Al heel lang dromen we van een eigen airtrack in de turnhal op de Sportboulevard en gisteren is hiervoor de belangrijkste stap gezet. Het geld is binnen!

NaamloosEen jaar geleden werd het idee opgevat om een actie op touw te zetten voor het aanschaffen van een airtrack. Deze airtrack is ideaal voor het aanleren van nieuwe elementen op een veilige en leuke manier. De laatste zes maanden zijn we druk bezig geweest met de nodige voorbereidingen.

Zaterdag 2 juli was het dan zover. Het DVO gebouw was omgetoverd tot een waar actie-paradijs. In de studio kon men echte Hollandse spellen spelen en eigentijdse foto’s maken, in de gang/hal werd het brein aan het werk gezet om ‘ledematen’ en het gewicht van de airtrack + alle deelnemers te raden, terwijl de jongeren naar hartenlust mochten grabbelen. Het weer werkte grotendeels mee, dus buiten werden er nagels gelakt en glittertattoos gezet. Terwijl de kantine vol stond met verkoopkraampjes met onder andere gympakjes, T-shirts, kaarten, bakjes van strijkkralen en heel veel lekkers.

Ja en dan de gymzaal.., daar werd door alle turn(st)ers van de RTT, Turnselectie en Springgroepen keihard geknokt odvo2m binnen één minuut zoveel mogelijk elementen te maken. Dit varieerde van series op vloer, kippen aan de brug, handstand lopen op de grond, salto’s maken met de trampoline tot touwtje springen, flikflakken, koprollen, tiktakken op balk…en nog veel meer. Van te voren hadden zij hiervoor sponsors gezocht. Maar vandaag was het spannend, want om het sponsorgeld te verdienen moest wel het beoogde aantal elementen binnen die ene minuut worden gehaald. Het was schitterend om te zien hoe iedereen de strijd aan ging. En hoe er door de adrenaline en de aanmoedigingen vaker een hoger aantal bereikt werd dan bij het oefenen op de trainingen. We kunnen dan ook met trots melden dat iedereen het afgesproken aantal gehaald heeft. Grote klasse!

Daarnaast ging elke afdeling nog een groepsuitdaging aan. Wederom een mooi schouwspel waar de leiding op diverse fronten aan meedeed.

Schermafbeelding 2016-07-06 om 11.48.38Rond vijf uur waren alle deelnemers aan bod geweest en rees de grote vraag: Hebben we voldoende geld bij elkaar geturnd en ‘verkocht’? Snel werden de opbrengsten handmatig geteld en de acties digitaal verwerkt. Femke Kok die de hele middag vakkundig aan elkaar gepraat heeft, leidde uiteindelijk de bekendmaking in. Op de beamer verscheen het bedrag van………………….

€ 4.512,05dvo3

Ongelooflijk wat een gigantisch mooi bedrag! Én voldoende om een airtrack mee aan te schaffen.

Alle leden van de RTT, Turnselectie en Springgroepen super bedankt!

Tijdens de hele middag waren er heel veel vrijwilligers in touw. Ook was thuis al het nodige voorwerk verricht. Wij willen vanaf deze plaats al deze mensen HARTELIJK BEDANKEN voor hun enorme inzet.

En niet te vergeten dank aan Femke, Patrick Tito en de EHBO.

Deze geweldige actie was meteen het laatste evenement van het seizoen. Na de zomervakantie gaat de commissie alles op een rijtje zetten en kijken welke airtrack er aangeschaft gaat worden.

Namens ons allemaal:            EEN FIJNE VAKANTIE !

Arianne, Astrid, Sonja, Christel, Mirjam, Denise, Marc, Helen en Petra