Zaterdag 21 januari was het zo ver: de eerste wedstrijd van het seizoen voor de RTT Verplicht B groep. Dit jaar in nieuwe samenstelling! Nadat drie meisjes zijn doorgestroomd naar de Keuze B en één lid is gestopt met turnen bleef er een klein groepje over. Lisa, Maud en Femke werden als oudgedienden gelukkig aangevuld door een doorstroom vanuit de Instap: met Anouk, Amber, Inge, Tessa en Zenne is de groep compleet. Helemaal leuk is dat omdat we precies 8 turnsters hebben, iedereen elke wedstrijd op alle toestellen mee kan draaien.

Tenminste, blessures daargelaten. Helaas heeft Femke in de Kerstvakantie haar enkelbanden verrekt en is daardoor zeker 6 weken uit de running. Heel jammer – niet alleen voor Femke zelf, maar ook voor het team, want ze is een goede turnster.

Het leven is wat het is, en dus gingen we met zijn zevenen op pad naar Ridderkerk om daar tegen onze tegenstander OKK te turnen. Extra leuk was dat we de nieuwe RTT wedstrijdpakjes nu voor “het echie” konden dragen. Druk was het echter wel in de turnzaal: ook de seniorenploeg van OKK had hun wedstrijd. Gelukkig was de zaal groot genoeg, en het is natuurlijk ergens ook wel leuk om zoveel publiek te hebben bij een wedstrijd.

Voor de eerste ronde hadden we de keuze tussen vloer en balk, en de meiden besloten op vloer te beginnen. Vloer gaat bij de training altijd prima, wat kromme knietjes en niet volledig afkaatsen daargelaten. En dat zie je terug in de nette scores: Lisa behaalde het hoogste cijfer, een 13,75, op de voet gevolgd door Zenne met een 13,55. DVO behaalde op vloer 65,45 punten, tegenover 57,40 van OKK Ridderkerk.

Helaas was het daarna dan toch echt de beurt aan balk, luidkeelse wensen dit onderdeel deze keer over te slaan ten spijt. De oefenstof is dit jaar een stuk moeilijker, zeker voor de jongste meisjes, die nu ineens zowel een koprol als een handstand moeten turnen. Ze werken er echter hard voor en dat is te zien, want elke training gaan ze vooruit en tijdens de wedstrijd hebben ze allemaal die handstand alleen gedaan. Toch waren er hier en daar wat vallen, maar dat mocht de pret en zeker de trots van de juf niet drukken. Met een meer dan keurige 12,90 had Inge het hoogste cijfer van alle turnsters, met een tweede plaats voor Anouk met 12,75. Ook hier weer een miniem verschil! DVO won ook dit onderdeel met 59,15 tegenover 46 rond van OKK.

Met de balk uit de weg konden de meiden zich concentreren op de tweede ronde: brug en sprong. Hier heeft de juf haar veto uitgesproken dat er op brug begonnen zou worden, dit omdat niet zeker was of Inge het laatste toestel mee kon turnen vanwege een skiwedstrijd en zij harder nodig was op brug dan op sprong (waarom, dat leest u zo!).

Ook op brug maken de meiden grote sprongen vooruit. Zo kan bijna iedereen al ophurken, hoewel dat element alleen voor de drie oudste meiden in de oefening zit. Maar ja, zie een enthousiaste turnster maar eens tegen te houden! Ze hebben het ook waargemaakt, na een reeks keurige oefeningen kwam Tessa als winnares uit de bus met een stevige 13,50. Ook op dit onderdeel werd Anouk tweede, met 13,35. DVO scoorde hier 62.50; OKK 54.15.

En dan, de sprong. Omdat de wedstrijd wat langer duurde dan normaal vanwege de senioren, heeft Inge in overleg met de tegenpartij met de meisjes van OKK meegesprongen (wel voor DVO, natuurlijk), zodat ze in ieder geval elk toestel had geturnd mocht ze eerder wegmoeten. Uiteindelijk bleek dit niet nodig omdat we op tijd klaar waren, maar het zekere voor het onzekere nemen is nooit een slecht idee. Sprong is het beste onderdeel van de groep, ondanks dat we hier eigenlijk maar één keer in de week op trainen – in de Sportboulevard is er geen tijd om te springen. Tijdens de wedstrijd hebben de meiden wel laten zien dat ze desondanks héél sterk in sprong zijn, en ook nog eens totaal aan elkaar gewaagd! De scores zijn namelijk als volgt:

Maud: 12,975
Tessa: 13,00
Amber: 13,10
Anouk: 13,125
Lisa: 13,15
Inge: 13,25
Zenne: 13,25

Dit waren scores 2-8 van beiden groepen samen! De meiden hebben dan ook een prachtige 65,775 bij elkaar gesprongen, tegenover een 59,40 van OKK.

Als u een beetje heeft meegeteld, of de titel van dit verslag heeft onthouden, zal het u niet verbazen om te horen dat DVO gewonnen heeft met een totaalscore van 252,875, tegenover een 216,950 van OKK Ridderkerk. De eerste vier plekken waren zelfs voor DVO – Zenne behaalde de vierde plaats, Tessa kwam als derde uit de bus, Inge eindigde op de tweede plek en de eerste plaats was voor Anouk. Lisa werd uiteindelijk zesde, Amber zevende, en Maud achtste.

Top gedaan, meiden! Een mooi begin van het wedstrijdseizoen, welke vertrouwen geeft voor de volgende wedstrijd in maart.

Met veel dank aan Agnes en Mireille voor het bevrouwen van de teltafel en aan Jessica voor het maken van foto’s.
Deze kunnen op de volgende link bekeken worden: https://www.flickr.com/photos/131722360@N05/sets/72157679351897186/

Eveneens met bijzonder veel dank aan onze juryleden Lonneke en Luciënne, en aan Elina en Lonneke voor hun hulp bij de training.

Sonja