[vc_row][vc_column][vcex_spacing][vc_column_text]4 juni 2016 – Finale RTT Verplicht A

Boven verwachting konden de 6 jeugdmeiden van de RTT Verplicht A deelnemen aan de finale. In de competitie verloren ze een wedstrijd maar uiteindelijk wisten ze, heel sterk, met afwezigheid van Lotte, toch de laatste kans te benutten. Ze wonnen de laatste wedstrijd en mochten als 2e uit de poule door naar de finale. Hier moesten ze weer in actie komen tegen OKK Ridderkerk. In de competitie hadden ze hier met 6 punten van verloren maar wellicht ging het vandaag wel lukken.

Aan het begin van de middag kwamen Lotte, Minke, Esmee, Emilie, Frida en Fébe trouw naar mij toe lopen. Ik was nog druk bezig met het afronden van ronde 1 waarbij 2 groepen kampioen werden maar kon meteen verder met groep 2. Na het oplopen ochtend we beginnen bij vloer. Dit was even lastig ‘inrichten’ want de lange mat kon niet verschoven worden dus waren de afstanden nu anders dan de meiden gewend waren. Ook waren ze zo zenuwachtig dat er soms een beetje gerommeld werd. De vloeroefeningen waren iets minder strak dan we geoefend hadden maar de meisjes hebben zich er zeker door gevochten. Fébe en Frida behaalden zelfs een cijfer in de 12 punten. Naderhand scheelde het maar anderhalve punt. Konden we deze kleine achterstand inhalen.

Als tweede toestel gingen we naar sprong en hier was duidelijk te zien dat de spanning er een beetje af was. Er werd naar behoren gesprongen en niemand heeft steekjes laten vallen. We wisten dit onderdeel dan ook met een halve punt te winnen. Minke behaalde zelfs het hoogste cijfer van alle turnsters, een 13,05, super meid! Ook Emilie heeft zichzelf overtroffen die steeds beter gaat springen en ook nu zelfstandig beide sprongen voluit sprong.

Vervolgens gingen we door naar de brug. Als het lekker loopt, loopt het lekker maar komt er geen ritme in de oefening dan wordt het heel lastig de oefening goed te volbrengen. Met inturnen ging de salto van Frida niet zo lekker dus we hebben er toch voor besloten deze niet te turnen. Samen met Emilie en Minke behaalde ze een cijfer in de 13 punten dus was dit een juiste zet. Niet onnodig risico’s nemen. Het lukte Emilie een goede ophurk te maken, knap van je! Fébe had helaas pech met ophurken terwijl dit met trainen toch steeds beter gaat. Op naar de NTS Fébe! Heel bijzonder was het dat we precies dezelfde eindscore als onze tegenstanders hadden.

Het ging dus nog om het laatste toestel, de balk. De meiden worden steeds zekerder maar vandaag wilde niet alles lukken. Vooral in combinatie met zenuwen wordt die radslag extra spannend en lukte het alleen Frida erop te blijven. De andere meiden kregen het gelukkig wel bijna voor elkaar waardoor hij wel geteld zal worden. Helaas waren de tegenstanders echt te sterk op dit toestel. Ze zijn gewoon net een maatje groter.

Met de prijsuitreiking won OKK Ridderkerk met 5 punten. Maar niet getreurd, het behalen van de finaleplaats was al geweldig. Zeker omdat de meisjes gepromoveerd zijn en de oefenstof een stuk lastiger is geworden. Ze straalden dan ook met de prachtige cadeaus die ze van ouders, leiding en bestuur gekregen hadden. Er werden, als echte beroemdheden, veel foto’s gemaakt en zo konden we dit seizoen goed afsluiten. Emilie en Fébe doen nog mee met de NTS wedstrijd en de andere turnsters kunnen zich inzetten voor volgend jaar.

Eva, bedankt voor je hulp! Sonja en Mirjam, ontzettend fijn dat jullie in ronde 2 wilden jureren voor ons. Grote dank aan alle betrokken ouders die er altijd bij zijn om de meisjes aan te moedigen, te helpen en soms ook een beetje te troosten.
Op de website staan de foto’s en hieronder de uitslagen.

Christel

 

Naam Sprong Brug Balk Vloer
Emilie 12,35 13,20 8,40 11,15
Fébe 12,95 12,00 8,55 12,35
Frida 13,00 13,60 11,30 12,50
Lotte 12,70 12,50 8,85 9,15
Minke 13,05 13,10 9,75 11,90
Esmee 12,48 11,80 10,55 10,65

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]