19 maart 2016

De eerste plaatsingswedstijd in Nistelrode op weg naar het NK in Ahoy tijdens Fantastic Gymnastics

Bij deze eerste krachtmeting konden onze senioren dames gelijk aan de slag.

Demelza sprong goede oefening en scoorde hiermee flink. Goed voor de zilveren plak. Zusje Divinia deed het ook heel goed voor haar eerste individuele wedstrijd en eindige op de 4e positie. Bij de verplichte oefening kwam Margot helaas ten val wat haar een vervelende rugblessure opleverde. Omdat zij later nog met Divinia synchroon moest springen is het haar gelukt om toch nog een keuze oefening te springen. Dit verliep helaas niet zo goed. Hopelijk herpakken de meiden zich tijdens de 2e wedstijd op 2 april in Goes.

Demelza sprong samen met Roos synchroon. Dit deden ze heel goed en ook hier is een 2e plaats verdiend. En dat voor de allereerste keer!

Ondertussen sprongen Thomas en Djura de individuele wedstrijd bij de junioren. Djura sprong zeer netjes en stabiel wat haar een mooie 5e plaats opleverde in dit sterke deelnemersveld. Thomas maakte helaas bij zijn verplichte en keuze wat fouten. Gelukkig ging zijn laatste keuze oefening wel goed. Hij maakte wel indruk door de moeilijkheid van zijn oefening, wat dan ook wat risico met zich meeneemt.

In de ronde daarna sprongen Alexei en Roos hun individuele strijd in dezelfde categorie als Djura en Thomas. Roos maakte een verpletterende indruk bij jury vanwege e haar netheid. Ook Alexei viel op door zijn keuze oefening die net als Thomas een hoge moeilijkheidswaarde had. Een gouden plak voor Roos en een 7e plek voor Alexei.

Bij de jeugd E1 sprong Luciano naar hoge scores tijdens zijn keuzeoefeningen! Hij eindigde op een mooie 5 plaats. Christiaan sprong stabiele oefeningen, hij mag  wat meer felheid in de sprongen krijgen. Dit geld ook voor Michelle, haar eerste officiële wedstijd, en zij kwam helaas ook nog eens verkeerd terecht tijdens haar verplichte oefening. Een 9e en 10e plek voor deze twee springers.

Alexei en Thomas mochten aantreden voor hun eerste synchroonwedstijd en dat ging verassend goed, ze werden 2e!

Ook Luciano en Bjorn gingen voor de synchroonwedstijd, tegen ploeggenoten Michelle en Christiaan. Het was een spannende strijd waar Bjorn en Luciano het goud kregen en Michele en Christiaan het zilver!

Cadence kwam uit in de categorie E pupil 1. En ondanks maar 8 sprongen bij haar verplichte oefening mocht zij de zilveren medaille omgehangen krijgen!

Als laatste was Pepijn Dee aan de beurt bij de pupillen E3. Pepijn sprong een nette wedstrijd met een salto in zijn keuze oefening en werd ook 2e! Wat een resultaat!!

Megan en Nicole waren helaas ziek dus moeten knallen op de volgende 2 wedstijden in Goes en Oss om zich nog te kunnen plaatsen. Tim kon er helaas ook niet bij zijn.