CATO  EN  SUZANNE  PRESTEREN  OPTIMAAL

De 3e divisie wedstrijd op zondag 17 december was de laatste in de eerste reeks Districtswedstrijden. Een tweede ronde volgt in januari en februari 2018. De beste ranking bepaalt uiteindelijk of je doorstroomt naar het landelijke circuit. Vandaag waren het Cato Zijderveld en Suzanne van der Net die bij de junioren de strijd aangingen in Hellevoetsluis.

Met de ideale toestelvolgorde aan hun zijde, begonnen ze de wedstrijd op sprong, waar het tegenwoordig allemaal in 1 sprong moet gebeuren. En dat lukte glansrijk. Beiden lieten een ½ in ½ uit zien die ruim werd beoordeeld door de jury. Bij brug was Cato helemaal in haar element. Mooie hoge opzwaaien boven horizontaal en ook de losom kwam goed uit de verf. Na haar landing stond ze meteen als een huis. Suzanne bewees dat ze wel degelijk netjes kan werken. Haar oefening zag er keurig uit en daarnaast turnde ze al weer ruimer dan een week tevoren. Dikke pluim!

Zeer tevreden werd er doorgedraaid naar balk. Na de twee inturn-beurten mocht Cato meteen als eerste aan de slag. Het leek als vanzelf te gaan, een vloeiend vlot optreden met nagenoeg geen wankeling. Kort samengevat: gewoon een top oefening met goede acrobatiek. Dit resulteerde in een 1e plaats op balk. Suzanne was ook in vorm en deed na lange tijd weer een oefening met alles er op en er aan (nu eindelijk niet meer gehinderd door blessures). Ze werkte goed door, haar sprongen waren ruimer en tot slot na haar salto voorover een landing zonder stap of hup.

De wedstrijd verliep in snel tempo en voor we het wisten waren we bij het  laatste toestel beland. Tijdens het inturnen besloten we met Suzanne toch voor de eis arabier streksalto te gaan. Hij was niet perfect maar telde later wel mee in de D-score. Weer een halve punt in the pocket. Daarnaast had ze de opdracht meegekregen zich meer in te leven in de muziek. En dat lukte zeker in het begin veel beter. Complimenten! Cato startte met een goede arabier flikflak streksalto gevolgd door prima sprongen en pirouetten. Ook de afsluitende acrobatische serie overslag salto ging keurig tot stand. Een mooie afsluiting van de wedstrijd. Jammer dat de jury in onze ogen meer fouten zag dan er waren.

Eerder dan gepland mochten de turnsters opmarcheren voor de prijsuitreiking. En DVO viel in de medailles! Cato mocht dik verdiend de 3e plaats op het podium beklimmen. Suzanne behaalde een hele knappe 6e plaats. Beiden van harte gefeliciteerd.

Vanaf deze plaats willen wij Patricia Goudswaard hartelijk danken voor de hele zaterdag jureren.