FABIËNNE EN JADA TURNEN IN MIDDELBURG

Terwijl buiten de lente om de hoek kwam kijken, vonden in Middelburg meerdere kwalificatie wedstrijden 1e divisie plaats. Zaterdag 24 maart was het de beurt aan pupil 2 N1 turnster Fabiënne Medaets en een dag later aan jeugdturnster N2 Jada Buntsma.

Beiden begonnen op balk. Sommige turnsters vinden dat lastig, maar Fabiënne ziet dit meer als een voordeel. Balk vindt zij het moeilijkste toestel en dan heb je het maar gehad. Acrobatisch ging het deze keer beter, jammer dat de gymnastische elementen wat minder uit de verf kwamen. Op vloer had ze een sterke start met mooie pirouetten en een goede eerste serie. Wellicht door haar enthousiasme viel ze met haar foueté draai uit haar werk en was ze de draad een beetje kwijt, waardoor er verschillende elementen mislukten…en dat zijn helaas dure fouten. Gelukkig presteerde Fabiënne op sprong weer optimaal, zowel bij haar overslag als arabier flikflak tot ruglig de mattenstapel op, behaalde ze hoge scores. Als laatste liet ze haar brugoefening zien waar ze mooie reuzen turnde, gevolgd door een prima streksalto af waar Marc slechts een klein handje bij hoefde te helpen. Weer een stapje vooruit! Fabiënne eindige op de 13e plaats. Gefeliciteerd!

Zoals gezegd turnde Jada een dag later eveneens als eerste op balk. Na een mooie hoge spreidhoeksteun vervolgde zemet een prima sprongenserie. Jammer dat de flikflak naast de balk belandde, want ook daarna was er weinig op haar oefening aan te merken.

Haar optreden op vloer straalde iets meer zelfvertrouwen uit en dat smaakt naar meer. Daarbij waren de acrobatische series beter dan tijdens het inturnen, dus we waren dik tevreden. Het leek of Jada bij het volgende toestel sprong even op gang moest komen. Haar eerste pogingen waren niet explosief genoeg en ze kwam moeizaam over de pegasus. Gelukkig komt er tijdens de wedstrijd altijd wat extra adrenaline vrij, met als gevolg een veel betere ½ in ½ uit. Nu gaan opbouwen naar een moeilijkere sprong met een hogere uitgangswaarde.

Het klapstuk van de wedstrijd was zonder twijfel haar brugoefening. Met een zuivere handstand én losom handstand én nagenoeg perfecte reuzen scoorde ze het op één na hoogste cijfer van de wedstrijd. Petje af! Door deze hoge laatste score steeg ze meteen in het eindklassement naar een keurige 5e plaats. Daarmee bevestigde ze nogmaals haar ticket voor de halve finale die op 21 april in Alkmaar plaatsvindt. Alvast veel succes!