Zaterdag 30 januari mochten de meiden van de RTT Verplicht A weer in actie komen. De vuurdoop hadden ze twee weken geleden al gehad met de clubkampioenschappen en vandaag konden ze hun oefeningen weer in eigen zaal laten zien. Dit keer tegen tegenstander WIK uit Groot-Ammers.
Gelukkig was ook Emilie vandaag van de partij en waren we met 6 meiden compleet. Ook WIK was met 6 meisjes en 1 meisje op proef dus hoefde de wedstrijd niet heel lang te duren.
Toch was het voor de juryleden weer puzzelen zo aan het begin van het seizoen. 3 verschillende oefeningen (leeftijdscategorieën) per toestel en daarbij ook een hoger niveau omdat de meisjes van de Verplicht B naar A zijn gedaan.
Gelukkig werden we om 1 uur prettig ontvangen door Patrick Tito die voor vers gebakken cake in de kantine zorgde, wat een service!

Na een korte warming-up werden de turnsters voorgesteld en startte DVO op sprong. Eerst werd er door de jeugd 1 categorie, waar Lotte, Minke en Esmee in turnden, overslag over de pegasus gesprongen. En dit deden ze met overtuiging. Dit springtoestel is 1.20 m hoog en ook vrij lang waardoor het al best een opgave is hier overslag overheen te springen, laat staan om dit ook nog ruim en netjes te doen. Lotte overtrof zichzelf en heeft nog niet eerder zo netjes gesprongen als dat ze nu in haar tweede sprong deed. Minke en Esmee kregen samen met Frida de hoogste cijfers op dit toestel. Een cijfer in de 12 punten. Daarna was het de beurt aan Frida, Fébe en Emilie die een overslag over de kast moesten maken. Voor hen is dit ook nog steeds een uitdaging want wat is die kast hoog en smal! Gelukkig zag het er netjes uit en gaan jullie ook steeds ruimer springen. De salto’s worden ook beetje bij beetje hoger. Toch verloren we dit toestel uiteindelijk wel met anderhalve punt. 

Op naar brug waar WIK zojuist prima oefeningen hadden laten zien. Esmee en Lotte turnden voor het eerst een ‘flap’ zonder hulp, echt super knap meiden! Daar had ik niet op gerekend en jullie zelf denk ik ook niet?! Minke turnde helemaal een complete oefening met wegzet-salto, topper! Emilie verbaasde ook iedereen want ze deed zomaar uit het niets een keurige ophurken alleen, knap meid! Je gaat met sprongen vooruit. Het hoogste cijfer ging naar Frida die een prachtige 13.8 van de jury kreeg. Volgende wedstrijd een salto als bonus turnen?! DVO won dit toestel dus de spanning was bijna voelbaar.
WIK koos ervoor om naar balk te gaan dus konden wij onze vloeroefeningen op muziek laten zien. Dit ging 2 weken geleden al best aardig. Zeker omdat ze voor het eerst een oefening op muziek hadden die volgepropt zat met nieuwe elementen. Vandaag ging het ook nog eens een stuk netter! Vooral Lotte werkt er hard aan haar knieën door te strekken waar er bij de andere meisjes al minimaal vier jaar op gehamerd is. Volgende keer nog iets rustiger want het was nu wel een hele lange eindpose J Fébe en Frida hebben de lenigheid mee en kunnen daardoor in deze oefening helemaal hun ei kwijt en behaalden ook de hoogste cijfers. Gelukkig komen de cijfers steeds dichter bij elkaar te liggen en haalden jullie een mooi puntentotaal voor DVO. Met 4 punten verschil wonnen we dit toestel.
Het echte verschil werd alleen vaak pas op ons laatste toestel gemaakt, balk. Dit gaat best netjes maar op zo’n hoge balk, met al dat publiek, alle camera’s en een jury die je beoordeeld nog wel wat voorzichtig. Het lukte Fébe en Frida om de radslag op de balk te houden. Minke en Esmee stonden in ieder geval op de balk maar toch net niet helemaal lekker en gingen er toch naderhand naast. Gaat vast snel lukken! De cijfers lagen ook op dit lastige onderdeel dicht bij elkaar maar Fébe haalde (met aanmoediging van opa, oma en broer) het hoogste cijfer, een 12.5, knap hoor! Ook dit toestel werd met ‘maar’ een kleine 3 punten gewonnen door DVO.
Het begin leek erg spannend maar toch bleven wij WIK voor met een kleine 8 punten verschil. Een fijn begin van de competitie! Die konden we in ieder geval in ons broekzak steken voor de volgende wedstrijd. Deze is over 2 weken al, een uitwedstrijd tegen OKK Ridderkerk. Gaat het de meiden dan net zo goed af?! Aan de motivatie en inzet zal het in ieder geval niet liggen! En ook niet aan het publiek die in grote getale aanwezig was om de turnsters aan te moedigen.
Sonja en Astrid, fijn dat jullie je ingezet hebben als jurylid. Was best even pittig met die nieuwe oefeningen. Eva fijn dat jij mij en de meiden kon ondersteunen. Je zou het groepje zo zelf kunnen draaien met je positieve woorden, prima ‘vang’ kwaliteiten, enthousiasme en technische kennis. Elina ook erg fijn dat jij op je vrije middag na de training weer terug bent gekomen om het telprogramma van je vader te testen die we vanaf nu altijd gaan gebruiken. Wat ging dit gemakkelijk en snel!! Tot slot dank aan de ouders voor de support, tellen, drinken rondbrengen én foto’s maken!

Christel

Naam Sprong Brug Balk Vloer Totaal Plaats
Emilie 11.725 13.15 10.20 10.30 45.375 9
Frida 12.75 13.80 12.30 12.95 51.80 1
Fébe 12.225 12.15 12.50 12.75 49.625 2
Esmee 12.775 11.00 12.35 11.45 47.575 7
Lotte 11.825 12.35 9.80 10.00 43.975 10
Minke 12.725 13.25 11.50 11.95 49.425 3