CHEYENNE TURNT TWEEDE KWALIFICATIERONDE 1E DIVISIE

Terwijl buiten de zon volop scheen, vond in Sportcentrum Helsdingen te Vianen de tweede kwalificatiewedstrijd in de 1e divisie plaats. Cheyenne Lentze vertegenwoordigde hier DVO in de categorie jeugd 2 en na het ontvangen van startnummer 13 (natuurlijk een geluksnummer) zette zij haar beste beentje voor. En wel als eerste op sprong, waar zij twee gehurkte tsukahara’s sprong. Eén uitvoering was fel, hoog en met prima landing. De andere minder actief, slapper en met een verre landing achter de pegasus, met als gevolg een val achterwaarts. Toch waren ze samen goed voor een 5e plaats.

Na het doormarcheren naar het volgende toestel werd er ingeturnd op de brug. Hier kreeg Cheyenne de opdracht mee om tijdens de wedstrijd één handstand honderd procent te turnen om te voldoen aan één van de vijf eisen waaraan een oefening moet voldoen. Dat ze er vol voor ging was duidelijk, alleen ging de handstand zo makkelijk dat ze oversloeg en de brug moest verlaten. Jammer, want de rest van haar oefening zag er strak uit; zelfs na haar wippertje kon ze bijna doorturnen met de pendelkip.

Op balk stond ze grotendeels als een huis. Goede spanning in haar sprongenserie en een keurige flikflak. Echter de nagenoeg enige wankel na de radslag was een dure fout, omdat er dan een eis verloren gaat. Uiteindelijk volgde er helaas nog een val na de altijd lastige 1/1 pirouette. Desalniettemin rolde er een mooi cijfer uit. De wedstrijd werd afgerond met een keurige actieve vloeroefening en was leuk om naar te kijken. De sprongen kwamen goed uit de verf, evenals de acrobatische series. Chapeau!

Door de kleine groepjes per toestel duurde de wedstrijd niet lang en volgde rond het middaguur de einduitslag. Cheyenne behaalde een nette 9e plaats. En dat is samen met het resultaat van de eerste kwalificatieronde voldoende om door te stromen naar de ½ finale op 6 mei in Rotterdam.