Zaterdag 2 april mochten we weer los gaan. De wedstrijd was thuis tegen Sparta en begon om vier uur. Sparta mocht kiezen waar te beginnen en koos voor sprong, waardoor wij van start gingen op brug. Bij Violette lukte bij het inturnen de kip niet zo goed dus besloot deze even te laten voor wat het is. Desondanks leverde een nette oefening haar nog een mooie 10.40 op. Bij Marieke mochten we weer genieten van de schitterende combinatie zolendraai-pendelkip en ze werd beloond met een 11.05. Ook Sanne, Julia en Eva waren lekker op dreef en scoorden hoog in de 11. Djura had even een gek dingetje. Op de training zijn we hard aan het oefenen voor de losom. Dit leek ze even te doen tijdens haar buikdraai maar loste het gelukkig nog goed op wat haar een 10.5 opleverde.

In totaal hadden we 56.05 behaald tegenover 53.75 van Sparta.

Toen was het onze beurt om te gaan springen. De laatste tijd gaat sprong steeds beter en dat wilden we graag weer laten zien. Elina had alleen een pechdag. Tijdens haar aanloop struikelde ze per ongeluk over haar voet waardoor ze in plaats van een overslag te maken ophurkte op de pegasus. Dat was erg jammer maar gelukkig ging de tweede sprong wel nog goed. Jammer genoeg alleen wordt het gemiddelde genomen van de twee sprongen dus dat was even pech. De rest van de sprongen gingen prima. Marieke ging ervoor en sprong zonder te weigeren, joepiee, eindelijk liet ze zien hoe goed ze het kan. Bij het inturnen ging bij Eva de overslag halve draai wel goed. Nouja, waarom dan niet op de wedstrijd doen? Dat deed ze even en hij zag er schitterend uit. De cijfers lagen tussen de 10.85 en 11.425 in, erg netjes dus.

In totaal haalden we 55.9 tegenover 54.9 van Sparta.

Ons derde toestel was vloer, vloer is altijd een toestel waar onze cijfers super dicht bij elkaar liggen en waar we strakke oefeningen laten zien. Zo ook vandaag, allemaal hele strakke oefeningen geturnd en alle cijfers tussen de 10.90 en 11.85, dus nog niet eens 1 punt verschil. De hoogste cijfers op vloer waren vandaag voor Eva en Violette, die allebei, zoals gewoonlijk, een strakke oefening neerzetten. Ook Anneloes met een huizenhoge salto zette een mooie 11.6 neer. Ons totaal op vloer was 58.15, waarmee we vloer gewonnen hadden van Sparta met bijna 4 punten.

Als laatste toestel de balk, dit blijft een toestel waar veel mis kan gaan, maar we gingen er gewoon voor. Helaas moest Anneloes, die zich zo had voorgenomen er niet af te vallen, 2 keer de balk vroegtijdig verlaten. Ook Djura had het moeilijk met de balk vandaag, de fouetédraai, die ze normaal gewoon goed kan, ging er vandaag helaas af en bij de afsprong moest er even een handje aan de mat gezet worden. We weten allemaal dat jullie dat gewoon kunnen, dus we blijven erop trainen. Violette had met een 11.7 vandaag weer een oefening uit het boekje en ook Julia met een 11.25 wist een hele nette oefening neer te zetten. Ons totaal op balk was 54.9, hiermee hadden we balk zelfs met 5 punten gewonnen.

Het eindtotaal was 224.975 voor DVO en 212.550 voor Sparta, hiermee hebben we ook onze derde wedstrijd gewonnen! Op naar de laatste wedstrijd tegen OKK Ridderkrk. Met deze winst zijn ook de 4 rondjes krachttraining van Wilma ons gespaard gebleven, waar we allemaal heel erg blij mee zijn.

Dank aan alle vrijwilligers die deze dag wilden helpen.

Anneloes en Elina

Uitlag 3e wedstrijdDe foto’s van deze wedstrijd (gemaakt door Leo Marinissen) staan op de website.