Derde en tevens laatste competitiewedstrijd RTT Keuze A

Op Zaterdag 14 april hadden we de laatste wedstrijd in Papendrecht. We waren te gast bij Olympia op deze zonnige dag. Ergens waren we wel blij dat deze wedstrijd niet heel belangrijk meer was. Beiden teams hadden zich al geplaatst voor de finale. Helaas kon Sonja niet meedoen maar was er gelukkig wel bij voor de support, tips en ondersteuning. We waren daardoor met 6 turnsters waarvan Tess een vervelende liesblessure heeft, Annika nog herstellende is en Kim de laatste weken veel last van haar pols had. Niet echt het meest fitte team maar de meiden waren er als altijd klaar voor. Er was heel wat publiek toen wij zijn gestart op het eerste toestel, sprong. De aanloop was kort maar de plank sprong goed. Het ging dan ook niet verkeerd. Ondanks dat de eerste sprong iets minder was scoorde Esmee met haar mooie sprong het hoogste cijfer met een 10.825 op de voet gevolgd door Kim met een 10.5. Later zagen we dat de tegenstanders toch wel wat moeilijkere sprongen lieten zien en zij wonnen dit toestel dan ook met 4 punten.
Vervolgens mochten wij naar brug. Het was even passen en meten met de dikke mat omdat deze dikker was dan bij DVO en dus de afstand voor de afsprong wat verder moest zijn omdat onze lange meiden anders hun tenen stootten. Minke en Tess waren de enige die aan de eis voor de kip voldeden. Volgende keer ook boven zodat je een wegzet salto kan maken Minke? Lotte turnde heel netjes door en kreeg dan ook het hoogste cijfer, een 10.45, goed gedaan!! Annika zag het nog niet helemaal zitten op brug maar ze werkt er op de trainingen wel heel hard aan. Ook Tess geeft zich vol op de trainingen maar helaas lukte de kip boven net niet. Het was je zo gegund meid, volgende keer beter, je kan het, dat hebben we gezien. Doordat alle cijfers telden verloren we dit toestel dik.
Niet getreurd want we hadden nog 2 toestellen te gaan. Eerst naar vloer waar ik zo slim was de muziek te vergeten! Gelukkig is Lonneke snel naar huis gereden om de muziek te brengen, nogmaals dank! De meiden turnden dit onderdeel netjes en er werden niet veel grote fouten gemaakt. Het hoogste cijfer was vandaag voor Minke die er verstandig aan deed de flikflak achterwege te laten. De andere meiden zaten er maximaal anderhalve punt onder. Complimenten aan Annika die zich weer helemaal terugvecht. Ondanks dat je energie nog niet helemaal terug is werk je er keihard voor, ga zo door! We wonnen dit toestel met een kleine anderhalve punt.
Als laatste moesten wij naar balk. Dit viel niet mee. De balk voelde hoger en smaller, toch Kim?! Het waren vandaag bijzondere oefeningen. De moeilijke elementen gingen best goed maar juist met andere onderdelen ging het mis. Zo hadden we helaas toch wel wat vallen en hebben we dus iets om aan te werken. Jullie hebben je best gedaan en meer kunnen we er niet van maken. Het hoogste cijfer ging naar Annika (die pas deze week weer een volledige oefening had) met een 9.7, gevolgd door Minke met een 9.6. We verloren dit onderdeel met 2 puntjes.
Het was dus niet verrassend dat we deze wedstrijd niet wisten te winnen tegen deze sterke tegenstander. Hopelijk zijn we in de finale compleet en fit zodat we kunnen laten zien wat we kunnen en er hopelijk een spannende wedstrijd van kunnen maken. De finale zal op 2 juni plaatsvinden, een week na de clubkampioenschappen op 26 mei in eigen zaal.
Voor deze wedstrijd dank aan alle publiek voor de support, de moeder van Kim voor het tellen en Patricia en Femke die vandaag voor ons wilden jureren, heel fijn dat jullie er weer waren!
Een paar foto’s van deze wedstrijd zijn ook op de website te vinden.

Christel

Naam Balk Brug Sprong Vloer Totaal Plaats
Esmee 8,50 9,70 10,825 9,70 38,725 8
Minke 9,60 9,30 10,100 11,15 40,150 7
Lotte 8,25 10,45 9,850 10,00 38,550 9
Kim 8,95 9,75 10,500 11,10 40,300 6
Annika 9,70 9,125 10,75 29,575 13
Tess 8,80 4,60 9,975 10,55 33,925 12