Met het turnen van de clubkampioenschappen zijn de instappers van de RTT selectie aan hun wedstrijdseizoen begonnen.

Gelukkig hadden we eind december een keertje proef gedraaid voor de ouders, waardoor de nieuwkomers al een beetje wisten wat hun te wachten stond. Want het is natuurlijk allemaal best eng om te turnen met zoveel publiek erbij en een jury, die heel oplettend kijkt of er juist geturnd wordt. Maar de 1e jaars turnsters Zenne Gaspersz, Sophieke Punt, Luna Roeland en Aimée Treure begonnen vol goede moed aan hun turnkunsten. Voor Marischa was het niet helemaal nieuw, want die had vorig jaar al meegedaan aan de individuele Rayonkampioenschappen. Voor de andere turnsters; Amber Bakker, Tessa Keij, Anouk Kes, Inge Steinhauser en Flore Verbeek was het al wel bekend terrein. Voor hen wordt de lat wel iets hoger gelegd. Konden ze vorig jaar nog kiezen of ze wel of geen rol op de balk, dit jaar moeten ze hem gewoon doen. Elke training wordt er daarom ook heel hard geoefend op de koprol, want het blijft nu eenmaal een lastig dingetje.

Emy Christiaanse kon helaas niet mee doen doordat ze met korfballen geblesseerd was geraakt aan haar voet. Maar ze was er wel om haar teamgenootjes vanuit het publiek aan te moedigen.

De meisjes begonnen met brug en balk. Juf Arianne hielp de meisjes bij de balk. Vanuit mijn ooghoek zag ik dat iedereen de oefeningen helemaal uit het hoofd kon. En er waren er waar de koprol met gespreide benen op de balk goed lukte. Door het netjes werken deden de 1e jaars instappers niet onder voor de 2e jaars. En dat was ook goed aan de cijfers te zien. Het blijft gewoon zo belangrijk om netjes en gespannen te turnen, maar ook heel lastig om dat onder de knie te krijgen.

En dan heb je al zoveel dingen waar je op moet letten, komt bij het onderdeel brug ook nog eens ,kracht, om de hoek kijken. Bij dit onderdeel bleken de 2e jaars natuurlijk een stapje voor te hebben. Een aantal turnsters lukte het om de oefening zonder stops te turnen. Knap hoor! Bij de anderen moest hier en daar nog wat geholpen worden, maar dat geeft helemaal niets. We leren elke les weer bij en wie weet lukt het de volgende wedstrijd wel!

De volgende onderdelen waren sprong en vloer.

Sprong ging bij de meesten echt heel goed. Amber had helaas de pech dat ze niet hard genoeg aanliep, waardoor ze terug viel en de sprong niet telde. Maar ze mocht eigenlijk al blij zijn dat ze weer mee kon turnen, want twee weken ervoor had ze nog in het gips gezeten met haar voet. Dus Amber; knap dat je alweer mee deed met slechts 4 trainingen na de kerstvakantie!

Op vloer wist iedereen ook netjes de oefeningen te turnen. Hier en daar begonnen sommigen nog een onderdeel met het verkeerde been of sprongen de verkeerde kant op. Maar zo jong is het nog best lastig om te onthouden wat nu links of rechts is.

Flore wilde op vloer de uitdaging wel aangaan om het bonusonderdeel overslag te turnen. Iets waar tijdens de trainingen hard op geoefend wordt. Ze wist met een harde aanloop en een juiste timing goed af te duwen om zo weer op haar voeten te landen. Knap gedaan Flore!

Al met al had iedereen heel erg zijn best gedaan op alle toestellen en was het nog even spannend naar de einduitslag. Flore, Marischa en Inge werden uiteindelijk blij verrast met een mooie medaille; gefeliciteerd meiden!

Bij het uitreiken van de diploma’s bleek al snel dat alle andere meisjes ook hele mooie cijfers hadden en dat de punten heel dicht bij elkaar lagen. Ook heel knap gedaan van de instappertjes die voor het eerst een wedstrijd geturnd hebben. Jullie zijn goed op weg!

Amber, Emy, Zenne, Tessa, Anouk, Sophieke, Luna, Aimée, Inge, Flore en Marischa;

juf Wilma, juf Arianne en ik zijn trots op jullie! Ga zo door! Op naar de eerste echte wedstrijd op 13 februari!

 

Juf Astrid