Onze 1e divisie turnsters Fabiënne Medaets, Cheyenne Lentze en Nadia Tito hebben hun eerste landelijke wedstrijd geturnd. Deze 1/8 finale vond plaats in Amsterdam op 13 en 14 februari j.l. Deze tussenronde gold als tweede plaatsingsmoment voor de ¼ finale. Daar zij alle drie de limiet al behaald hadden op de District Wedstrijd waren zij reeds verzekerd van doorstroming. Met deze wetenschap konden zij de zenuwen een beetje laten varen.

bericht1Fabiënne opende zaterdags “het bal” en trad aan in een veld van 28 instappers. De instap is de jongste categorie en zij hebben dus nog weinig wedstrijdervaring. Maar Fabiënne had haar zenuwen al beter onder controle en dat was terug te zien op het eerste toestel de balk. Ze presenteerde een strakke oefening zonder val. bericht2Nu is het zaak om aan de bonussen te gaan werken om daarmee de uitgangswaarde te verhogen. Op vloer was ze duidelijk in haar element. We konden haar slechts op enkele schoonheidsfoutjes betrappen. De jury beloonde haar met een hoog cijfer waarmee ze 4e op dit toestel werd. De overslag over de pegasus was ruim en ook de arabier flikflak ter voorbereiding op yurchenko ging goed. Ze eindigde haar wedstrijd aan de rekstok. Eén van haar favoriete toestellen. Het werd een oefening zonder stoppen en drie mooie reuzen. Alle punten bij elkaar opgeteld kwam ze op een eindscore van 49.666 punten. Wat haar een mooie 9e plaats opleverde. Bravo!

Cheyenne vertegenwoordigde als tweede DVO bij de categorie Jeugd 1 N2. Zij is gelukkig weer helemaal terug op haar oude niveau na een vervelende voetblessure en dat geeft vertrouwen. Ook zij startte op balk waar het inturnen niet geheel vlekkeloos verliep. bericht3Op het moment suprême liet zij zich echter niet kisten en vocht ze zich er knap door heen. Beiden flikflakken bleven op de balk tijdens een prima oefening. Haar vloeroefening werd er één om in te lijsten. Ze liet iedereen versteld staan, zo ook de jury die haar een hoge waardering gaf. Op sprong springt zij over de pegasus een overslag die een relatief lage uitgangswaarde heeft. Maar door haar bijna perfecte uitvoering (slecht 0.75 p aftrek) scoorde ze toch een hoog cijfer. Haar vierde toestel, de brug, bestaat voor deze categorie uit een oefening aan een enkele brugligger. Ook dit optreden was ijzersterk. Een geslaagde kip handstand gevolgd door reuzen en streksalto af. Cheyenne wist zich knap staande te houden in het vele “turngeweld” op dit hoge niveau. Ze turnde 51.100 punten bij elkaar en werd daarmee knap 7e!

bericht4Voor Nadia was het op zondag showtime. In de laatste week heeft ze nog enkele nieuwe elementen aan haar programma toegevoegd dus het beloofde een spannende wedstrijd te worden. Ze begon op vloer en waar het meteen raak was. De eerste primeur slaagde met vlag en wimpel: arabier flikflak 1/1 schroef! Deze positieve flow nam ze mee naar sprong, wat niet haar beste toestel is, maar waar ze de sterren van de hemel sprong. bericht5Zo’n goede overslag zagen we zelden van haar! De volgende verrassing vond plaats op brug, waar ze voor het eerst een wippertje (vluchtelement) turnde. Helaas had ze de pech dat haar leertje na haar pendelkip uitschoot, waardoor ze een extra stop moest maken. Ze liet zich echter niet van de wijs brengen en maakte haar oefening keurig af. Chapeau! Tot slot de balk waar ze de spanning goed de baas was. Een vlot optreden met prima acrobatische elementen en slechts enkele wiebeltjes. Het is bekend dat de overgang naar de keuze oefenstof zwaar is en dan ook nog eens een divisie hoger maakt het allemaal nog moeilijker. Toch staat Nadia knap haar “mannetje” en ze eindigde dan ook op een keurige 9e plaats met 42.851 punten. Petje af!

Fabiënne, Cheyenne en Nadia van harte gefeliciteerd met de mooie resultaten en heel veel succes toegewenst met de ¼ finales die plaats zullen vinden in maart te Reusel, Harlingen of Volendam.