[vc_row][vc_column][vcex_spacing][vc_column_text]Deze toppertjes stonden in de Grande Finale!

 

Zaterdag 4 juni was het zover: de grote finale van alle RTT groepen. Dat de meisjes alle wedstrijden gewonnen hadden was natuurlijk al helemaal top, maar een finale heeft toch wel iets extra’s.

Terwijl de meisjes hun warming up achter de rug hadden liepen de groepen van de ochtendwedstrijd al op voor hun prijsuitreiking. Daar zagen ze de kampioenbekers al uitgereikt worden aan beide senioren groepen van DVO. Een klein feestje was het dus al. Nu maar zien of dat feestje nog groter zou kunnen worden?

Ons eerste onderdeel was brug. Helaas was onze stabiele brugturnster Tessa er deze dag niet bij. Maar daar hadden we goede vervangsters voor gevonden in Sophieke en Emy. Zij mochten als eerste op brug beginnen en lieten meteen ook 2 hele mooie oefeningen zien. De andere vier turnsters volgden, Inge was zelfs zo enthousiast en liet 2 buikdraaien zien. Al met al een goede start, op naar de balk!

De laatste tijd was er hard geoefend op de handstanden en de koprollen. Maar durfden ze het in de finale aan?

Zenne starte op balk en deed een keurige oefening en liet rustig een mooie koprol zien. Knap gedaan! Amber was ook weer de rust zelve en wist ook de balk zonder val te verlaten. Toppie!

Sophieke ging voor de handstand. En wat voor eentje! Ze stond als een huis! Dit maakte haar zo enthousiast dat ze toch ook maar voor de rol ging. Maar helaas lukte deze niet vandaag. Anouk liet de handstand, die ze wel al heel goed beheerst, vandaag even voor wat die is en deed een hele mooie zweefstand. Jammer genoeg wilde het niet lukken met de koprol. Als laatste was het de beurt aan Flore en Marischa. Beiden met een keurig mooie handstand en koprol. Tel daar de bonus van Marischa nog op voor het doorhurken en de meisjes hadden met elkaar weer een mooi puntentotaal op balk gescoord.

Toch moesten we op het volgende onderdeel wel goed op de netheid letten, want de tegenpartij liet in de verte hele goede mat oefeningen zien. En de bonussen voor de overslagen en de koprol met gestrekte armen zitten er nog steeds bij ons niet bij iedereen in. Ondanks dat ze hun best deden hebben we wel eens beter oefeningen gezien. Kan natuurlijk gebeuren. Maar het in de tussentijd al opruimen van de wedstrijdvloer was ook niet echt bevordelijk voor de concentratie van de meisjes. Dat was wel jammer.

Alleen sprong stond nog op het programma. Ze klaagden over een irritante plankoline, maar wisten toch allemaal dik rond of in de 13 punten te scoren.

De wedstrijd zat er op. De prijsuitreiking volgde al snel. En zo marcheerden de meisjes weer netjes achter onze vlaggendraagster Aimée de vloer weer op. De einduitslag volgde. Kracht en vriendschap was deze keer het sterkst en hierdoor werden de meisjes netjes 2e en mochten ze een mooie beker in ontvangst nemen. Als verassing kregen de meisjes zelfs allemaal van de trotse ouders een beker met een hele mooie turnster erop afgebeeld. Een leuke herinnering aan dit mooie wedstrijdseizoen.

De meisjes kunnen trots op zichzelf zijn! Het is ze, ondanks dat ze geen kampioen geworden zijn, wel gelukt om bij de finale op drie toestellen de hoogste score neer te zetten. Super knap!

Nu rest nog de individuele Rayonwedstrijd, een sponsormiddag en dan zit dit seizoen er weer op en kunnen we gaan genieten van een welverdiende vakantie. Supporters, hulpleiding, juryleden en alle anderen die op één of andere manier hebben bijgedragen om dit wedstrijdseizoen weer te doen slagen:

 

BEDANKT!

Astrid van Spanje[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]