Bronzen Plak Op Regiowedstrijd 3e Divisie

regio

De eerste plaatsingswedstrijd van de 3e divisie viel dit jaar een week voor de Kerst. Op zondag 18 december werd in Hellevoetsluis door Cato Zijderveld en Suzanne van de Net gestreden om de punten in de categorie jeugd 2. Zij turnen dit seizoen voor het eerst keuze oefenstof en het is altijd spannend hoe dit uitpakt op zo’n eerste regionale wedstrijd.

suzanne-5De spits werd afgebeten op vloer. Waar Cato meteen haar visitekaartje afgaf. Haar oefening met strakke landingen na zowel haar acrobatische als sprongenseries werd beloond met het hoogste cijfer van de wedstrijd. De oefening van Suzanne zag er veel verzorgder uit dan een week ervoor op de clubkampioenschappen. Met grootste vooruitgang de uitvoering van haar sprongen.

De turnsters verbaasden een ieder op sprong, waar zij beiden altijd moeite mee hebben. Deze keer echter niet. De ½ in ½ uit van Suzanne slaagde met vlag en wimpel en dezelfde sprong van Cato was ruimer dan anders. Zij werden beloond met een dik verdiende 7e en 4e plaats.

Vrolijk gingen ze op weg naar het derde toestel de brug. Waar Cato er vol voorcato-3 ging. Na een netjes geturnd eerste deel wist ze er aan het eind voor haar afsprong nog een horizontale opzwaai uit te persen. Knap hoor. Suzanne had de aanwijzing om met rechte benen te turnen goed in haar hoofd geprent, wat duidelijk te zien was in haar oefening. Nu nog hard trainen op hogere opzwaaien.

De wedstrijd werd afgesloten op balk die wat stroever bleek dan dat ze gewend waren. Waardoor ze allebei met de 1/1 pirouette van de balk vielen. Jammer hoor, want de oefeningen waren verder super goed en alle acrobatiek werd prima uitgevoerd. Suzanne belandde hier op de 6e plaats.

cato-3e

Na de afmars mochten ze al weer snel de vloer op voor de bekendmaking van de einduitslag. Suzanne eindigde op de 8e plaats en kan hier heel tevreden mee zijn. Cato mocht naar voren komen om de bronzen medaille in ontvangst te nemen. Wat een verrassing! Beiden van harte gefeliciteerd.

In januari vindt de tweede plaatsingswedstrijd plaats, waarna bekend zal worden welke turnsters door mogen naar de Districtsfinale en landelijke ½ finale.