CATO  SLUIT  WEDSTRIJDSEIZOEN  AF  IN AMSTERDAM

 

Terwijl vele gedachten al richting vakantie gaan, stond er voor de turnselectie nog een wedstrijd in de agenda op de laatste zaterdag van het seizoen. De Districtskampioenschappen 3e divisie in Amsterdam met deelname van jeugdturnster Cato Zijderveld voor DVO.

Cato begon op vloer, waar helaas de kwaliteit van de muziek veel te wensen overliet en zelfs een paar maten in z’n geheel wegviel. Cato hield echter het hoofd koel en ging gewoon door. Chapeau! Het werd een optreden met hoge salto’s en leuke gymnastische tussenstukjes waar ze goed probeerde met allure te werken. Het inturnen op sprong verliep met enige hobbels; een meetlint wat steeds verschoof, niet goed uitkomen, te hoog inspringen… Maar gelukkig werden de sprongen steeds beter en tijdens de wedstrijd turnde ze de beste twee. Vervolgens naar het toestel brug, waar Cato tegenwoordig aardig op dreef is. Helaas kwam dat er vandaag niet helemaal uit. Het werd een nette oefening met goede zolendraai,

maar de opzwaaien waren minder ruim en ze sloot af met haar ‘oude’ afsprong: streksalto. Tot slot liet ze op die altijd lastige balk een perfecte pirouette zien en hele mooie sprongen. Daarom was het jammer dat ze er met haar acrobatiek niet op wist te blijven. De laatste wedstrijd was gestreden en Cato eindigde op een keurige 25e plaats. Nu op naar het volgende seizoen als eerstejaars junior.