123b

FU-CUI EN CATO MEERDERE MALEN OP PODIUM

Fu-Cui Meijer en Cato Zijderveld van de turnselectie hebben in het weekend van 16 en 17 juni deelgenomen aan de Individuele Rayonkampioenschappen te Hendrik Ido Ambacht. Het werd een gezellige, drukke, warme maar vooral succesvolle wedstrijd, waarin zij beiden nagenoeg optimaal presteerden.

Gezien het grote aantal turnsters, totaal 350, werd er vrijdagavond al gestart door de senioren. Fu-Cui streed daar met nog 4 andere turnsters in haar klasse om de Rayontitel. Zij begon sterk op het eerste toestel, de sprong, waar ze een primeur turnde: Tsukahara gehurkt. En hoe! Met inturnen moest ze nog even inkomen, maar toen het er op aan kwam waren de twee sprongen hoog, ruim en met goede landing. Op brug liet ze een nette oefening zien, waarin ze wel een tussenzwaai moest maken na haar wippertje. Daarna sloot ze goed af met een hele mooie streksalto hele schroef. Haar balkoefening was hard werken; opsprong iets te hard, wiebel na radslag waardoor de eis verloren ging, ook een andere combinatie wilde niet lukken en dan nog de pech dat de in onze ogen goede pirouette met geheven been niet geteld werd door de jury. En toch rolde er een goed cijfer uit! De wedstrijd sloot ze af met vloer, waar eigenlijk weinig op aan te merken viel. Goede series in een mooie ruime oefening, die altijd leuk is om naar te kijken. De prijsuitreiking was een bijzonder gebeuren, waar zowel de besten in de meerkamp als de besten per toestel gehuldigd werden. Fu-Cui viel maar liefst 5x in de prijzen: 1e op sprong, 3e op brug, 1e op balk, 2e op vloer en last but not least: 1e overall!!

Cato verscheen de volgende dag ten tonele in wederom een warme sporthal. Maar het oogde of Cato er weinig last van had, ze turnde één van haar beste wedstrijden inclusief enkele nieuwe elementen. De ½ in ½ uit over de pegasus was voor het eerst helemaal ingedraaid en zag er verder ook prima uit. Dus vrolijk op weg naar brug waar ze zelfs de trainster verbaasde. Mooie kippen, hoge opzwaaien, overal rechte benen en de nieuwe afsprong streksalto met ½ schroef strak geland. Het kon niet beter, haar zelfvertrouwen groeide en er werd zelfs een kleine weddenschap afgesloten voor de 2 komende toestellen… Ook op de balk leek ze af te stevenen op een perfect optreden. Het moeilijke zitbruggetje en de arabier waren al gelukt. Alleen de 1/1 pirouette lag nog in het verschiet. Helaas kon ze deze niet op de balk houden. Desalniettemin dik tevreden. Ze had onder andere als doel gesteld om arabier flikflak streksalto als primeur op vloer te turnen en daar slaagde ze knap in. Ze sprong deze in een mooie, strakke en vrolijke oefening. De concurrentie was sterk in de categorie jeugd 2 niveau E en er werd dan ook gespannen op de einduitslag gewacht. Cato mocht drie maal naar voren komen voor het in ontvangst nemen van een gouden medaille op vloer, een zilveren op brug en de bronzen in de meerkamp!

Fu-Cui en Cato van harte gefeliciteerd met deze mooie prestaties!