CATO SLUIT “PECH”WEEKEND AF MET BRONZEN MEDAILLE

Het weekend van 17 en 18 maart zullen we niet snel vergeten. In Amsterdam vonden de Districtsfinales en Toestelfinales plaats van de 3e divisie. Kort samengevat gingen we van een kapot brugleertje naar een ingezakte balk en sloten we af met een dik verdiende bronzen medaille. Gevarieerder kan het haast niet.

Cato Zijderveld nam als enige van DVO deel aan deze Districtsfinales, daar Suzanne van der Net helaas moest afzeggen vanwege een vervelende blessure. Gelukkig was zij wel meegegaan om Cato aan te moedigen.

Cato ving de wedstrijd sterk aan met een hele goede, zuivere ½ in ½ uit over de pegasus, die dik beloond werd door de jury. Vol zelfvertrouwen werd er ingeturnd op de brug, waar zij voor het eerst haar nieuwe afsprong streksalto met ½ draai ging laten zien. Maar het lot was haar niet gunstig gezind. Net voor haar wedstrijdafsprong begaf het klittenband van haar brugleertje het… de polsband schoot los waardoor ze genoodzaakt was een stop te maken op de hoge ligger om de band vast te maken. Echter tijdens haar afsprong gebeurde het weer. Wat een pech! En dat in een oefening die nagenoeg perfect verliep. Het voelde als een lekke band vlak voor de finishlijn van een geslaagde wielerklassieker.

De knop moest om, maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Op balk was het dan ook moeilijk de goede lijn weer op te pakken. Aanvankelijk leek dit te lukken; ze startte met een prima bruggetje, mooie sprongenserie en arabier. Daarna ging het helaas mis bij de pirouette en tiktak. Gelukkig was Cato op vloer weer helemaal de ‘oude’. Haar flikflak streksalto was huizenhoog en ook de tweede serie, overslag salto, was foutloos. Het eindklassement zag er anders uit dan we van tevoren gehoopt hadden; een 27e plaats. Maar er volgde nog een dag……

Nog geen 15 uur later was Cato al weer aan het inturnen voor haar toestelfinale balk. Acht Junior turnsters streden om de titel Districtskampioene Balk 3e divisie. Het beloofde een spannende strijd te worden. Cato was als achtste aan de beurt en terwijl we de laatste voorbereidingen troffen, hoorden we plots een harde knal en zagen we de balk tijdens een oefening naar beneden schieten..!

Gelukkig bleef een nare val uit, maar de schrik zat er behoorlijk in. Na het repareren van de balk was het Cato die er als eerste weer op mocht. Dit deed ze super knap en goed. Zelfs zo goed dat het haar een welverdiende bronzen medaille opleverde!!! Zo werd het ondanks de materiaalpech toch een succesvol weekend. Cato we zijn super trots op je!