De eerste wedstrijd werd dicht bij huis gestreden tegen Sparta. Vol goede moed begonnen de 10 turnstertjes aan de wedstrijd. Voor de meeste meisjes was dit de eerste wedstrijdervaring tegen een tegenstander. Nu ging het dus om de totale teamprestatie. Het was wel weer even puzzelen geweest om te kijken wie er welk toestel mocht turnen, want er mogen nu eenmaal maar 8 meisjes per toestel turnen.

We starten de wedstrijd op sprong. Altijd weer ff wennen met een onbekende plankoline, maar uiteindelijk kwamen de handstanden gelukkig wel weer tevoorschijn.

Zenne beet het spits af met een keurige handstand en was een mooi voorbeeld voor de rest. Alleen ging het helaas niet bij iedereen zo, waardoor er een heel andere start was dan we gehoopt hadden. Op sprong hadden we aardig wat puntjes laten liggen, die we op brug zeker goed moesten gaan maken. Het was fijn dat daar de 2e jaars instappers het onderste deel zonder stops lieten zien. Dat zou zeker punten op leveren. Na weer mooi brugwerk gezien te hebben gingen we vol goede moed verder met de lange mat.

Daar is het helemaal belangrijk om je hoofdje erbij te houden, want vergeten we iets dan kost dat veel puntjes. Iedereen was in opperste concentratie en turnde heel netjes. Bij sommigen lukte de koprol achterover zelfs met gestrekte armen. Top, want die bonussen konden we goed gebruiken. De wedstrijd zat er bijna op! Alleen de balk lachte ons nog toe. De vraag was of iedereen de bibbers onder controle kon krijgen, door alles goed aan te spannen. Op een paar kleine dingetjes na werd ook balk goed afgesloten. Nu was het afwachten, want de tegenpartij had ook netjes geturnd. Nadat alles met elkaar opgeruimd werd en een slokje drinken, was het zover… De einduitslag was binnen! Het verschil was niet groot, maar de winst was voor DVO! Top meiden, de kop is er af! We gaan nu vol goede moed weer verder trainen en op naar de wedstrijd van 19 maart.

Dank aan Arco Verbeek voor het tellen, juryleden Lucienne en Sonja voor het beoordelen, Arianne Verbeek voor het helpen en natuurlijk ons enthousiaste publiek!

We zien jullie graag weer de 19e bij DVO. Tot dan!

 

Astrid van Spanje