[vc_row][vc_column][vc_column_text]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Op zaterdag 16 januari was het dan zo ver, de eerste wedstrijd voor de meiden van de Keuze B. Anne-Ruth, Cheyenne, Floor, Kim, Naomi, Roos, Tamar en Tess hadden er hard voor getraind en gingen hun oefeningen aan het publiek laten zien. Voor Tess en Naomi was de voorbereiding niet optimaal geweest door een blessure aan de teen en bij Naomi aan haar knie. Voor Kim was het vandaag extra spannend omdat het haar eerste wedstrijd was bij de keuze oefenstof.
We begonnen de wedstrijd op vloer. Een fijn toestel om mee te beginnen, de meiden hebben mooie oefeningen, werken netjes en de acrobatiek wordt steeds beter.
Roos zit heel dicht bij het alleen doen van een bruggetje, vandaag durfde ze het nog niet aan maar dat gaat vast binnenkort gebeuren. Doordat er gevangen werd ging haar cijfer wel naar beneden maar dat wist Roos van tevoren. Gelukkig turnde ze verder een nette oefening dus viel het cijfer mee. De oefening van Kim was nog niet zo lang klaar. Kim moet nog iets meer rust krijgen en alles mooi afwerken maar een score van 10.85 voor je eerste vloeroefening op muziek is heel goed! De andere meiden scoorden allemaal in de 11 punten, heel dicht bij elkaar. Leuk was het dat we vandaag veel flik flakken hebben gezien, Cheyenne, Floor, Anne-Ruth, Tess en Tamar hebben hem goed onder de knie, leuk! Ook turnden Kim en Floor vandaag voor het eerst een salto in de oefening, prima! Naomi turnde keurig en kreeg voor vloer een hoge score, 11.70! De vloeroefeningen zitten dus voor de competitie wel goed!
Ons tweede toestel werd de brug. De brug kost ons wat meer moeite. Kim kon vandaag geen brug turnen omdat ze teveel last had van een blaar in haar hand. Cheyenne is druk bezig met de wegzet salto, ze traint er hard voor en op de training gaat het prima maar op de wedstrijd doen is nog net iets te vroeg dus ging ze vandaag voor tegenspreiden, het leverde haar een keurige score op van 11.20. Ook Anne-Ruth is druk bezig met de wegzet salto maar ook voor haar was het nog te vroeg, we trainen gewoon nog even door. Vandaag was een score van 11.40 natuurlijk prima!
Tess en Floor hebben soms ook een beetje de bibbers van de salto maar zijn vastbesloten om hem te doen en het lukte gelukkig ook, nu dat zelfvertrouwen nog even terug, meiden!
Naomi had goed geluisterd en turnde een veel betere salto dan bij het inturnen en met een 11.80 behaalde ze een mooie tweede plaats op dit toestel. Tamar deed er nog even een schepje bovenop met 12.05! Voor Roos was het heel leuk dat ze een complete oefening kon turnen, zonder vallen en een behaalde driekwart reus, super gedaan!
Voor het derde toestel gingen we naar de balk. Altijd lastig op een wedstrijd en zeker als het de eerste wedstrijd is! Ook hier hebben de meiden mooie oefeningen met mooie choreografische bewegingen. We moeten nog even letten op de verbindingen tussen de sprongen en sommige handstanden moeten iets langer maar het geheel ziet er netjes uit. Kim, Roos, Anne-Ruth, Tess en Tamar kwamen allemaal zonder vallen door de oefening heen. Tess turnde weer een mooie handstand en maakte mooie bewegingen en ook bij Roos ging de handstand beter dan tijdens de training. Kim lette goed op haar armen en turnde prima. Anne-Ruth was zelf niet zo blij maar met 11.50 kun je gerust heel tevreden zijn! Tamar ging over de balk alsof ze over de vloer liep en behaalde 11.75! Naomi had een keurige oefening, helaas alleen een val na de sprongenserie. Cheyenne begon keurig, zonder wiebelen maar aan het einde van de radslag kreeg ze toch een beetje schrik en viel vervelend van de balk. Toch klom ze er meteen weer op en deed voor het eerst een salto achterover op een wedstrijd, wat een doorzetter!
Tot slot moesten we nog springen. Voor de één een fijn toestel voor de ander een plaag. Alle meiden sprongen met plank en ook iedereen heeft twee sprongen gemaakt, goed gedaan! Floor, Cheyenne, Tess, Tamar en Naomi sprongen allemaal in de 11 punten, netjes want je kunt maar uitgaan van 12.40. De spanning was goed en er komt steeds meer ruimte in de sprongen. Kim sprong vorig jaar nog met kast en plankoline, voor haar extra knap dat ze nu met pegasus en plank springt, een 10.90 was heel netjes!
Nadat we gekeken hadden naar de dansdemo van de groep van Luka was het tijd voor de prijsuitreiking. Het maakt mij nooit zoveel uit wie er op het podium komt. Ik vind het belangrijker dat we weer allemaal in het wedstrijdritme komen en weer even wennen voor de competitie. De meiden zitten helemaal niet ver bij elkaar vandaan qua punten en dat laat zien dat we een sterk team zijn.
Vandaag was de derde plaats voor Anne-Ruth, de tweede plaats voor Naomi en de eerste plaats voor Tamar, gefeliciteerd!
We bedanken Femke en Patrick voor het jureren, Patrick voor het werk in de kantine, de telcommissie voor het tellen, Gerda voor het leiden van de wedstrijd, de EHBO en natuurlijk het publiek.
Op naar volgende week, onze eerste competitiewedstrijd!

Mirjam de Roon

Hieronder staan de persoonlijke uitslagen

[table “1” not found /]
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]