Op zaterdag 23 januari was het de beurt aan de senioren keuze A om tegen Zilvermeeuw de eerste wedstrijd van het seizoen te turnen.

De wedstrijd begon op balk, daar waren we niet heel erg blij mee.
Anneloes en Marieke turnden allebei een mooie oefening en haalde allebei een 10.10. Elina liet weer een hele strakke oefening zien, balk is echt haar onderdeel, ze werd beloond met een mooie 11.95. Het hoogste cijfer was voor Violette, die een hele mooie en strakke oefening deed. Ze behaalde een score van 12.20. Uiteindelijk hadden we maar twee vallen op balk en hadden dus al een goede score neergezet.

Daarna mocht DVO de vloeroefeningen laten zien. Eva en Julia hebben allebei een nieuwe oefening. Allebei turnden ze een mooie flikflak en werden beloond met een 11.60. Janneke en Djura hadden ook allebei een nette oefening. Janneke turnde een mooie flikflak en Djura een hoge arabier salto. Allebei haalden ze een 11.70. Het hoogste cijfer ging wederom naar Violette die een goede oefening liet zien en een 11.75 scoorde.

Toen was sprong aan de beurt. De laatste tijd gaan we vooruit op sprong, met hier en daar een halve draai ertussen. Djura en Eva hadden zoals gewoonlijk weer een paar mooie ruime overslagen, wat een 11.65 en een 11.625 opleverde. Julia liet ook nette overslagen zien en kreeg daar een 11.525 voor. Helaas was het niet de sprongdag voor Marieke, terwijl ze zulke mooie overslagen springt. Vandaag was Elina’s sprong een 10.275 waard. Toch een goede score ondanks dat ze een keer langs de pegasus was gerend!

Als laatste gingen we naar de burg. Het is leuk om te zien dat we allemaal nieuwe en moeilijkere onderdelen leren! Dat konden we zeker wel zien aan Eva, die een buikdraai boven na haar kip een super score van 12.25 haalde! Ook Julia had een topoefening, die deze keer een 11.80 waard was. Anneloes, die hard had geoefend op haar pendelkip en wegzet salto, had een 11.75 verdiend, net als Djura en Janneke. Violette had weer een strakke oefening, die haar een 11.65 opleverde. Marieke, die een mooie oefening had met een zolendraai én een pendelkip, zette een score van 11.05 neer.

Toen was het wachten. We hadden tussendoor ook naar het andere team gekeken en het leek wel een lastige tegenstander. Vlak voor de opmars was er weer een sokkenprobleem… Julia’s sok was kapot en twee andere meiden waren een sok kwijt. Gelukkig had Janneke extra sokken mee. (Die had haar lesje van de vorige keer wel geleerd!)
Bij de prijsuitreiking werden eerst de scores op de toestellen genoemd. Er was op bijna elk toestel was een verschil van 3 punten, gelukkig in het voordeel van DVO! Dit betekende een goed begin van het seizoen voor de senioren keuze A. En als we deze spirit vasthouden, dan komt het wel goed dit jaar!

Janneke en Djura