[vc_row][vc_column][vc_column_text]Zondag 4 februari was de eerste landelijke kwalificatie wedstrijd voor Jada Buntsma, die uitkomt in de categorie Jeugd 1 N2. In Hoofddorp moest ze proberen om bij de eerste 16 te eindigen om zo een plaats voor de halve finale veilig te stellen.

Ze begon op brug, waar bij het inturnen de handstand zo goed ging dat ze twee keer oversloeg, daar deze te hard was. Met als logisch gevolg dat ze in de wedstrijdoefening iets voorzichtiger begon dan normaal, waardoor ze net twee bonussen moest missen. Verder een prima oefening met een schitterende streksalto tot stand als einde.

Op het tweede toestel balk was het zaak om vooral netjes te werken en niet te gehaast. Dat begon heel goed met het aanhouden van de hoeksteun in de opsprong. De eerste sprongenserie was ook strak. De gesloten flikflak lukte en gaf bonus. Vervolgens de kattensprong naar bruggetje voorover, die gesmeerd liep. Toen begon ze jammer genoeg toch gehaaster te werken met haar pirouette en arabier, waardoor die laatste na de landing uitmondde in een grote wankel en uiteindelijk een val. Gelukkig was dat het enige echte foutje in de oefening.

Daarna door naar vloer. Dat ging heel netjes en mét uitstraling. Strakke sprongen en acrobatiek. De dubbele pirouette was perfect en voor het eerst voerde Jada de salto uitstap arabier salto uit! Sprong was als laatste aan de beurt. We zijn nog net niet toe aan een tsukahara, vandaar dat ze ging voor een half-in/half-uit. Deze werd naar kunnen uitgevoerd, waarmee we tevreden de wedstrijd afsloten.

Met een mooie score van 47,508 p in totaal wist Jada de 5e plek te bemachtigen, waarmee ze zich met nog een kwalificatiewedstrijd te gaan nu al heeft geplaatst voor de halve finale. Gefeliciteerd![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]