[vc_row][vc_column][vc_column_text]

GOUD VOOR VERA OP MOREAU GYMNASTICS TOUR 2017

Hoe zou het zijn om een keer zonder druk te turnen, je niet te hoeven plaatsen voor een volgende ronde? Gewoon aan een wedstrijd deelnemen voor het plezier en om ervaring op te doen. Om dit een keer uit te proberen hebben 7 turnsters van de turnselectie op tweede Paasdag deelgenomen aan de Moreau Gymnastics Tour 2017 te Vlissingen.

In de sporthal krioelde het van de turnsters. De groepen bestonden gemiddeld uit 9 deelneemsters, totaal anders dan de snelle en korte wedstrijden van de KGNU. Voor sommigen was dit even wennen, voor anderen maakte het niet zo veel verschil. Er werd dan ook wisselend gepresteerd.

Luna Olde Olthof mocht als eerste en moest gewoon nog even wakker worden. Tijdens het 3e toestel kwam ze op dreef, waardoor ze de wedstrijd een positieve wending wist te geven. Vooral op vloer scoorde ze hoog in de ranking.

Fabiënne Medaets, Jada Buntsma en Madelief Klooster kwamen vervolgens tegelijk in actie. Waar Fabiënne op sprong knap het hoogste cijfer neer wist te zetten. Brug en balk verliepen naar kunnen. Haar vloeroefening zou nog wat netter mogen. Jada gaf wederom op brug haar visitekaartje af: 1e plaats. Terwijl Madelief zich op vloer wist te nestelen tussen de beste 5. Op balk en sprong zat het Jada niet echt mee, gelukkig zag haar vloeroptreden er prima uit, met mooie acrobatische series. Madelief liet verder weinig steken vallen en turnde een stabiele wedstrijd.

Niet geheel onaardig was, dat de trainers een heerlijke lunch aangeboden kregen. Complimenten voor de organisatie. Met vernieuwde energie begonnen we aan de volgende ronde waarin Cheyenne Lentze mocht aantreden in baan 2, terwijl de ‘top’ van Nederland te zien was in baan 1. Altijd leuk, want zo mocht Cheyenne meedoen met het groot inturnen; 1 uur lang inturnen op de vier toestellen, waarbij je zelf de tijd per toestel bepaalt. Het werd een middelmatige wedstrijd voor haar, met vallen op sprong en balk. Gelukkig kwam de vloeroefening er wel goed uitrollen. Vooral haar pirouette met geheven been en draaisprongen staken er boven uit.

Marit Boon en Vera Anröchte gaven als laatste acte de présence. Marit liet wat steken vallen op balk en sprong, maar vlamde daarentegen op brug. Het wippertje wat ze hier uitprobeerde, behaalde ze keurig tot hang. Alvast een stap gezet voor volgend seizoen. Vera turnde op alle vier de toestellen sterk, met als grootste winst een balkoefening zonder fouten. We kunnen wel stellen dat ze daar haar slag geslagen heeft. Aan het einde van een lange dag werd haar dik verdiend de gouden medaille omgehangen.

Naast de individuele competitie werd er ook in teamverband gestreden om de Moreau Cup. Per vereniging werden de eindtotalen van de beste drie keuze oefenstof turnsters opgeteld en DVO belandde hiermee op een verdienstelijke 12e plaats.

Tot slot willen wij Patricia Goudswaard enorm bedanken voor de hele dag jureren.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]