CHEYENNE TURNT OP NK 1E DIVISIE

Op zaterdag 10 juni j.l. werd er weer een landelijke serie wedstrijden afgesloten met een NK. Deze keer betrof het de 1e divisie waar jeugdturnster Cheyenne Lentze zich knap voor had weten te plaatsen. Deze divisie is tevens het hoogste niveau waarin DVO uitkomt en Cheyenne wist zich met haar relatief weinige trainingsuren goed staande te houden in het ‘turngeweld’.

Na de reis naar het oosten van het land, begon Cheyenne haar wedstrijd sterk op vloer. Haar oefening zag er strak uit en vooral de sprongen kwamen goed uit de verf. Maar ook haar arabier flikflak schroef mocht er wezen. Een goed begin is het halve werk, dus werd er tevreden doorgedraaid naar het volgende toestel: de sprong. Tijdens de aanloop van haar eerste poging kwam ze niet lekker uit. Je moet dan in een split second beslissen: springen of weigeren………. ze koos voor doorgaan waardoor ze onderaan de plank belandde maar er toch een redelijke, wel lage, tsukahara uit wist te persen. De tweede sprong was beduidend hoger, ruimer en met meer vaart, wat ze helaas moest bekopen met een val achterwaarts.

Het inturnen aan de brug verliep wisselend. De elementen aan de lage ligger verliepen wat minder, daarentegen kon ze wel meteen een pendelkip achter haar wippertje turnen. Tijdens de wedstrijd gebeurde het tegenovergestelde. Het benedenstuk was aanzienlijk beter maar het wippertje eindigde in hang. Al met al een redelijk oefening. Tot slot de balk waar ze het voornemen had een nieuwe moeilijkere afsprong te turnen, waardoor de uitgangswaarde van haar oefening zou stijgen. Ze stond als een huis! Slechts een klein moment van twijfel was te bespeuren in haar acrobatische serie, maar dat was dan ook het enige. En …… haar afsprong ging goed; extra punten in ‘the pocket’. En dat leverde haar meteen een mooie 10e plaats op.

In dit sterke deelnemersveld wist Cheyenne keurig precies in het midden te eindigen. Ze werd 18e van Nederland. Van harte gefeliciteerd!