9 april was een echte Sparta – DVO dag. In de ochtend mochten de meisjes van Sonja al in actie komen tegen Sparta, om 1 uur was het aan ons en na ons zou Astrid met haar meiden nog tegen deze tegenstanders moeten. Zo aan het einde van het seizoen was het extra spannend om te kijken wie er in de finale konden komen. Zo ook voor de RTT Verplicht A groep die het dit keer met 5 meiden moesten opnemen tegen Sparta.

Lotte had een feestweekend omdat haar ouders trouwden en kon daardoor niet aanwezig zijn. Geheel begrijpelijk maar nu werd het voor ons kleine team nog een stukje moeilijker. We zijn maar met een team van 6 en nu er maar 5 aan de wedstrijd konden deelnemen was het extra spannend omdat alle cijfers mee zouden tellen. Gelukkig hebben we een sterk clubje die twee keer per week keihard trainen om de elementen zo goed mogelijk onder de knie te krijgen. Zouden ze vandaag ook de zenuwen kunnen bedwingen om de mooie elementen aan de familieleden en jury te laten zien?

We begonnen deze wedstrijd op sprong waar we, zoals gewoonlijk, het een en ander om moesten bouwen voor de verschillende sprongsituaties. De plankoline stond vrij vlak maar hier bleken de meiden geen last van te hebben. Fébe liet vandaag echt zien wat ze in huis had op dit onderdeel. Een ruime overslag met veel hoogte en verte en een keurige salto werd beloond met een mooie 13,25. Emilie had i.v.m. een vervelende knieblessure een korte voorbereiding gehad voor sprong maar heeft het super gedaan en kreeg een mooie 12,10 van jurylid Astrid. Ook de andere meiden maakten geen grote fouten en hierdoor wisten wij dit onderdeel te winnen met ruim 2 punten.

Vervolgens mochten wij doorschuiven naar brug. De liggers van de brug voelden volgens de meiden anders dan ze gewend waren maar zij lieten zich niet uit het veld slaan. Dit is en blijft een lastig onderdeel. Blijven ze allemaal met het ophurken zitten? Kunnen ze mooi door turnen of zijn er veel tussenzwaaien? Halen ze de flap en landen ze met de salto netjes op de voeten? Zeker nu alle cijfers meetellen was de druk nog wat groter. Maar de toppers van DVO maakten het helemaal waar, ze bleven allemaal op de brug en turnden keurig hun oefening. Frida heeft een verstandige keuze gemaakt om de salto nog even achterwege te laten want met een 14,30 kon het eigenlijk niet beter, super meid en de volgende keer kunnen we de salto vast toevoegen! Fébe lukte het vandaag al wel om voor het eerst een salto als afsprong te laten zien, knap van je zeg! Minke haalde na Frida de meeste punten voor DVO binnen, je kan trots zijn op die 13,70 want jij hebt de meest lastige oefening van allemaal. Maar ook Sparta liet hun kwaliteiten op dit toestel zien. Uiteindelijk scheelde het maar 0,05 punten!! Alles hing af van de laatste 2 toestellen.

De meiden van DVO kozen ervoor om naar balk te gaan. Met de laatste trainingen ging dit toestel erg goed, was dit vanmiddag ook het geval? Emilie haalde vandaag haar oefening een beetje door elkaar maar was gelukkig zo slim wel alle onderdelen in andere volgorde te turnen. Na een val bij de foutédraai wist ze haar koprol wel op de balk te turnen, super meid! Ook Frida, Fébe en Minke lieten een nette oefening zien en wisten alle onderdelen te turnen. Wie vandaag echt uitblonk was Esmee. Zij behaalde terecht het hoogste cijfer met een 12,70! Heb je ooit zo hoog gehaald op balk?! Super knap dat je zo’n mooie radslag kan en zonder wiebels gewoon door kon gaan met je oefening.

Tot slot mochten we naar vloer waar alles altijd wel prima lukt. Ook vandaag was dat het geval. Op wat kleine foutjes na turnden jullie allemaal keurig netjes. Nu kunnen we gaan oefenen op meer bonussen want er is nog wel meer uit de oefening te halen. Minke heeft ook vandaag als enige een arabier flikflak geturnd, een goede start voor volgend jaar Minke!

Van Sparta hadden we niet veel gezien dus was het toch nog spannend toen de uitslag bekend werd gemaakt. De nummers 1,2 en 3 waren Frida, Fébe en Minke maar dat wilde nog niet automatisch zeggen dat we gewonnen hadden. De uitslag werd vol spanning voorgelezen: “DVO behaalde 240,375 punten en Sparta behaalde tweehonderdnegenen…..twintig,775.” Dit betekende dat de meiden met bijna 11 punten hadden gewonnen en dus toch door konden naar de finale op 4 juni! Wat ontzettend knap! Jullie hebben het dik verdiend!
Astrid en Lonneke, super bedankt voor het jureren, Eva voor alle support en hulp en het publiek natuurlijk voor het aanmoedigen. Op naar de finale!

Christel

Brug Sprong Balk Vloer Totaal Plaats
Emilie 12,20 12,10 8,35 11,45 44,10 10
Fébe 13,50 13,25 10,70 12,80 50,25 2
Frida 14,30 13,10 11,00 12,90 51,30 1
Esmee 10,90 12,975 12,70 9,55 46,125 5
Minke 13,70 12,80 11,40 10,70 48,60 3