Hier hebben we hard aan netheid en houdingen gewerkt. En dat zagen we zeker terug. Alle bruggetjes achterover waren met rechte benen en de spagaatsprongen en pirouetten zagen er veel beter uit (met dank aan Natasja). Barbara turnde super strak en dacht goed na, net als Elin die ook nog eens voor het eerst een overslag maakte.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image image=”6092″][/vc_column_inner][/vc_row_inner][vc_row_inner][vc_column_inner][vc_empty_space height=”13px”][vc_column_text]We kunnen niet alle details op papier zetten, maar wat zijn wij trots op deze groep meiden! Zij werden dan ook bij de prijsuitreiking dik beloond met een ware medailleregen. Elin behaalde de meeste punten in de meerkamp, gevolgd door Jayda op de tweede en Barbara op de derde plaats.

Daarnaast behaalden ze allemaal een medaille(s) in de toestelfinales. Chapeau!

 

Tot slot onze hartelijke dank aan de zeven juryleden van DVO die vele, vele cijfers berekend hebben. En een dikke pluim voor alle supporters op de tribune.[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]