Dav

FABIENNE BEHAALT TICKET NK 1E DIVISIE IN AHOY

Er stond nog één halve finale in de agenda en wel op zondag 21 mei j.l. te Alphen aan den Rijn. Hier werd door de pupillen 1 in de 1e divisie gestreden om een NK ticket in Ahoy Rotterdam.

Fabiënne Medaets was één van deze turnsters en zij ving de strijd aan op sprong. Het toestel wat haar misschien wel het beste ligt. De overslag was in z’n geheel iets overstrekt, maar ze stond wel meteen na haar landing. Dit was ook het geval na haar arabier streksalto. Op brug was het streven alle elementen te laten slagen en dat deed ze keurig. Ze opende strak en met redelijk hoge losommen; daarna oogde het iets ontspannen. Haar struikelblok blijft die dunne balk. Toch was er enige vooruitgang te zien en dat biedt perspectief. Nu nog meer tempo en de moeilijkheid iets omhoog brengen. Misschien een leuke uitdaging voor de volgende wedstrijd. De vloeroefening van Fabiënne was genieten geblazen. Zeker omdat ze er vol voor ging, rolde er een huizenhoge streksalto uit. Daarnaast smaakte de acrobatische serie voorover naar meer… 2x flakflik? De jury beloonde haar met een mooi cijfer, waarmee ze 6e op dit toestel werd.

Na het afronden van alle oefeningen werd er weer opgemarcheerd voor de prijsuitreiking. Fabiënne werd 17e, precies genoeg om op 17 juni a.s. deel te nemen aan het NK in Ahoy.